|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Вредно ли е...
|
|
Автор | 12O9 (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.09.06 12:29 |
|
Вредно ли е за компютъра, ако не заспива, ако на него не се работи по цял ден? Страх ме е да не му стане нещо...
| |
Тема
|
Re: Вредно ли е...
[re: 12O9]
|
|
Автор |
onzi (онзи) |
Публикувано | 12.09.06 20:10 |
|
какво да му стане? да хване глисти ли
сега сериозно - не, не е вредно. единствено виндовс 98 имаше бъг, който изяждаше цялата памет след 30-40 дни стоене на компа включен без никой да го пипа. при по-новите това е оправено.
TANSTAAFL! There AiNt Such Thing As A Free Lunch
| |
Тема
|
[re: 12O9]
|
|
Автор | koki (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.09.06 10:54 |
|
nema kvo da mu stane,ama ne mislq 4e pak neshtoo ti pre4i da si napravish nastroikata da zaspiva,i moq e taka i ne e spiran ot meseci ve4e,vapreki 4e e dobre na 24 4asa da se restartira po edin put no i az ne go prava i nqma problem
| |
Тема
|
[re: koki]
|
|
Автор | 12O9 (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.09.06 12:35 |
|
Аз не съм му променяла настройките. И на мен ми се ще да заспива, но или стои прекалено дълго на скринсейвър, или после сам се "връща" на десктоп. Дано не съм го обяснила твърде сложно и объркано...
| |
Тема
|
[re: koki]
|
|
Автор |
avenger (пристрастен) |
Публикувано | 13.09.06 13:56 |
|
дека го прочете пък това за рестарт на 24 часа ?
аз ли нещо не съм разбрал или да ?
По този въпрос съществуват две мнения. Едното е неправилно, а другото е моето.
| |
Тема
|
[re: avenger]
|
|
Автор | TheProdigy (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.09.06 22:16 |
|
А аз правя точно обратното, обичам да изключвам компютъра винаги когато не го ползвам ! А това вредно ли е?
| |
|
Не, даже е полезно .
Това важи за всякаква техника.
Mixy
| |
|
да не ставал компютър
Сърварите като работят по 24 часа да не би да им става нещо? Даже и не се потят . Ама специално за уиндоус не го тормози така след някой друг ден без рестарт ще почне да ти връви по-бавно
Прекомерната употреба на LINUX води до пристрастяване!
| |
Тема
|
[re: Mixy]
|
|
Автор |
naki (DOS/Win32 guru) |
Публикувано | 14.09.06 20:35 |
|
Аз пък четох някъде (май в Компютри), че спирането е по-вредно от постоянно да е включен компютъра, защото при спиране и пускане се развъртат хард дисковете и се натоварват повече... Не знам за другите компоненти, обаче...
Според мене е добре поне монитора да се настрои да се спира след определено време бездействие на компютъра (при мене е 20 минути).
| |
Тема
|
[re: naki]
|
|
Автор |
Mixy (@#$%^) |
Публикувано | 14.09.06 20:49 |
|
Принципно си прав и това важи за всички механични компненти. Но досега нямам скапан диск, а всеки ден си пускам (и спирам) компота поне по 5-6 пъти .
Mixy
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|