Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:33 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Тема Имам ли проблем с лап топанови  
Автор Angela Go (непознат )
Публикувано28.10.05 17:30

Здравейте! Незнам от къде да започна на първо място нищо не разбирам затова ако въпросите ми Ви се струват глупави или неправилно зададени моля да ме извините. Купих си лап топ модел Toshiba Tecra A2. Всичко беше наред докъто една приятелка не ми каза, че трябва да имам човек, който да го поддържа и разбира се ми препоръча един.Срещнах се с него и той ми взе компютъра да го "прегледа". Върна го , но го беше преобразил до неузнаваемост. На първо място изтрил антивирусната програма, която имах- нортън/ така го бях купила/ и ми сложил друга.Второ ми е променил резолюцията и сега трябва да се взирам в монитора за да виждам буквите. Когато се опитах да оправя този проблем увеличих ги, но взеха да се размазват, а преди не беше така. Разделил е паметта на 5. Изтрил е програми, които имах абе въобще не мога да си позная машинката.
Въпросът ми е следният: може ли да се върнат "заводските" настройки т.е. може ли по някакъв начин да се оправят нещата така, че все едно не го е пипал?

р.с. с Windows XP съм.

Редактирано от Angela Go на 28.10.05 17:33.

Тема Re: Имам ли проблем с лап топанови [re: Angela Go]  
Автор Mopфиyc (матричар)
Публикувано28.10.05 19:30

Ако е нов, има си рестор дискове към него... слагаш първия, даваш рестор и чакаш.
Но задължително преди това си направи архив на документите /ако е нов има записвачка/.

Welcome to the real world

Тема Чакай, чакай малко...нови [re: Angela Go]  
АвторDas Man (Нерегистриран)
Публикувано29.10.05 13:24

Не бързай с връщането на, както си се изразила, $заводските$ настройки на машината!
Не виждам нещо лошо в това, което е направил човека!
Нортън пакета е излишно, направо ненужно, тежък за функционалността, която предлага! Да не говорим колко е надежден и колко време се бавят с дефиниците и т.н.!
Вдигнал ти е резолюцията, защото лаптопа подържа по-висока! Ако искаш, свали я, проблем няма, но знай, че уеб-разработчиците на сайтове вече работят като правило с по-висока от 800х600. Ето как да си свалиш резолюцията: десен бутон някъде върху десктопа properties=>settings=>и преместваш плъзгача наляво, докато ти покаже например 800Х600 и потвърждаваш с ОК и пак ОК!
Сигурно искаш да кажеш, че ти е разделил диска на 5, а не паметта, макар че диска пак е памет, но енергонезависима, но това е друга тема. Ами, ако ти е голям диска - лошо няма, дори напротив! Записвай фаловете си на другите дялове, а не на С и, дори и да форматираш С: дяла, файловете на другите дялове ще ти останат!
Сега, много хора слагат програми, които не им трябват!
Запомни, че всяка инсталирана програма, колкото и добре да е написана, ако е ненужна, не трябва да остава на компютъра, щом някой вече е сгрешил да инсталира ненужни неща!
А не ти ли прави впечатление, че сега машината ти върви по-бързо?

Тема Re: Чакай, чакай малко...нови [re: Das Man]  
Публикувано30.10.05 03:20

За съжаление изобщо не ми върви по-бързо, а наротив.

Тема Ти ли си онзи от администраторитенови [re: Das Man]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано30.10.05 08:47

...дето така и не разбра, че не можеш да решаваш вместо собственника на компютъра? А? И какво е предимството да делиш диска на 5 части? На две може, ама на 5...
бтв: С инсталирането но софтуер фирмата производител едва ли е сгрешила...по-вероятно е този който я разкрал да е в дълбооооока заблуда.

Тема Re: Не, не съмнови [re: .]  
Публикувано30.10.05 10:31

Бъркаш ме с някого! Просто съм обикновен потребител и давам мнение!
Да, ще се съглася, че 5 дяла са малко много, дори и диска да е 160 ГБ. Но пък едва ли това е нещо, което радикално ще се отрази на производителността!
Да, аз също не бих разделил диск на 5 - деля най-много на 3!
За инсталирането на софтуер от фирмата производител, не мога да кажа нищо, защото незнам за какъв софтуер става въпрос. Ако са драйвъри, съгласен съм напълно с теб, но ако е антивирусна, стена, някакъв офис пакет и други такива, мисля че човек трабвя да има избор - те може да са добри, а можи и не!
Желая приятен ден и успех!
п.п. най-добре е момичето отново да поговори с човека, който и е правил настроиките и да му каже какво не и харесва и какво иска! Може да говори и с някой друг, който разбира!

Тема Re: Е, тогаванови [re: Angela Go]  
Публикувано30.10.05 10:45

значи след дейнсталацията са останали невалидни ключове и записи в регистрито, особено след Нортъна, може неправилно да са спрени някои сервизи, които се изискват от други и т.под. Моето мнение е, че след деинсталация на Нортън, регистрито задължително се почиства!
Има програмки за почистване и фиксиране на регистри, но не ги ползвай сама! Аз бих те посъветвал да се обърнеш към някой по-опитен, за да ти помогне или да се обърнеш за помощ към сервиза, посочен в гаранцията. За софтуерна поддръжка обаче те сигурно ще искат да си платиш!
Това е моето мнение, но ти
Решаваш сама!
Желая ти успех

Тема Re:Благодаря [re: Das Man]  
Публикувано30.10.05 19:46

Благодаря на всички отговорили ми. Вече намерих човек, който може да ми помогне.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.