Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:10 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблем с десктопанови  
Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано13.04.11 07:15

Здравейте!

Преди ваканцията смениха харда на училищния лаптоп и преинсталираха уиндоуса - отново ХР. От тогава екранът не побира десктопа. Не знам как иначе да обясня нещата. Все едно мониторът е рамка, а извън нея си остава част от картината. За да се видят кошчето и часът трябва да придвижвам мишката в дясно, докато спре. Пробвах да променя настройките, но нямаше ефект. Някой може ли да ми каже как се оправя това?

Тема Re: Проблем с десктопанови [re: Kaлoмaин]  
Автор Naki (Company PC Guy)
Публикувано13.04.11 18:01

Намали резолюцията на Windows до реалната/нативна на екрана.

Автор tuff slim (пристрастен)
Публикувано13.04.11 19:20

мота ми се в главата, че това е сетинг от настройките на видеокартата и е свързано с ползването на два монитора.

това явление при външен монитор ли е или при вградения?

провери в дивайс мениджъра за въпросителни при видеокартата и монитора.

сложи последните драйвери за видеокартата. ако вече си с тях, сложи предишната версия или още по-стара.

а всъщност трябваше да започнеш с марка и модел на лаптопа и видеокартата, ама нейсе

Тема Re: Проблем с десктопанови [re: tuff slim]  
Публикувано13.04.11 19:32

ЪЪъ, и защо да прави тези еквилибристики, като просто трябва да намали резолюцията??

Тема Re: Проблем с десктопанови [re: Naki]  
Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано13.04.11 21:09

От резолюцията опитах веднага - никакъв ефект. Наистина може да има нещо общо с два монитора, защото не съм сигурна дали преди да се включи към проектора пак беше така. Честно казано бях прекалено ядосана, защото изобщо не трябваше да сменят харда, и не обърнах внимание.

Публикувано13.04.11 21:12

Ъъъъ, що аз мога да увеличавам резолюцията колкото си искам и таквиз неща не се появяват? Ъъъъ?

И защо, ъъъ, да не провери дали изобщо са му ръгнали драйвери за видеото?
Или шутването на тръбълите не включва дивайс мениджъра? Ъъъ?

Публикувано13.04.11 21:15

Айде, сега и проектор...

Я ни разкажи малко по-подробно за конфигурацията - колко монитора, проектори, ако изключиш всички външни монитори/проектори и т.н. описания ефект има ли го на вградения екран?

Публикувано13.04.11 22:07

зависи от видео картата. при мен е някаква интелска и мога да слагам различни резолюции на вградения и допълнителния екрани. предполагам, че при теб ще се оправи ако сложиш проектора и монитора да са със една и съща резолюция

Тема Re: Проблем с десктопанови [re: tuff slim]  
Публикувано13.04.11 22:13

Ами да, зависи от драйвера. При мене с 2 монитора + WinXP (който ползвам рядко, иначе съм със 7) се получаваше този ефект - скролираш с мишката и виждаш само част от екрана, но беше при определена и доста нестандартна ситуация.

Е според мене не вярвам да има нещо лошо в Device Manager, в този случай.

Публикувано13.04.11 22:41

standard troubleshooting procedures?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.