|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
график карта
|
|
Автор |
jakomoj (DJ) |
Публикувано | 21.07.11 11:16 |
|
здр.Наскоро си купих график карта GF-840-GS-DVI-VGA-HDMI-DDR2-64 BIT-512 MB. Имам Motherboard -ASUS P5VD2-X ACPI .Сложих я и не работи .няма картина 4ерен екран монитора не вкл.От какво може да е.
| |
|
На друг компютър работи ли?
| |
Тема
|
Re: график карта
[re: jakomoj]
|
|
Автор | ,,/ (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.07.11 20:01 |
|
Влез в биоса ако имаш вградено видео и задай външна видеокарта.
| |
Тема
|
[re: jakomoj]
|
|
Автор | uвaн (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.07.11 20:03 |
|
Направи ресет с изваждане на батерията на дъното.
| |
Тема
|
[re: uвaн]
|
|
Автор |
jakomoj (DJ) |
Публикувано | 22.07.11 09:37 |
|
Направих вси4ко ,извадих батерията,нямам вградена график карта,като го занесох там от кадето съм я купил тестваха я и работи.
| |
|
А самия монитор дали работи? При включено захранване и изваден кабел за данни, монитора трябва да покаже събщение, нещо от сорта:
No signal. Check signal cable
| |
|
като го занесох там от кадето съм я купил тестваха я и работи
Така, сега знаеш, че картата работи. Остава проблема да е в дъното, слота, БИОС, кабела или монитора. Щом като си разгледал вече настройките на БИОС и си сигурен че монитора си работи, пробвай друга videocard дали ще тръгне на PCI-E x16 слота. Ако имаш друга де. Ако нямаш - най добре дай на фирма да ти тества дъното с различни видеокарти. Те имат необходимата техника и информация да разберат, ако проблема е хардуерен.
P.S. Между другото, модела на картата ти е: GeForce 8400 GS. (а не 840-GS)
| |
|
Смени монитора
http://www.spotmau.com/products/images/head.gif
| |
|
Монитора работи Xerox XL-775D.Aз ползвам друга график карта тя е стара 128 мб.но не е PCI Expres ,тя е RADEON 9200 PRO Family DDR.Със експи съм,преди време бях инсталирал 7-ца и когато изклю4вам компа се рестартира а не се изклю4ва.Може би нещо не е наред някаде.
| |
|
В отговор на:
тя е стара 128 мб.но не е PCI Expres
Ами тогава най-вероятно в BIOS-а е указано да се ползва PCI, а не PCI Express слота.
Виж дали имаш в BIOS нещо като Primary Display Adapter и какво пише там - PCI или PCI-e.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|