Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:00 15.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Тема нова ОС на паzара???нови  
Автор selski_tarikat (ентусиаст)
Публикувано07.02.05 13:04

В4ера се zагледах по един Телешоп по една немска телевиzия, предаване където както и в Бг продават тефлонови тигани и кремове против целулит, та стоката тоя път беще някаква нова операционна система, zа 99 евро. За сравнение цената в Германия на един УИн ХР Про е 149 евро, на хоум версията е 89евро. Та 4овека обясняваше колко добра е новата ОС, пусна на една стара щайга (128МБ) осем филма едновременно, преz това време смени потребителя и така нататъка, един вид каzа 4е няма смисъл да купуваме бърzи машини, а със тая система и втора ръка комп са 4удесен иzбор. Пакета освен ОС вклю4ва и всякакви програми zа видео и аудио обработка, рипване на ДВД, pdf Writer, някакъв офис пакет и т.н. Не раzбрах оба4е дали файл писан на такава ОС ще може да се отвори в Уина например. Вие какво мислите, дали ще се нароят нови ОС, конкуренти на 4и4ко Бил? Все пак си мисля 4е раzработката на нова ОС в днешно време не е скъпо удоволствие, 4и4ко БИл какви пе4алби прави, при все 4е голяма 4аст от стоката му се иzпиратства?

Тема Re: нова ОС на паzара???нови [re: selski_tarikat]  
Автор ethernall (mastermind)
Публикувано08.02.05 00:56

Най-вероятно е Linspire. Тва си е линукс батка та така - кво повече да обяснявам

Тема Re: нова ОС на паzара???нови [re: ethernall]  
Автор gerda® (прескачам локви)
Публикувано08.02.05 07:20

хмммммммммммммммммм!

Тема Re: нова ОС на паzара???нови [re: ethernall]  
Публикувано08.02.05 10:25

не се каzваше така, няква друга беше, и не каzаха да има нещо общо с Линукс

Тема Re: нова ОС на паzара??? [re: selski_tarikat]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано08.02.05 17:05

БеОС да е случайно?
ма те май фалираха...
иначе отговаря на описанието :))

Just a genius

Тема Не знам коя е но със сигурност стратегията им куцанови [re: Blake]  
Авторkoмпeтeнтeн (Нерегистриран)
Публикувано08.02.05 17:57

Значи какво правят те? Рекламират ОС, която е по-евтина от ХР, но същевременно е цели 100-ина долара. И какво предимство изтъкват? Че вървяла на слаби компютри - майтапАми нали хората, които имат слаби компютри, нямат и пари, и или ще си вземат нещо пиратско (98-ица), или ще си вземат някакъв по-лек линуксОтделно от това, дори да имат пари, няма да си купят ХР, защото той не става за компютрите им.
Абе Майкрософт са си номер 1, всички останали са смешници.

Тема Re: Не знам коя е но със сигурност стратегията им куцанови [re: koмпeтeнтeн]  
Автор Blake (извънземен)
Публикувано09.02.05 10:50

прав си де... не мога да отрека...
подхода е леко сгрешен...

ма иначе БеОС-а беше мноо як - малък, бърз и работещ много добре (е, имаше и издънки де) - поне аз си бях инсталирал неква фрее версия, която като се стартира за първи път, буутна за 10 секунди най-много, като вече беше разпознала 90% от хардуера (за останалите нямаше драйвери:) и беше в работещо състояние... на същата машина 98-цата буутваше към минута-2...
и на 400МХц селерон успях да пусна 3-4 ави-та и 10-тина МП3-ки едновременно (тва беше докато ЦПУ-юсиджа стане 100%), което на тая машина с Уиндоус просто немаше как да стане - пуснеш 1 ави и забравяш за МП3 :)) ... както и да е, отплеснах се малко..

Just a genius

Тема Re: Не знам коя е но със сигурност стратегията им куцанови [re: Blake]  
Публикувано09.02.05 14:01

това което аz гледах по телешопа беше няква Zeta или Zata ОС. Ама интересно ми стана наистина ли Уина е най-доброто, или вси4ко е въпрос на реклама, натиск над медиите, натиск над правителствата да купуват само продуктите на Майкрософт. Просто даже и аz не мога да си представя 4е мога да полzвам комп беz Уин, явно съzнанието ни е промито....А някои мои поzнати пък винаги отъждествяват PC със Windows, те даже и не zнаят 4е има алтернативи...

Тема Re: Не знам коя е но със сигурност стратегията им куцанови [re: selski_tarikat]  
Авторkoмпeтeнтeн (Нерегистриран)
Публикувано09.02.05 14:09

Дали мозъците са ни промити, или това наистина си е най-добрата ОС (Според мен и 2-те едновременно), в случая е без значение. Въпросът е, че за пари, относително близки до тези на Windows, се предлага някаква си съмнителна, абсолютно недоказала се ОС, и това просто е съвсем сгрешена политика, няма кой да им се хване. По една или друга причина Windows е лидер, така че такъв конкурентен подход спрямо него е смешен - та то безплатният линукс не може да се мери по предпочитаност с Windows, а какво да говорим за стодоларови, и по-непопулярни ОС-и от разните версии на Linux. Пък и това все пак е Телешоп - мошеническа работа си е, без значение в коя държава се излъчва.

Тема Zeta OS...нови [re: selski_tarikat]  
Автор Koтapakът нa Шpьoдинrep (Bloody Furious)
Публикувано09.02.05 22:30

е доразвита BeOS Ето и линк:

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Редактирано от Koтapakът нa Шpьoдинrep на 09.02.05 22:32.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.