Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:28 16.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Вредно ли е...нови  
Автор12O9 (Нерегистриран)
Публикувано12.09.06 12:29

Вредно ли е за компютъра, ако не заспива, ако на него не се работи по цял ден? Страх ме е да не му стане нещо...

Тема Re: Вредно ли е...нови [re: 12O9]  
Автор onzi (онзи)
Публикувано12.09.06 20:10

какво да му стане? да хване глисти ли

сега сериозно - не, не е вредно. единствено виндовс 98 имаше бъг, който изяждаше цялата памет след 30-40 дни стоене на компа включен без никой да го пипа. при по-новите това е оправено.

TANSTAAFL! There AiNt Such Thing As A Free Lunch

Тема Re: Вредно ли е...нови [re: 12O9]  
Авторkoki (Нерегистриран)
Публикувано13.09.06 10:54

nema kvo da mu stane,ama ne mislq 4e pak neshtoo ti pre4i da si napravish nastroikata da zaspiva,i moq e taka i ne e spiran ot meseci ve4e,vapreki 4e e dobre na 24 4asa da se restartira po edin put no i az ne go prava i nqma problem

Тема Re: Вредно ли е...нови [re: koki]  
Автор12O9 (Нерегистриран)
Публикувано13.09.06 12:35

Аз не съм му променяла настройките. И на мен ми се ще да заспива, но или стои прекалено дълго на скринсейвър, или после сам се "връща" на десктоп. Дано не съм го обяснила твърде сложно и объркано...

Тема Re: Вредно ли е...нови [re: koki]  
Автор avenger (пристрастен)
Публикувано13.09.06 13:56

дека го прочете пък това за рестарт на 24 часа ?
аз ли нещо не съм разбрал или да ?

По този въпрос съществуват две мнения. Едното е неправилно, а другото е моето.

Тема Re: Вредно ли е...нови [re: avenger]  
АвторTheProdigy (Нерегистриран)
Публикувано13.09.06 22:16

А аз правя точно обратното, обичам да изключвам компютъра винаги когато не го ползвам ! А това вредно ли е?

Тема Re: Вредно ли е...нови [re: TheProdigy]  
Автор Mixy (@#$%^)
Публикувано13.09.06 23:18

Не, даже е полезно

.

Това важи за всякаква техника.

Mixy

Тема Абе... [re: 12O9]  
Автор mimosh ()
Публикувано14.09.06 08:51

да не ставал компютър

Сърварите като работят по 24 часа да не би да им става нещо? Даже и не се потят . Ама специално за уиндоус не го тормози така след някой друг ден без рестарт ще почне да ти връви по-бавно

Прекомерната употреба на LINUX води до пристрастяване!

Тема Re: Вредно ли е... [re: Mixy]  
Автор naki (DOS/Win32 guru)
Публикувано14.09.06 20:35

Аз пък четох някъде (май в Компютри), че спирането е по-вредно от постоянно да е включен компютъра, защото при спиране и пускане се развъртат хард дисковете и се натоварват повече... Не знам за другите компоненти, обаче...

Според мене е добре поне монитора да се настрои да се спира след определено време бездействие на компютъра (при мене е 20 минути).

Тема Re: Вредно ли е...нови [re: naki]  
Автор Mixy (@#$%^)
Публикувано14.09.06 20:49

Принципно си прав и това важи за всички механични компненти. Но досега нямам скапан диск, а всеки ден си пускам (и спирам) компота поне по 5-6 пъти

.

Mixy

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.