Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:43 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Има ли опасност?нови  
АвторNik (Нерегистриран)
Публикувано26.07.05 12:45

Извинявам се, че темата не е за този клуб, но тук могат да ми отговорят по-скоро, защото явно повече хора четатза проблеми с Уиндоус.
Техниците от Лан-доставчика ми, дойдоха, разрязаха лан-кабела до компютъра ми и прикрепиха към нега захранващ адаптор за суича, а суича е в коридора на блока. Казаха, че захранването там не е добро и суича забива!
Тъй като не разбирам, попитах ги тези 12 волта на адаптора, така близо до компютъра, опасни ли са за компютъра ми - да не би да изгори при някое претоварване! Казаха, че няма опасност, адапторът имал защита и т.н. Казаха също, че няма да ми товари сметката за тока, но не казаха, колко вата е разходът.
Както и да е, въпросът ми е, има ли някаква опасност за дъното ? И какво напрежение реално стига да лан-картата ми - по-опасно ли е като захранването на суича е поставено така?
Извинявам се за неграмотността, че питам за такива неща, но през гуугъла не намерих търсения отговор!
поздрави на всички!
Благодаря предварително!

Тема Re: Има ли опасност?нови [re: Nik]  
Автор Sanndo (WebDevPich)
Публикувано26.07.05 13:16

Сметката ти за тока ще се вдигне с около 4-5лв. на месец. Излъгали са те за това. Иначе за тока не се грижи, няма да ти влезе в компа. FTP/UTP кабелът е съставен от 4 усукани двойки, от които се ползват само 2. Т.е. само 4 "жички".
Практика на всички доставчици по лан е да си пускат тока за захранването на суича по лан кабела. Не е изгодна да се опъва 2-ри кабел. Примерно ако суича е на покрива на блока...
Надявам се, че това ти отговаря на въпроса.

Тема Re: Има ли опасност? [re: Sanndo]  
АвторNik (Нерегистриран)
Публикувано26.07.05 14:15

Благодаря ти за информацията!
напълно отговаряш на въпросите ми!
Да, кабела е FTP!
А, за сметката, абе, бях си почти сигурен, че са ме излъгали!
Ще видя какво ще се разбера с тях - ще им искам в замяна да ми пуснат по-бърза връзка за същата такса!
Ето, това е хубавото на форумите!
Дано и аз някога да мога да помогна на някого тук с точен отговор!
Поздрави!

Авторlvan (Нерегистриран)
Публикувано26.07.05 20:10

За компютъра не се притеснявай, просто са отрязали свободните чифтове от куплунга и на тях са вързали адаптера, така че тока отива към суича а не към компа ти.
Относно сметката за ток: в къщи имам един 5 портов суич и преди малко му измерих консумацията, оказа се, че консумира от ел. мрежа 10 вата, което по сегашни цени на тока излезе около 1 лев на месец.

Тема Re: Има ли опасност?нови [re: lvan]  
АвторNik (Нерегистриран)
Публикувано27.07.05 11:44

Е, суича в коридора дори и да е десет портов, пак ще ми излезе два лева, което е поносимо!
Благодаря за точната информация!

Автор Sunny_Ray (същата но с "_")
Публикувано27.07.05 15:23

И аз храня суич, а и един съсед през два блока и сме си говорили по въпроса, изглежда наистина сметката за тока не превишава едно левче... Като прочетох първия отговор, и си рекох: "ха, сега ще си поискам едно реално IP като компенсация", но ако наистина консумацията е толкова малка, няма да ме огрее, явно

Тема Re: Има ли опасност?нови [re: Sunny_Ray]  
АвторNik (Нерегистриран)
Публикувано28.07.05 12:52

Така излиза! Поне имаме възможност да рестартираме суича, ако се наложи, а адаптора, като е отвън в кутията, се налага да звъниш до доставчика и за това! :-)
Е, засега тази тема е приключена, като се изключи, че при мен този адаптор грее доста яко и ми "повишава" допълнително температурата в стаята :-)

Тема А има и предимство :)))нови [re: Nik]  
Автор VirtualStranger (ту тук - ту там)
Публикувано28.07.05 21:49

А има и предимство Като нета спре само на твоето IP и доставчика се тутка и не идва да види какво става, дърпаш суича и още 8-10 юзера му се обаждат и тогава дотърчава. Щото на моя като му се обадя, че нямам нет в 10 ч сутринта, той чака му се събере повечко работа, например ако има да връзва някой нов, че да комбинира и идва на място чак в 15 ч.... Ех, ако суича беше при мен, как щях да го накарам да доприпка

Тема Спор няманови [re: VirtualStranger]  
АвторNik (Нерегистриран)
Публикувано29.07.05 10:16

Тема Re: Спрямо токанови [re: Nik]  
АвторTheMatrix (Нерегистриран)
Публикувано16.08.05 10:58

А я да ва питам аз за 2 компа единия Пентеум 4 на 1,5 а другия Целерон на 100 мхз колко ток харчат според вас ако са постояно пуснати.В смисал за 1 месец колко пари могат да направят доло горе ...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.