|
Тема
|
много странен проблем
|
|
Автор | yжac (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.06.05 14:43 |
|
здравейте,
пуснах тази тема и в друг клуб, но тъй като там нямаше грам отзвук, се обръщам към вас
ще се опитам да обясня за какво става въпрос:
имам проблем с отваряне на сайтове, но не конкретно някой
примерно са заредени дир.бг, яху, абв и т.н., но когато понеча да отворя нещо различно - да кажем арена.бг, гугъл и т.н. - ми дава "сървърът не може да бъде намерен"
/примерните сайтове са произволни, няма значение дали са български или чужди - все не се отварят/
в това време си имам интернет, мога да ровя във вече отворените страници, но новите не се зареждат
след известно изчакване, непрестанен refresh или рестартиране на компютъра се оправя проблемът, но е ужасно дразнещо, особено ако ми трябва бърз поглед за информация в някоя страница
предполагам не е от доставчика ми, защото досега съм сменил 3ма, обаче това си го има при всичките
мислех, че е от браузъра, но и от него не е - и с експлорър, и с опера и с лисицата... все същото
незнам вече какво да правя и къде по настройките да човъркам
с Windows XP и firewall ZoneAlarm съм, ако това има някакво значение в случая
| |
Тема
|
Re: много странен проблем
[re: yжac]
|
|
Автор | пaпa (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.06.05 16:16 |
|
аз имах са6тия проблем единственото което помогна един мощен преинстал на wina.;)))dano pri teb ne se stiga do tam.uspeh
| |
|
Много е вероятно преинсталацията да помогне, НО!
Опитай преди това да спреш ЗонеАларм и виш как се държи. Имам и др. идея, но спри първо Зонето да видим...
So long and thanks for all the fish!
| |
|
колт калибър 45 (поне). с него може да направи поне две неща - да гръмне компа или себе си, и в двата случая проблемът е решен...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Goose () |
Публикувано | 14.06.05 08:10 |
|
Aко си с 2К, той имаше проблеми с ДНС клиента ...
следващия път като стане така пробвай от command prompt следното:
net stop "dns client"
net start "dns client"
Дано да помогне :>
P.S. Отявлено ми е рано още за форумите, чак сега видях, че си с eXtended Problems ... пробвай го това и там, може и да помогне ;-)Редактирано от Goose на 14.06.05 08:12.
| |
Тема
|
[re: hadministratora]
|
|
Публикувано | 14.06.05 14:46 |
|
хиляди благодарности, човече!
точно Зоне Аларм-а се оказа, че прави мизерии
пробвах - когато спря да отваря страници, изключих Зоне-то и не само, че вече се зареждаха, ами и с много по-добра скорост
тц тц... къде ли не човърках, какво ли не опитвах, а за най-простото нещо да не се сетя
а можеш ли да ми препоръчаш някой по-читав файъруол, който да не дава подобни ядове, или всичките са такива "спъващи"?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
((moon!)) (!) |
Публикувано | 14.06.05 15:24 |
|

Avast!
... Just wipe your own ass and shut your mouth! ...
| |
|
Аз лично ползвам Sygate Personal Firewall (има и безплатна версия) и до сега съм нямал никакви проблеми.
So long and thanks for all the fish!
| |
Тема
|
[re: hadministratora]
|
|
Публикувано | 15.06.05 15:35 |
|
мерси