|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Win 2003 server зa desktop?
|
|
Автор |
Бapoн Bakapeлxayзeн (ненормалник) |
Публикувано | 19.10.05 20:16 |
|
Подходящ ли е Windows Server 2003 Corporate 6 in 1 CD за десктоп? Ще се пускат игри, но не толкова често. Компа ще се използва главно за интернет и гледане на филми.
| |
|
Ми, че името само не ти ли говори нещо ?
Иначе си го качи но не идвай да питаш що не тръгва това , що онова.
Ако е само за спорта качвай зяпай и сам ще прецениш 
| |
|
Трябва да се пипа после доста за да стане, освен това се качва стандарт едишъна, ентерпрайз и т.н. имат защити които пречат на нормалната работа с някои периферни устройства /поне без каскади/.
Пусни един сърч с гугъл за подробностите - имаше някъде много добро хау ту за целта.
Моите тестове показаха, че е по стабилно от ХР, има по голяма скорост на трансфер по шината и с дисковите устройства.
Обаче може да имаш проблеми с драйвери за видео/аудио и т.н., макар да работи с тези за ХР
Welcome to the real world
| |
Тема
|
Re: Win 2003 server зa desktop?
[re: Mopфиyc]
|
|
Автор | dandy (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.10.05 16:49 |
|
За видео не става. много по-бързо се скапва чрез смяна на кодеци. За игри става, но май че трябва да се сложи директ Х 9.0с. Иначе си е по-бърз от ХР-то. Аизискването за влизане с ctrl-alt-del може да се премахне примерно "Tune-up"
| |
Тема
|
[re: dandy]
|
|
Автор |
Mopфиyc (матричар) |
Публикувано | 20.10.05 16:53 |
|
Да може, макар аз да сменям кодеци веднъж на година максимум.
| |
|
Разархивирах iso-to на харда си да видя кво е. Начи има 3 опций Install Windows server 2003 Enterprise VL, Install Windows 2003 server Standart edition VL и Install Windows 2003 server Web edition и е 2,91 GB цялото разархивирано... опитах да го модифицирам с nLite но не става защото няма фолдър с i386. Иначе става ли ако Install-на Windows 2003 server Standart edition VL и си намеря сериен номер? Принципно не ме плаши "пипането" по ОС имайки в предвид кво съм правил с 2К и ХР спиране на сървиси, файл протекшън, цветнотий, ресторе ъпдейти, виртуална памет и тн...
| |
Тема
|
[re: Бapoн Bakapeлxayзeн]
|
|
Автор | danay (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.10.05 11:52 |
|
Web edition!!
I386 има, но нлайт е писана за ХП и по-добре недей! Виж "tuneup", Fresh ui...
| |
|
В отговор на:
Win 2003 server зa desktop
А защо ти е ? Все си мисля, че сървъра си е за сървър, а десктоп-а за работа/забавление. Стабилен казваш ... колко стабилна ОС е Windows 98? защото имам една позната дето вече 4-та година си държи 98-ца в къщи и забива само аз като я пипна (98-ца де :) )
| |
|
Намери си номер и хау ту то.
Инсталирай СТАНДАРТ ако ще позлваш за десктоп.
Не ти трябва друго освен CD то, инсталирай от него.
| |
|
Въпроса ти звучи горе-долу така:
"Трябва ли ми совалка, за да отида от хола до тоалетната?"
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|