|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
какви са тези грешки?
|
|
Автор | problemka (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.10.05 19:53 |
|
Днес ми се случи особено странно нещо- компютърът ми не иска да се изгаси от start- като натисна червеното квадратче за Turn off, вместо да се появи опцията за рестартиране, изключване или stand by, излиза съобщение за грешка, но след това Windows-а вместо да се изключи, се връща към първоначалното си положение... и така докато не го изгасих от копчето. Какво може да е станало? Да не се е навъдила гадинка? Имам 2 антивирусни +Ad-Aware, нищо не казват...
Моля ви за съвет и помощ, че не съм особено веща по тези въпроси!
| |
|
Ми глей ся! Две анти вирусни са малко! Турни още една за да си сигурна!
А сега сериозно. Когато имаш повече от една анти вирусни програми, те си пречат еднха на друга. Сложи само една, но добра.
Може и гадинка да си завыдила. Дай данни за да ти се помогне.Редактирано от PuckMan на 31.10.05 20:22.
| |
Тема
|
Re: какви са тези грешки?
[re: PuckMan]
|
|
Публикувано | 01.11.05 07:08 |
|
какви данни? Всъщност проблемът не се повтори, но забелязвам, че компютъра ми сериозно бави извършването на рзлични процеси напоследък, въпреки достатъчното свободно място в него.
| |
|
Щом компа се тутка повече от нормалното, гаранция, че е вирясал. При това доста вируси първоначално деактивират антивирусния софтуер, така че най добре го разкарай и го преинсталирай наново. И послушай човека по-горе - една програма, но добра... Ако едната от наличните ти е Касперски, избери нея.
| |
Тема
|
[re: problemka]
|
|
Публикувано | 02.11.05 07:41 |
|
Преинсатлалирах ги: AVG и NOD32, само че последната, уж беше бета версия (изтеглих я от сайта им, уж била безплатна) отказа да ъпдейтва, иска парола. Та ако някой може да ме светне откъде да си набявя нормална версия на тази добра, според мен, програмка, която да е безплатна версия по възможност... Или някоя друга, защото макар AVG-то да ъпдейтва редовно, чувала съм не добри работи за нея, макар на мен да ми е хващала вируси преди...
Ще ви бъда благодарна.
| |
|
ам да поясня казанато от младежа малко по горе
той казва не да преинсталираш антивирусните а да преинсталираш виндовса и да ги преинсталираш фаида никаква защото те мигновенно пак се заразяват (ако имаш вируси) и спират да действат както трябва. Пича ти препоръча касперски и аз ти го препоръчвам намери си го и го сложи след преинсталацията а ако искаш да видиш все пак дали имаш вируси ето пробвай с това:http://www.pandasoftware.com/products/ActiveScan.htm
късмет
изфиняфам съ аку е ниграмотну Редактирано от lamqta_Spas на 02.11.05 16:32.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Hari (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.11.05 00:17 |
|
AVG си е много готина. Всеки ден се ъпдейтва. Освен това платената им версия вече открива адуер и спайуер. Скоро един познат ми каза че тествал NOD32 и AVG - AVG открила разни вируси и ги изчистила, а НОДА само се съмнявал и някои не ги намерил. Действай с AVG - лека, бърза и лови много. Имат и сайт с поддръжка на български - www.avgbulgaria.com
| |
|
Антивирусните програми трябва да са нечетен брой, иначе се получават конфликти - едната казва че нещо е вирус, другата казва че не е и не могат да се споразумеят. Затова най-добре сложи още една за арбитър и ще си бетон. Подобни проблеми далеч по-често се наблюдават на хора с две антивирусни програми, отколкото с една или три.
Ако смяташ, че хардуерът ти няма да може да понесе 3 антивирусни първо си ъпгрейдни машината, а до тогава временно може да рискуваш и да махнеш едната антивирусна (само временно).
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 03.11.05 09:06 |
|
Махнах NOD32 (и без това никаква работа не върши без ъпдейт)сканирах с AVG-то в Safe Mode-нищо, после с Ad-aware- пак нищо, после сканирах в сайта на Панда- нищо. Излиза, че явно нямам гадини, а и общо взето доста внимавам къде влизам и съм активирала всички възможни системи за сигурност на Windows-а и почти не допускам кукита...
Засега си оставам на AVG, пък ще видя за евентуална подмяна с по-добра. Благодаря ви за помощта!
| |
|
AVG-то е добро ,но AntiVir XP е най-доброто
в момента.Слагай е смело и нема да имаш
никви грижи   
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|