Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:10 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Споделен мрежов принтер. Как?нови  
Автор Фpeди (бунтовник)
Публикувано17.06.10 13:16

Става въпрос за домашна безжична мрежа с три до пет компа в нея. Машините до една са на 32 битово ХР. Принтера е инсталиран на една от машините. Какви настройки трябва да пипна за да бъде видим принтера от всички машини и директно при изпращане за печат от която и да е машина, принтера да се задейства?

Благодаря предварително на тези, които ще ми напишат нещо смислено.

Редактирано от Фpeди на 17.06.10 13:16.

Тема Re: Споделен мрежов принтер. Как?нови [re: Фpeди]  
Авторpro (Нерегистриран)
Публикувано17.06.10 14:40

Същите като при "жична" мрежа.

Автор tuff slim (ентусиаст)
Публикувано17.06.10 16:25

ако можеш да виждаш компютрите в мрежата, десен цък на принтера и share

Тема Re: Споделен мрежов принтер. Как?нови [re: tuff slim]  
Автор Фpeди (бунтовник)
Публикувано14.07.10 12:15

С единия комп ги виждам, но с другите не ги виждам. Подозирам, че трябва да настроя Workgroup на всичките с едно и също име, и от това, което изчетох последните два дни относно видимост в мрежа подозирам, че трябва за им спра защитните стени и на трите.

Все пак, да си го призная, не съм системен админ, а само обикновен (е, напреднал, но недостатъчно) потребител.

Хората, които работят на въпросните машини обаче са доста по-зле и от мен, така че когато не могат да се оправят с нещо, обикновено ме викат да помагам.

А сега аз ви моля да помогнете на мен.

пп. Не можах да се оправя със смяната на Workgroup. Виждам го, но явно там, където го виждам, не е пътят към смяната му.

Задължение на мъжете е да го държат еректирал, докато жените се задоволят!!!

Автор Gofy (искам да знам)
Публикувано14.07.10 15:21

През Контрол панела отиваш в System, после Computer name. Там натискаш бутона Change и променяш името на групата, като преди това си избрал Мембер оф Workgroup.

Групата за всички компове трябва да е една и съща. Тогава би трябвало да виждаш всички включени компютри. Включваш принтера и го шерваш към мрежата.

Публикувано14.07.10 18:48

1. в hosts файла си слагаш всички компютри от мрежата с адресите им
2. на защитните стени отваряш file and printer sharing
3. десен цък на принтера и share.
4. Workgroup името не е необходимо да е еднакво, то е тотално без значение

Тема Re: Споделен мрежов принтер. Как?нови [re: tuff slim]  
Автор Фpeди (бунтовник)
Публикувано16.07.10 15:01

А къде е hosts файла и как се редактира? Пуснах търсачката, и ще почета какво то намеря, но ако някой пусне линк с описание как се прави това, мога само да му бъда благодарен.

Значи, ако правилно разбирам, трябва да направя статични ай-питата на всички машини?

А в самия хост какво точно ще трябва да добавя?

Редактирано от Фpeди на 16.07.10 15:19.

Автор Colombino (програмист)
Публикувано16.07.10 15:18

Win бутон + R (отваря Run менюто)
Пишеш %SystemRoot%\System32\drivers\etc и натискаш Enter.
Това ти отваря директорията с въпросния файл. Редактираш с Notepad както е показано в примера в самия файл.

Но не знам дали това е нещото което трябва да направиш, само казвам как се редактира тоя файл на XP. За по-новите има някои особености, но те не те засягат в случая.

System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_

Тема Re: Споделен мрежов принтер. Как?нови [re: Colombino]  
Автор Фpeди (бунтовник)
Публикувано16.07.10 15:42

Ако ти кажа колко неща изчетох тия дни относно споделянето на принтер, няма да повярваш. Убеден съм обаче, че повечето от изчетеното от мен е напълно безполезно. Както е тръгнало напоследък, май ще трябва да се замисля да изкарам курсовете на Сиско за администринане на мрежи. Някаква представа какви са им цените в момента?

Задължение на мъжете е да го държат еректирал, докато жените се задоволят!!!

Публикувано16.07.10 15:53

Сиско няма да ти помогне за това. Виж някоя книжка за виндовс администрация. Преди доста време книжките от Exam Cram за подготовка за изпити бяха добри и се намираха по емуле, би трябвало да ги има и по торентите. Малки са и доста концентрирани.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.