Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:16 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Орязване на Windowsнови  
АвторBoy (Нерегистриран)
Публикувано19.01.05 16:05

Здравейтв

Можете ли да ми обяснете как да олекотя ОС-а си !? Понеже параметрите на компютъра ми са слаби?

Предварително Ви благодаря

Тема Re: Орязване на Windowsнови [re: Boy]  
Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано19.01.05 16:35

Е колко е слаб? И какъв е?

Каква ОС ползваш, кой ти го инсталира, с какви програми работиш, мултимедия ползваш ли...

Абе като прочета такъв постинг, и ми се дощява да го изтрия... добре, че тук не съм модератор, чеееее...... ;о)))))

П.П. Вчера ми излезе едно съобщение на екрана, на какво може да се дължи това? И опасно ли е за компютъра?

Щирлиц

Тема Re: Орязване на Windowsнови [re: Щиpлиц]  
АвторBoy (Нерегистриран)
Публикувано20.01.05 11:12

Здравейте

Наистина съжалявам, е написах по този наин постинга, но просто нямах много време. Операционната система е Windows XP Professional
Параметрите на компютъра:
CPU - AMD - 750Mhz, RAM - SDR - 256Mb - PC100, VIdeo - FX 5200- 128RAM - Motheboard - Gigabyte (Неизвестен модел но поддържа AGP4x) По принцип на мен ОС-а добре ми върви, но когато натоваря малко повее компютъра "спича" може би защото използвам Apache и MySQL.
И си мисля, е ако някой ми каже как например да махна тежката графика на XP или от някъде другаде малко да го "окастря" би могло да работи по добре?
Сега един приятел ще ми даде RAM SDR но на PC133 възможно ли е PC100 и PC133 да работят едновременно?

Публикувано20.01.05 11:38

Хм, ми така като гледам, ти направо си за "Windows XP lite".

За информация - с вграден SP2 е. Още в инсталацията са му орязали Media Player, Messenger, Themes, Net Meeting, и т.н. дивотии. Инсталационно е около 190 мегабайта, на харда инсталиран - около 440 мегабайта. Работи стабилно SP2 не прави проблеми, можеш да си инсталираш всякакви програми, които ползваш. Опера, ICQ (Аз ползвам Trillian), Office, FTP client, WinAmp, MV2Player, и т.н. дивотии. Но не успях да инсталирам Windows Media Player в него. Категорично отказва да тръгне инсталацията. ;о) С други плеъри си вървят филми, след като качих K-Lite codec pack 2.25... ;о) Абе, трябва да го пробваш.

Щирлиц

Автор Mopфиyc (матричар)
Публикувано20.01.05 12:24

Я като каза да ти напомня, че си позабравил нещо...

Welcome to the real world

Автор kilikandzer (мислител)
Публикувано20.01.05 12:31

Надявям се да са ти полезни

Автор the_biggest_idiot (Добър Идиот)
Публикувано20.01.05 12:35

Toва не изисква ли преинсталация?Не може ли просто да изтегли XPLite и да разкара компонентите по избор?

Make love,not war!

Тема Re: Орязване на Windowsнови [re: the_biggest_idiot]  
Публикувано20.01.05 13:59

XPLite не е инсталация на Windows, а отделна програма, с която след първото ползване - си съсипах тотално системата. ;о)

Щирлиц

Автор the_biggest_idiot (Добър Идиот)
Публикувано21.01.05 04:14

Точно това имах в предвид.Аз пък не съм имал проблеми с тая програма.А тоя Windows XP lite Pro или Home edition e?Къде може да се намери?Единственото което ме смущава е,че няма Windows Media Player....

Make love,not war!

Тема Re: Орязване на Windowsнови [re: the_biggest_idiot]  
Публикувано21.01.05 09:17

На мястото, откъдето съм го свалял вече го няма. Така че, ако много ти трябва - пиши по кюто, ще се разбереме.

А като няма Медиа Плеър - съвсем спокойно можеш да ползваш някакъв друг плеър, по твое усмотрение. Просто Медиа Плеъра е доста дълбоко интегриран в системата, бърка се където не му е мястото, и заема ненужно ресурси, може би и заради това е отстранен. Пробвал съм да инсталирам Медиа Плеър 9 и 10, но сетъпа им не ще и да чуе за инсталация върху този Windows XP lite Pro SP2.

Щирлиц

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.