Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:37 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Тема skype троянец  
Автор citronbg (uid:60001)
Публикувано09.01.09 23:55

върлува от ден-два, разпространява се по skype чрез файл трансфер- представлява "your mother/sister/father naked, hahahaha".exe
А, да- повечето антивирусни още не го хващат...
тука

и тука
има описание и инструкции за лечение

Тема Re: skype троянецнови [re: citronbg]  
Авторall (Нерегистриран)
Публикувано10.01.09 09:11

Ами ще върлува! Като теглите съмнителни файлове от скипито,защо не ги сканирате,ами се доверявате лекомислено на този,дето ги праща?

Тема Re: skype троянецнови [re: Borko]  
Автор citronbg (uid:60001)
Публикувано10.01.09 22:21

да, изглежда файла се подвизава с различни имена. Симптомите съвпадат

АвторBиянa (Нерегистриран)
Публикувано12.01.09 16:54

абсолютно същият файл получих и аз, но отказах да го приема. След като абонат от листата ми се вписа, незабавно след него пристигна и файла.
Момчета, благодаря, че ни информирате за опасносните , защото ако аз не бях прочела от вас за този вирус, може би щях да отворя файла. А оттам насетне, знаете какво можеше да стане.
Благодаря ви!

Тема Re: skype троянецнови [re: Bиянa]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано12.01.09 22:02

>> защото ако аз не бях прочела от вас за този вирус, може би щях да отворя файла

Aбе моме, глава немаш ли си, да мислиш??? Че то това е като в живота.. ако някой непознат ти позвъни на вратата и поиска да влезе, ще го пуснеш ли? И ще му разрешиш ли да прави каквото си иска? М?

Тема Re: skype троянецнови [re: walkman™]  
АвторBиянa (Нерегистриран)
Публикувано13.01.09 17:33

Уф, не се карай, сега. В първият момент си помислих, че абоната от листата ми, който се вписа, ми изпраща файл. Това ме заблуди. Ако непознат ми позвъни на вратата, разбира се, че няма да го пусна. Пази, боже! Все пак, човек цял живот се учи. Това важи и за хора, които изпращат пълномощно, за да бъдат добавени в списъка. Такива вече отдавна не приемам пак от съображение за сигурност.

Тема Re: skype троянецнови [re: Bиянa]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано13.01.09 21:20

Ъхъм... точно за такива случаи са казали - човек се учи от грешките си. Умният човек - от грешките на другите.

За съжаление, няманачин да минеш в категорията на умните директно. Първоначално трябва да направиш определен брой собствени грешки...

Освен това - ако не е включена, НЕПРЕМЕННО включи опцията за показване на разширениията на всички видове файлове. Щото... баси, все ощеима хора, дето се връзват на номера с двойното разширение.

Авторeмил (Нерегистриран)
Публикувано09.02.09 17:00

Момчета как се работи с тази програма?След сканирането на С и D устройства откри 60 грешни кода.Какво да направя по нататък?За сега съм ги сложил под карантина.Благодаря предварително

Тема Re: skype троянецнови [re: eмил]  
Автор Borko (един от тълпата)
Публикувано09.02.09 20:15

Ако след поставяне под карантина, компютъра си работи нормално, може спокойно да ги изтриеш

Авторeмил (Нерегистриран)
Публикувано10.02.09 18:56

Благодаря.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.