Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:32 15.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Тема Incompatible version of the RPC stubнови  
Автор neon GOAt (жертвено козле)
Публикувано03.01.05 14:20

При опит да пусна нещо от едно ново приложение ми излезе следното съобщение.

Error happened during script:
Incompatible version of the RPC stub.

Знае ли някой какво значи и какво трябва да се направи?
Чисто логически, без да смислям от скриптове, ми изглежда, че трябва да се намери съвместима версия на това нещо, което се казва RPC stub. Ама това не ми помага...

Бе-е-е!

Тема Re: Incompatible version of the RPC stubнови [re: neon GOAt]  
Автор the_dude_78™Модератор (Trash Talker)
Публикувано03.01.05 14:56

абе google що не ползваш,

The One You Love To Hate

Тема Re: Incompatible version of the RPC stubнови [re: the_dude_78™]  
Публикувано04.01.05 10:47

Ползвам, но лошо си написах питането. Трябваше да поясня, че съм с Win98SE и с Office XP (двете неща СА съвместими). А на тази страница на супорта на майкрософт, която ми даваш, пише, че трябва да си дръпна Mcrepair.exe tool за Office 2000 и затова се уплаших да не омажа съвсем нещата - хем 98, хем ХР, хем 2000.
Въпросът ми всъщност е този Mcrepair.exe tool който трябва да дръпна и инсталирам, дали е съвместим с Win98SE?

Бе-е-е!

Тема Re: Incompatible version of the RPC stubнови [re: the_dude_78™]  
Публикувано04.01.05 10:52

Пак не го написах като хората. В съпорта има и страница за вин 98, на която пише:

You Are Using Windows 98 or 95

On Windows 98 and 95, this error may be caused by a bad version of oleaut32.dll. To correct this problem, follow these directions to remove the old file and reinstall it.

Warning: This resolution requires you to modify your System folder. Modifications to the Windows system, if not done correctly, can cause serious problems to your system.

1. Download to your Desktop, but do not run, the Distributed Component Object Model (DCOM) file appropriate for your system. For more information on DCOM see the Additional Information section.

* Windows 98: dcom98.exe
* Windows 95: dcom95.exe

2. Select Start > Shutdown.

3. Select Restart in MS-DOS mode.

4. At the command prompt c:\WINDOWS, enter the following commands on separate lines as shown. Windows automatically restarts.

CD c:\windows\system
rename oleaut32.dll oleaut32.old
exit
5. Ignore the error message: "A required .DLL file, C:\windows\system\oleaut32.dll, was not found." This error message appears because the file was renamed in step 4.

6. Log in as you normally would.

7. Double-click the file you downloaded to your Desktop in step 1. Click Yes to the dialog that opens. The dcom.exe file installs a New oleaut32.dll file.

8. After DCOM has been installed, select Start > Restart.

If your computer fails to function properly after following the above instructions, you can restore your original oleaut32.dll file by doing the following:

1. Select Start > Shutdown.

2. Select Restart in MS-DOS mode.

3. At the command prompt c:\WINDOWS, enter the following commands on separate lines as shown. This restores the old oleaut32.dll file.

CD c:\windows\system
rename oleaut32.old oleaut32.dll
exit
4. Windows automatically restarts. If it does not, select Start > Restart.

Работата е, че и това направих, обаче не тръгва, мамка му. Меисля си, че може би еот шашавото ми съчетаване на Win98 с OfficeХР. Ти как мислиш и имаш ли някаква идея?

Бе-е-е!

Тема Re: Incompatible version of the RPC stub [re: neon GOAt]  
Автор Scre[a]m (The Same Idiot)
Публикувано04.01.05 13:12

абе я си изтегли офис2000

86 smopu!M <- Windows 98 nagore s krakata

Тема Абе ламчо!нови [re: Scre[a]m]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано04.01.05 18:43

Гледам нещо си се развихрил - тука за по-малко от 3 мин попаднах на 3 твой безсмисленни поста. В природата ли ти е да не четеш какво се пита или какво беше... Scre[a]m не читател, Scre[a]m писааател!
Баси! Дори ме накара да се гледам на предварителен поглед...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.