|
Тема
|
Оригинален Product Key?
|
|
Автор | WinXP (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.06.07 16:28 |
|
Здравейте,
Имам лаптоп, на който има холограмната лепенка на WinXP с Product Key. Нямам нито един от дисковете, които вървят с лаптопа. Опитах се да инсталирам някакъв уин ХР СП2 с този код, но не го прие. Въпросът ми е: мога ли да "легализирам" уин-а с информацията от тази лепенка, ако да - какъв уин трябва да инсталирам? Не че ме бърка много, но ако е възможно - защо да си нямам оригинален уин:)?
Благодаря за отговорите!
| |
Тема
|
Re: Оригинален Product Key?
[re: WinXP]
|
|
Автор |
Mircha () |
Публикувано | 15.06.07 16:38 |
|
Ако лаптопа, респективно Уиндоуса, е втора ръка (а от думите ти разбирам, че е точно така), изобщо не си прави труда.
Уиндоуса е лицензиран на този, който го е платил, а не на лаптопа.
Лиценза дава право на ползване, а не собственост. Той не може да се продава.
Много е хубаво, нищо да не правиш и след това да си починеш. Исп.нар. поговорка
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mopфиyc (Матричар) |
Публикувано | 16.06.07 09:52 |
|
Ако нямаш и фактурата за закупуване на лаптопа изобщо не се мъчи, лепенката сама по себе си не го прави легален.
Иначе да не е за Хоум а ти да слагаш Про или обратно с тоя ключ?
Welcome to the real world!
Редактирано от Mopфиyc на 16.06.07 09:53.
| |
Тема
|
[re: Mopфиyc]
|
|
Автор | Пak aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.06.07 12:10 |
|
Не, Про са и двата, но този,който слагам е някакъв рилийз със СП2 и всички ъпдейти до април + крак (може би за genuine).
Т.е. този код е неизползваем. А защо в характеристиките на всички лаптопи втора употреба пише че включват и ОС, чиято лепенка е залепена. Това ми го казаха и в магазина - "ето това ти е уин-а" (сочейки лепенката)?
| |
Тема
|
[re: Пak aз]
|
|
Автор |
naki (Power User) |
Публикувано | 16.06.07 16:32 |
|
Има 3 вида Windows XP CD - OEM, Retail, Corporate. Опитът да се инсталира със код от един вид Windows CD от друг вид завършва с неуспех. Но ако кода и Windows CD-то са от един вид, би трябвало да стане...
Редактирано от naki на 16.06.07 21:39.
| |
Тема
|
Пробвай...
|
|
Автор | . (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.06.07 18:35 |
|
...с OEM-ска инсталация. Няма гаранция да можеш да го активираш, но по телефона ако предишните собственници не са прекалили, няма да имаш проблем. Иначе следват обяснения....
бтв: Лепенката не легализира незаконно копие. Само за информация!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Az (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.06.07 01:32 |
|
Благодаря за отговорите, като се наложи да преинсталирам ще пробвам, сега мисля, че не ми пречи. Надявам се да не пречи и на митничарите на границата...
| |
Тема
|
[re: Az]
|
|
Автор |
мoбимeн (минаващ) |
Публикувано | 17.06.07 03:18 |
|
Спокойно, не е нужно да ги декларираш.