|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Необходим минимум за Windows 2000?
|
|
Автор | Octagon (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.12.05 16:14 |
|
Налага се инсталация на нова система за компютър със 128 М RАМ и процесор Пентиум-2 с 900 Mh. Windows 2000 ще се държи ли прилично на такава конфигурация или трбява да се инсталира 98/МЕ?
| |
Тема
|
Re: Необходим минимум за Windows 2000?
[re: Octagon]
|
|
Автор | DANDY (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.12.05 16:39 |
|
Имаш впредвид Селерон на 900Мх. И на 400 няма проблем ..със 128Мб СДР и УИН- ХР.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Paci () |
Публикувано | 16.12.05 18:48 |
|
A как ти се струва ХР pro с интегриран SP2 без неговата стена с допълнителна и антивирсна на:
AMD 233Mhz
64MB SDRAM
3GB HDD
2MB videо
Не някаква lite версия XP-то, нормална инсталация си е с интегриран SP2
Ама требе се барне след инсталирането 
| |
|
става, правил съм го, не че не върви, но си е бавно. за емайли и подобни неща става, но си предпочитам 3 гхз 2гб
.
USER ERROR: replace user and press any key to continue.
| |
Тема
|
Главният въпрос е за USB памет
[re: DANDY]
|
|
Автор | Octagon (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.12.05 14:43 |
|
Не съм видял лично машината, може и Селерон да е. Струва ми се все пак, че с ХР ще върви трудно. Аз самият бях инсталирал ХР на една машина с Дурон 850 и 128 РАМ и се отказах.
Главен въпрос - потребителят иска лаптопът да работи нормално с USB памет. С 98 имала големи проблеми. ХР няма такива и не изисква специални драйвери. Как стои въпросът с МЕ и 2000?
| |
|
проблемът не е процесора, а паметта. на 900 мхц ще тича, без значение дали е целерон или не, 128 мб е малко и непрекъснато ще пише по диска. кандардисай клиента за още 128 памет и машината ще бъде доста прилична
едит: 2000 иска драйвери за усб, за ме не знам, мисля, че не би трябвало
USER ERROR: replace user and press any key to continue. Редактирано от Areнт Пpoвokaтop на 17.12.05 15:37.
| |
|
На машинката ще върви Windows 2000 без особен проблем.
Ако иска да се сложи Вин ХП да се сложи още 128 РАМ, щото
и с 128 може , ама си става зъл ойлюф компа
| |
|
Защо тази система тръгна с лоша слава? Аз я използвах дълго време и не видях проблем, както и човекът, който ми я препоръча. И все пак масовото мнение е, че тя е по-лоша от 98, което много ме учудва.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mopфиyc (матричар) |
Публикувано | 19.12.05 01:20 |
|
Слагай Хр SP2, махни му шарениите, настрой на бест перформънс, махни ненужното като разните майкрософт месинжъри и подобни и ще работи еднакво, че даже и по добре (странно но на много лаптопи Хр е по бърз от 2000).
Welcome to the real world
| |
Тема
|
[re: Mopфиyc]
|
|
Автор |
Изyмeн (ненормален) |
Публикувано | 19.12.05 18:09 |
|
Лошото на уиндоусите е, че се сбъгясват. Рано или късно се налага форматиране на харда. Аз използвам сега XP на celeron 366. 160 RAM, Voodoo Banshee 16 MB AGP, 13 GB HDD. След като се инсталира зарежда невероятно бързо - за 30 секинди се стартират и XP и 98. Лошото идва след няколко седмици/месеца, дори без да е инсталиран допълнителен софтуер - просто се сбъгясва и това е. Иначе сега освен win имам и Mandrake 10, KDE, но и там имам малки проблеми с драйверите за звуковата карта (трябва да се настройва допълнително), доста по-бавно се зарежда (макар че сега вече скоростта е еднаква с уиндоус), но за сметка на това не се сбъгясва толкова. Та... налагат се компромиси понякога.
You must defeat Sheng Long to stand a chance.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|