|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Проблем с десктопа
|
|
Автор |
Kaлoмaин (гозгунджия) |
Публикувано | 13.04.11 07:15 |
|
Здравейте!
Преди ваканцията смениха харда на училищния лаптоп и преинсталираха уиндоуса - отново ХР. От тогава екранът не побира десктопа. Не знам как иначе да обясня нещата. Все едно мониторът е рамка, а извън нея си остава част от картината. За да се видят кошчето и часът трябва да придвижвам мишката в дясно, докато спре. Пробвах да променя настройките, но нямаше ефект. Някой може ли да ми каже как се оправя това?
| |
Тема
|
Re: Проблем с десктопа
[re: Kaлoмaин]
|
|
Автор |
Naki (Company PC Guy) |
Публикувано | 13.04.11 18:01 |
|
Намали резолюцията на Windows до реалната/нативна на екрана.
| |
|
мота ми се в главата, че това е сетинг от настройките на видеокартата и е свързано с ползването на два монитора.
това явление при външен монитор ли е или при вградения?
провери в дивайс мениджъра за въпросителни при видеокартата и монитора.
сложи последните драйвери за видеокартата. ако вече си с тях, сложи предишната версия или още по-стара.
а всъщност трябваше да започнеш с марка и модел на лаптопа и видеокартата, ама нейсе
| |
Тема
|
[re: tuff slim]
|
|
Автор |
Naki (Company PC Guy) |
Публикувано | 13.04.11 19:32 |
|
ЪЪъ, и защо да прави тези еквилибристики, като просто трябва да намали резолюцията??
| |
Тема
|
[re: Naki]
|
|
Автор |
Kaлoмaин (гозгунджия) |
Публикувано | 13.04.11 21:09 |
|
От резолюцията опитах веднага - никакъв ефект. Наистина може да има нещо общо с два монитора, защото не съм сигурна дали преди да се включи към проектора пак беше така. Честно казано бях прекалено ядосана, защото изобщо не трябваше да сменят харда, и не обърнах внимание.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tuff slim (пристрастен) |
Публикувано | 13.04.11 21:12 |
|
Ъъъъ, що аз мога да увеличавам резолюцията колкото си искам и таквиз неща не се появяват? Ъъъъ?
И защо, ъъъ, да не провери дали изобщо са му ръгнали драйвери за видеото?
Или шутването на тръбълите не включва дивайс мениджъра? Ъъъ?
| |
|
Айде, сега и проектор...
Я ни разкажи малко по-подробно за конфигурацията - колко монитора, проектори, ако изключиш всички външни монитори/проектори и т.н. описания ефект има ли го на вградения екран?
| |
|
зависи от видео картата. при мен е някаква интелска и мога да слагам различни резолюции на вградения и допълнителния екрани. предполагам, че при теб ще се оправи ако сложиш проектора и монитора да са със една и съща резолюция
| |
Тема
|
[re: tuff slim]
|
|
Автор |
Naki (Company PC Guy) |
Публикувано | 13.04.11 22:13 |
|
Ами да, зависи от драйвера. При мене с 2 монитора + WinXP (който ползвам рядко, иначе съм със 7) се получаваше този ефект - скролираш с мишката и виждаш само част от екрана, но беше при определена и доста нестандартна ситуация.
Е според мене не вярвам да има нещо лошо в Device Manager, в този случай.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tuff slim (пристрастен) |
Публикувано | 13.04.11 22:41 |
|
standard troubleshooting procedures?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|