Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:22 12.11.24 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Тема Въпрос за nLiteнови  
Автор DUNE5 ()
Публикувано31.08.09 13:21

Имам вече почти 2 години един инсталационен диск на Win XP SP2, леко поорязан, но работещ много добре. Инсталира се за 17-18мин. без да ме пита за почти нищо. А инсталационния диск е само 296 МБт. Мечта! Но, както може да се досети човек, няма доста от SATA драйверите. Проетох в един форум че трябва да се интегрират с nLite тези драйвери:

И аз съвсем добросъвестно слагам в една папчица всички файлове от моя WinXPSP2 и в друга папка горните драйвери, които не са повече от 35МБт в разархивиран вид. След интеграцията обаче nLite /1.4.9.1/ ми "изплюва" iso файл с големина ~ 1,7 ГБт !

Къде бъркам? Може ли резултата да се събере пак на едно CD?

Благодаря

Тема Re: Въпрос за nLiteнови [re: DUNE5]  
Автор Пeтъp_ (професора :))
Публикувано31.08.09 17:07

въпросните драйвери са около 400 кб разархивирани - очевидно някъде бъркаш
името на файла който аз ползвам е F6_ICH8_85_drivers_32bit.zip
с тези върви и на лаптопи, и на десктопи със SATA и досега не е имало проблем

и доколкото си спомням в процеса се указва къде е диска с винбозата от която ще се прави нов имидж, и папка където nlite ще си слага файловете, и накрая се получава имидж с нормален размер

Редактирано от Пeтъp_ на 31.08.09 17:10.

Тема Re: Въпрос за nLiteнови [re: Пeтъp_]  
Автор DUNE5 ()
Публикувано31.08.09 20:13

Открих грешката, оказа се доста прозаична:

При стартиране на nLite посочвам две папки - папка с Windows /под 300 МБт/ и папка с драйвери. Първоначално бях дал във втората папка всичките драйвери , които бях свалил от driverpacks.com - около 1,1 ГБт. След опита ми да ги интегрирам, nLite беше напълнил с нещо и първата папка - т1 също беше станала около 1,7 ГБт. При повторната задача почистих втората папка и оставих само САТА драйверите, но не видях че първата папка /източник на Windows/ си стои с големина 1,7 ГБт.
Когато почистих и двете папки и във втората поставих САТА драйверите /около 30МБт/ нещата си дойдоха на мястото. Имиджа нарастна с около 30МБт. И когато вече се бях зарадвал, че имам бърз Windows, леко и бързо инсталиращ се , след опита ми да го инсталирам накрая се появи:

След десетина Ентера обаче десктопа все пак се зареждаше. При интегрирането с nLite не съм му дал никакви промени освен да сложи всички САТА драйвери.

Някакви идеи?

Благодаря

Публикувано31.08.09 21:27

може би си изтрил файл който е важен за nlite
мисля че когато е направен диск с негова помощ, слага някои файлове които се зареждат при стартиране на windows, за да направи някакви настройки

пробвай да ползваш за източник диск с вин който е оригинален и непокътнат

Редактирано от Пeтъp_ на 31.08.09 21:35.

Автор kилиkaндзep (зелен)
Публикувано01.09.09 07:22

Що първо не вградиш SP3 (или направо си изтегли готов) и тогава да видиш дали ще има липса на въпросните драйвери. А иначе, ако не си го видял вече -

.

Тема Re: Въпрос за nLiteнови [re: Пeтъp_]  
Автор DUNE5 ()
Публикувано01.09.09 09:32

Нищо не съм добавял /освен САТА/ и нищо не съм махал. А този диск "летеше" и при инсталиране и след това при работа.
Е, ще сложа друг Win и ще пиша.

10х

Тема Re: Въпрос за nLite [re: kилиkaндзep]  
Автор DUNE5 ()
Публикувано07.09.09 11:54

kилиkaндзep, всичките драйвери на DriverPacks.com са някъде към 2 ГБт. Очевидно е че не са всичките вградени в SP3. А аз точно това искам, но нещо не става - инсталацията гърми при първоначалното копиране на файловете след старта на инсталациятата на Windows. Гърми в "син екран".

Публикувано11.12.09 17:45

подпробно обяснение за SATA

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.