Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:15 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Windows и личната свобода.  
Автор Mordecai (Прецизен)
Публикувано09.05.07 11:59

Забелязвам отскоро са се появили разни ъпдейти, които без да те питат си се инсталират и даже и ти рестартират машината а след това ти казват, че това бил много критичен ъпдейт и налагал автоматичен рестарт.
А какво точно правят отделните ъпдейти за какво служат и дали наистина служат за това, което пише в сайта на Microsoft никой не знае.
Не е ли това много грубо от страна на Windows да вярно е че никой не ме кара насила да им ползвам системата но ако човек си е платил за продукта им е малко обидно.
Е да ще каже някой спри си ъпдейтите и си готов. Да ама се питам, защо трябва да се стига дотам.
След някой такъв ъпдейт никой не знае дали няма да почнат да хвърчат някой пакети към неизвестни дестинации.
Иначе да не говорим за параноята от вируси която гони повечето Windows потребители. Ако добавим Microsoft в конспирацията става страшно.

Тема Re: Windows и личната свобода.нови [re: Mordecai]  
Автор KимoнГeoprиeв ()
Публикувано09.05.07 15:48

начи имаш два варианта - отиваш в клуб линух и развиваш теорията за конспирацията на майкрософт срещу свободния свят или избираш сяка друга настройка за ъпдейти дето е различна от automatic (recommended).

/

Тема Re: Windows и личната свобода.нови [re: KимoнГeoprиeв]  
Публикувано09.05.07 15:58

В клуб Линукс са наясно с това и затова не се занимават с Windows тях не съм ги умислил.
Обаче невинните редови потребители на Windows са за оплакване.

Автор KимoнГeoprиeв ()
Публикувано09.05.07 22:31

в клуб линух са наясно единствено с къртенето на миффки. ти си оправи начина по който се ъпдейтва виндовса вместо да съчиняваш поредната теория за конспирацията..

/

Автор mimosh ()
Публикувано10.05.07 09:09

Ами ето моето мнение по въпроса:

Потребителят иска система, която да прави всичко сама и да предугажда какво иска потребителя (демек да мисли вместо него), за това майкрософт са направили този избор вместо тебе (настройват разни неща по подразбиране, както на тях им харесва и им е удобно) и ти ги продават. 90% от потребителите изобщо си нямат на идея какво се случва вътре в операционната система. В повечето случаи те цъкат ОК или Cancel, ако не стане с едното цъка другото копче щото го мързи да чете (или идея си няма какво означава това което го пише на прозореца)

И така те разни неща ходят и се инсталират напред назад в операционната система, ама на потребителя какво му дреме. Като земе да работи по-бавно уиндоуса, някой ще го излъже че му трябва антивирусна и ще му я продаде. После компа ще вземе да работи още по-бавно и тоя някой ще му каже че уиндоуса му е за смяна и пак ще му земе пари. И така всички са доволни - потребителя че всичко е наред, програмистите че имат работа и фирмите дето продават уиндоус и поддръжка

.

ПС: Например аз като си инсталирам уиндоус, директно отивам и спирам автоматичните ъпдейти (винаги, най-първото нещо което правя). за 5 години откакто ползвам ХР-то не съм имал проблем с това че ги спирам.

Прекомерната употреба на LINUX води до пристрастяване!

Тема Re: Windows и личната свобода.нови [re: KимoнГeoprиeв]  
Публикувано10.05.07 10:40

Толкова ли ти беше трудно да включиш, че разсъждавам от гледна точка масовия потребител и аз лично нямам проблем с ъпдейтите.

Автор Boлkoдaв (опасен)
Публикувано10.05.07 16:50

според мен специално най-много пречи постоянното досаждане за рестарт след инсталиране на подобни ъпдейти.

Тема Re: Windows и личната свобода.нови [re: Boлkoдaв]  
Публикувано10.05.07 21:14

Проблема е че когато съм включил препоръчителната опция за ъпдейт. Преди време, както казваше ти ми досаждаше за рестарт или се инсталираха ъпдейтите след шътдаун. А сега не само се инсталират сами ами и си рестартират сами. А после ти изписват че било много наложително да се рестартира системата. Причината за това явно е пак някой от ъпдейтите.
Как да наречем такова диктуване правилата от Microsoft.

Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано11.05.07 00:13

По-скоро не е диктуване. Системата е правена предимно за, и от гледната точка на американци. Според тях (а и така е на практика), масовият потребител не разбира от компютри, ОС или ъпдейти. Един западен лекар, примерно, не разбира (и той НЕ ТРЯБВА да разбира_ от това. на него му се казва - Вашата система се нуждае от наложителен ъпдейт, натиснете ТУК, за да бъдете сигурни за правилната работа на системата. И той натиска. Не се интересува защо и как се променя. И не му е работа да знае. Работата му е да лекува хората. Та затова... Инче, за тези, дето разбират, е предвидена опцията да си изкл. ъпдейтите. НО - ако забелязваш, от версия към версия на ОС, все повече и повече системните настройки се потапят, да не се стига лесно до тях. Обикновените потребители няма какво да правят там (според хамериканците

)...

Тема Re: Windows и личната свобода.нови [re: mimosh]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано11.05.07 00:34

Ми и аз ако трябва да инсталирам някъде XP или да "ремонтирам" XP, първо му разкарвам пласмасите, след това десктопа (картинките), след това още няколко екстри, компютъра ускорява, аз свършвам каквото има да свърша, и след това хората пак си го омазват.
А ако инсталирам ворд - първо гледам да утепа идиотчо.

Bеer? Mоre?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.