Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:35 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Задължително ли е Win-a периодично...нови  
Авторformat c: (Нерегистриран)
Публикувано04.04.06 12:26

... да се трие и преинсталира за да работи нормално? (т.е. да зарежда бързо, да не маже регистрито, да не се скапва, да не увисва и т.н.) И покрай това да се качват наново всички програми и да се настройват наново...

Някои хора съветват да се ограничава пробването на нови програми, за да се пази чиста ОС. Мене такова ограничение ме вбесява - компютърът е да ми служи, а не аз да му служа.

пп
с Win'98 съм

Тема Re: Задължително ли е Win-a периодично...нови [re: format c:]  
Автор kилиkaндзep (Wishful Sinful)
Публикувано04.04.06 13:03

Тема Re: Задължително ли е Win-a периодично... [re: format c:]  
Автор Goose ()
Публикувано04.04.06 13:23

Ами приятелю, зависи за какво го ползваш :-) ако си изкарваш хляба с него едва ли ще имаш време да мажеш по него, да не говорим за загубите от престой след тестване на "перфектен" софтуер, дет ти размазва всичко ... ;-)

Автор Плaшимиp (непознат )
Публикувано04.04.06 13:48

Някъде четох, че било препоръчително на 1 година да се прави подобно нещо. Аз като си купих компютъра и 2 месеца ми бяха много да изкарам с един Уиндоус

Автор Mopфиyc (Матричар)
Публикувано04.04.06 14:07

И колата е да ти служи но не я тестваш дали може да върви с гуми за трактор, гориво за совалки, масло за кораби и то на морени или пясъчници.
По долу са го казали - ако ти е играчка играй си и си форматирай, ако е за работа - по добре недей.
1 съвет от човек с опит - научи се да го оправяш или да не го повреждаш - иначе... диска на 2 дяла - всички документи и инсталации на 2ия и след поредния формат - направи си имидж на готова инсталация с всички необходими програми/драйвери... после поне няма да губиш по 2 дни за да си върнеш машината в работно състояние.

Welcome to the real world

Тема Re:два дяла и имиджнови [re: Mopфиyc]  
Публикувано04.04.06 15:06

Благодаря за съвета - два дяла и имидж, това ми харесва :) Мислил съм за това с дяловете, обаче не бях сигурен че това е решението. Само трябва да разуча по-подробно за имиджа - какво представлява и как се използва.
А за това дали компютърът ми е за играчка или за работа - ами повече за работа е. Но когато човек си търси някаква програма за някаква цел, много рядко улучва тази която най му харесва. Например за чертане на диаграми съм пробвал 3-4 и още не съм си харесал. Ако ми трябват примерно 15 програми, умножено по 4, стават 60 проби(инсталации) Освен това излизат нови програми и тулове - човек не може да ги оцени само от отзиви по форумите и ако ги иска, сигурно ще му се наложи да ги качи...

Тема За пробите на софтуернови [re: format c:]  
Автор kилиkaндзep (Wishful Sinful)
Публикувано04.04.06 15:47

Има чудесно решение за това и то се нарича

. Microsoft също имат аналогичен продукт. Този продукт изключително добре "пуска" други операционни системи под Windows NT, 2000, XP или 2003. Програмата емулира класическата работа на компютъра - от стартирането, появяването на екрана за разпознаване на устройствата, влизане и настройки на BIOS и т. н. С нея се работи като с "вграден" в работната операционна система компютър. Необходимо е да се окаже във BIOS на виртуалния компютър големината на диска с който ще се работи, от кое устройство да се стартира... изобщо все едно втори компютър с друга операционна система, без да се напуска текущата работна среда, на малък екран или Full Screen. Вградените драйвери поддържат повечето периферни устройства на компютъра, които могат да бъдат включвани и изключвани според нуждите на потребителя, вкл. Lan, USB, висока резолюция на "втория" монитор и др. Могат да бъдат инсталирани повече от една ОС(всякакви на Microsoft, всички Linux дистрибуции и др. по- слабо популярни) които да бъдат ползвани по желание, стига да имаш свободно дисково пространство и средно мощен компютър.

Искам да кажа, че можеш да си правиш всякакви опити с какъвто си искаш софтуер във виртуалната машина без да си цапаш истинския Windows. За целта обаче хостващата ОС трябва да е поне Windows 2000. '98 e доста стара система и освен за много слаби машини ползването му не е оправдано.

Тема Re: За пробите на софтуернови [re: kилиkaндзep]  
Публикувано04.04.06 16:40

Мерси много за подробният съвет. Този месец се очертава да си купя нов компютър и с това инфо ми спестяваш бъдещи главоболия

Тема Re: За пробите на софтуернови [re: format c:]  
Авторelf (Нерегистриран)
Публикувано04.04.06 16:57

какви 2 дяла , какви преинсталации

използвам XP близо година и половина ,

инсталирал съм стотици програми

почиствам си регистрите редовно

решил съм да поставя рекорд по използване на windowsXP, без преинсталиране

трябва да понатрупаш опит с XP и няма да ти се налага да се оплакваш от него

Тема Re: За пробите на софтуернови [re: elf]  
Автор bigg_red (мног як)
Публикувано04.04.06 20:24

То хубу е човек да иска да поставя рекорди.
Ма къф е смисъла от подобен??????

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.