|
Тема
|
Как да запазя увеличеният шрифт на Файърфокс?
|
|
Автор | Фaйъpфokc (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.03.08 15:25 |
|
Ясно ми е как да увелича шрифта на мозилата-бутони Ctrl/+ Проблемът ми е, че при стартиране на следваща сесия на браузъра не се запазва увеличения шрифт. РС-то се ползва от възрастен човек, който трудно вижда и ще се затруднява с настройките всеки път.
| |
Тема
|
Re: Как да запазя увеличеният шрифт на Файърфокс?
[re: Фaйъpфokc]
|
|
Автор |
Borko (един от тълпата) |
Публикувано | 23.03.08 21:30 |
|
Мисля че по-добрия вариант е да се настори монитора на по-малко точки
| |
Тема
|
[re: Borko]
|
|
Автор |
mimosh () |
Публикувано | 24.03.08 11:04 |
|
Инструменти-Настройки-Съдържание-Допълнителни - Минимална големина на шрифта
Прекомерната употреба на LINUX води до пристрастяване!
| |
Тема
|
|
|
Автор | мишo (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.03.08 13:51 |
|
ейй ти все такъв акъл ще дадеш.
ами пробвай на някой LCD монитор да зададеш по-малко точки и гледай какво става.
| |
Тема
|
[re: мишo]
|
|
Автор |
Публикувано | 25.03.08 11:11 |
|
Имам основание за моето предложение, докато ти говориш празни приказки, даже не си се логнал да видим какви мнения даваш. От 5 години работя на LCD вместо на 1280х1024 -> 1024x768. Явно ти и LCD не си виждал, само си чувал за какво става въпрос. Да не говорим че човека не казва дали става дума за LCD
Другия проблем е виждал ли си как се разместват много от страниците като се пусне по-голям шрифт от броузера
Редактирано от Borko на 25.03.08 11:12.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mopфиyc (Матричар) |
Публикувано | 25.03.08 12:04 |
|
Я по кротко... твоя монитор може да има подходящи точки за това, но масата ТФТ нямат, особенно широкоекранните!
Разместват се страниците само ако автора им е бил толкова дебилен, че да им сложи фиксирани настройки за шрифт и параграфи.
И това дето искаш да го постигнеш с намаляване на резолюцията, се прави с увеличаване на големината на шрифтовете в самия Уиндоус, за домашно намери къде!
Welcome to the real world!
| |
Тема
|
[re: Mopфиyc]
|
|
Автор |
Публикувано | 25.03.08 14:58 |
|
Всичко това е продиктувано от ето това нещо.
...ейй ти все такъв акъл ще дадеш...
Ако проследиш къде какво съм поствал ще видиш че човека изобщо не е прав. Толкова рядко пиша и давам акъл. Явно ме е сбъркал с един друг ник.
Що се отнася до другото, просто давам идея. Питащия да преценява кое е по-добре за него.
За разместването на страници: независимо от какво се поражда проблема, факта си е факт.
увеличаването на шрифта в самия виндовс допринася за доста други проблеми затова не искам да го ползвам. Сега е твой ред ти да откриеш кои са проблемите.
Редактирано от Borko на 25.03.08 15:28.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mopфиyc (Матричар) |
Публикувано | 25.03.08 17:01 |
|
Не знам кой с какво те е объркал, но явно е, че не можеш по 1 монитор да съдиш за всички.
А за увеличените шрифтове, правил съм го... не намерих проблем.
Welcome to the real world!
| |
|
|
|
|