|
Тема
|
IExplorer
|
|
Автор | мими (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.02.07 16:54 |
|
Имам компютър с WinXP в мрежа и интернет през adsl модем, боднат в switch-а на вътрешната мрежа.Въпросният компютър пингва всички компютри от вътрешната мрежа, вижда ги и ги достъпва, както и може да пингва IP-тата на интернет сървъри.Като се опитам да заредя сайт през интернет експлоръра обаче не става.Страници не се отварят. Няма прокси, не са необходими никакви допълнителни настройки, досега е работило така.Някои от другите компютри в мрежата имат такъв проблем, други не.Това вирус ли е или какво?Как се оправя?
| |
Тема
|
Re: IExplorer
[re: мими]
|
|
Автор |
t-helper (уефскар) |
Публикувано | 21.02.07 19:35 |
|
С друг браузер пробва ли?Опера,мозила??
| |
Тема
|
Re: IExplorer
|
|
Автор |
alexbg67 (Moderate) |
Публикувано | 21.02.07 19:56 |
|
Преди година имах подобен случай, не открих буби, но не се отваряха страници през браузъри. Ей така, от раз стана след рестарт на машината!Оказа се, че порт 80 е "запушен", иначе на пинг или трасе от команден ред ставаше работата...
Ами преинсталирах Вина и се оправи... Но той се беше затлачил адски след година ползване...
Бе твоето може и друго да е?..
| |
|
Ти ми припомни тая смешка за медицинските форуми:
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
|
Яко е, ама не помага...
| |
|
Супер :))))
Bеer? Mоre?
| |
|
С толкова вход - толкова изход.
В един филм имаше такава случка:
Шефът се кара на подчинения си, че не е направил точно каквото му е казал. Подчиненият:
- Ама аз мислех ...
- Нямаш достатъчно информация за да мислиш, ще правиш точно каквото ти казвам - сряза го шефът му.
Наистина си прав, че HTTP-то и порт 80 имат много общо, но не даваш идеи как ще забрани точно него (а дали само него?) на няколко компа в мрежата и т.н., преди това си работило ... Дето се вика : ама ти не си ли очен лекар?
Далеч по-вероятно (но нямам достатъчно инфо и познания (специализирам иглотерапия (знам и малко Lisp)) за да съм сигурен) ми се струва да е намалено TTL, или ограничен брой конекции.
Редакция:
Може да не помага, ама и не вреди. А ако некой си преинсталира компа заради подобен съвет вече има вреда.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_Редактирано от Colombino на 22.02.07 00:58.
| |
|
а тва е много готино!
отдавна не бях виждал хубаво чувство за хумор!
| |
Тема
|
мирише на LSP бацилче
|
|
Автор |
Чo :) (търси Дипл. раб) |
Публикувано | 22.02.07 13:24 |
|
Пусни .