Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:41 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Imam goliam problem  
АвторBlG (Нерегистриран)
Публикувано13.06.05 12:28

Здравейте, прди време биях писал за моя проблем но ништо не стана.Тогава нещата не бяха толкова зле но сега са много зле.Значи:
Проблема е там че РС-то постояно ми забива но така че мога да напражя само рестарт от копчето за да се оправи,Парво това го правише само в интернет и то не на всички саитове а предимно в абв.бг и разни други но не всички сега почна да ми забива постояно в нета в ICQ когато пиша на Word и въобще на всякъде.Пробвах дали ще направи същото и по Linux 9.1 там е зна4ително по рядко но става и там.
Според вас какъв би могъл да е проблема.Аз сам с XP процесора ми е клокнат но мисля 4е не е от това защото му върнах стандартните настроики и пак същата история.Видеото ми е старо TNT-Ultra но нямам проблем защото игрите вървят добре без никакъв проблем например FIFA 2005 и CS 1.6 ако това е критерий.
Кавете какво да правя благодаря.

Тема Re: Imam goliam problemнови [re: BlG]  
Авторelf (Нерегистриран)
Публикувано13.06.05 12:31

форматираи си диска качи си ,windows и ако пак забива ходи на техник
щото проблема не е софтуерен ,ако след форматирането пак забива

Тема Re: Imam goliam problemнови [re: elf]  
АвторBlG (Нерегистриран)
Публикувано13.06.05 12:50

Аз бачкам на Windows и там ги прави тези проблеми имам и Linux там рядко работя но 1-2 пати и там ми заби, а не вярвам техника да открие нещо как мислиш.

Тема Re: Imam goliam problemнови [re: BlG]  
Авторelf (Нерегистриран)
Публикувано13.06.05 13:41

а в save mode забива ли ти?
а под dos забива ли?

ако имаш приятел просто вземи неговият диск HDD сложи го в компютъра си

махни твоят и ако пак забива значи проблема е от хардуера

Авторelf (Нерегистриран)
Публикувано13.06.05 13:43

като вземеш диска HDD от приятеля си и го сложиш гледаи да нямаш интернет
защото може некои хакер да влиза в ip адреса ти

Автор Goose ()
Публикувано13.06.05 14:14

Да те <цензурирано> в разбирача ... е сега като преместя инсталирания м$ на друг хардуер ще разбера дали имам проблеми в хардуера ... Имаш ли изобщо идея какво мазало става с драйвери при това положение?

Тема Re: Imam goliam problemнови [re: Goose]  
Авторelf (Нерегистриран)
Публикувано13.06.05 14:24

и какво мазало става?
щото аз преди време с един мои приятел си разменяхме информация
като си давахме дискове един на друг?

Автор bigg_red (мног як)
Публикувано13.06.05 15:11

Виж дали не му пече на процесора много
Пусни един мемори тест на паметта.
Скандиск поне на харда си направи.Може
и да излезне някои лош сектор
Ако нямаш с какво да мериш волтажи поне
една Сисофт сандра пусни.Да те ориентира да
не е захранването се скапало.
Тва е от мен.
Успех

Автор Dorian Gray (Crazy Dude)
Публикувано13.06.05 21:27

И що да форматира и преинсталира уина, след като и линукса му прави проблем?
Явно не е от софтуера.

На няколко машини имаме инсталиран Уиндоус ХР от 2002 и им правим ебаси нещата със ебаси програмите и винаги са си работили ОК.

За справка потърси темата на ~!@#$%^&*()_+ за преинсталирането.

Тема Re: Imam goliam problemнови [re: bigg_red]  
Автор avenger (пристрастен)
Публикувано13.06.05 22:18

към това ще добавя .. провери вентилаторите на захранването/цпу-то/видеото .... също провери дали видеото не ти грее много ... също и чипсета ... освен да ги пипнеш с ръка не се сещам за друг начин ... освен ако дъното не си репортва само температурата на чипсета ... (огледаи се за един голям радиатор на дъното .... около 4-6 кв. см)

повечето дъна вече имат систем монитор ... от там можеш да провериш напреженията и температурата на цпу-то и дъното (чипсета) ....

едва ли забива от бад блок ... но всъщност мое же и да е това ... колко време си го изцхаквал след като "забие" ... ако е от бад блок след около 2 мин трябва да ти пусне контрол върху системата ... маи толкоз му беше таимаута ...

Наи добре пастни тука напреженията и точния дескриптион на цпу-то ти.... (но те могат да се променат в процеса на работа ако вентилатора на захранването не работи както трябва ...така че и да са нормални има възможност проблема да е там)

ако всичко това е ОК ... значи някоя платка си е заминала ... 99.99 % проблема не е в софтуера

можеш да изкараш и последните няколко реда от съслог-а на линуь-а от преди да забие и да ги пастнеш .... след забиването рестатртираш ... с командата:

tail -n 50 /var/log/syslog

това може да осветли проблема ...

По този въпрос съществуват две мнения. Едното е неправилно, а другото е моето.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.