Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:39 06.05.26 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как да конвертирам ANSI към UNICODEнови  
АвторKlLlKANDZER (Нерегистриран)
Публикувано21.11.04 17:57

Служебните компютри са дърти щайги с още по-дрът софтуер. И естествено кагато пиша нещо там и после реша да го доработя в къщи, всичко ми излиза на маймуница. Знам че в Flex Type има вграден конвектор, обаче аз пък не ща да използвам Flex Type. Има ли начин това да стане с вградената кирилизация на Windows-a?
П.п. Ходих в препратките на the_dube_78, обаче не намерих отговор там. Идеи?

Тема Re: Как да конвертирам ANSI към UNICODEнови [re: KlLlKANDZER]  
Автор Caмия Инжинep (Още едно, моля!)
Публикувано21.11.04 18:17

Ако НЯМАШ флекс тайп, конвертирането става от самосебе си, при отваряне на файла.

Но ако оригиналите са правени на комп с Флекс тайп и особено ако имат Тимок, Хебър, ТимезеКир и подобни измислици, първо се правят някои процедури.

Ако файла е вече отварян с нещо уникодово, но конверсията не е станала, обикновено без предупреждение файла се сейвва като Уникоде със жаби. Тогава процедурите са още повече, но общо взето се прави със щракане, отваряне и затваряне, без конвертори.

Точноста на отговора е според точността на въпроса. Че става съм сигурен.

Тема Re: Как да конвертирам ANSI към UNICODEнови [re: Caмия Инжинep]  
Публикувано21.11.04 18:42

Ами с Флекс са писани, то е ясно. С тъп шеф не може да се спори. Колко пъти съм се молил да го разкарам тоз Флекс(3.2), ама той не дава(не знам що). И дават ми писания на някви шрифтове дето са ги изкопали от гъза на географията(всякви там сирилици), и на мен ми коства нерви и време да ги оправям. Пак като си ги оправя и ги давам на колегите, те пък ги не разчитат...Така е то като имаш за шеф дурак . Та става ясно че като взема нещо то не се конвертира от самосебе си. Тъй че драги инжинере, ако имаш търпение(надявам се) и желание, обясни тез процедури(или дай линк дето да се образовам)

Тема Таканови [re: KlLlKANDZER]  
Публикувано21.11.04 19:09

За Уорд6/95 файлове:

- Отваряш на читав комп, кирилизиран по моя начин *или* ПОНЕ с IE 5.5. На този комп не трябва да са правени никакви магии по шрифтовете - абе, оргинал да е всичкото.

Отваряш. Селектваш Ол. Слагаш (по усмотрение) Tomes New Roman, Tahoma, Arial или Courier New. През Тулс - Лингуидж сетваш Бългериен.

Кирилицата трябва да се покаже. Сеивваш. Ако ще го връщаш пак на Уорд6/95, го сейвваш ас Уорд6/95 документ.

На службата тихомълком качваш IE поне 5.5. Ъпдейтва тези шрифтове с читави, нова версия, + €. И както мине през теб документ го ошрифряваш с тях.

Ако документа НЕ е Уорд6/95 - Сеивваш копие ас Уорд6/95, затваряш!!!!, отваряш това копие и по гореописания начин.

В особено злобни случаи (документа е мешан с много Кир шрифтове и някои остават на жаби) слагаш шрифт Windings ПРЕДИ да Сеивнеш копие ас Уорд6/95

.

Тема Re: Eхааа...нови [re: Caмия Инжинep]  
Публикувано21.11.04 19:23

Още утре ще пробвам и имам усещането, че ще стане(дано), щото от сума време ме тормози тоз въпрос.
П.п. Жалко че си в Ботевград, щях да черпя бира(евентуално винце, щото е студено веч). Затова те черпя 1 виртуална такава

Тема Сори за намесатанови [re: KlLlKANDZER]  
Автор Cтepн™ (любопитко)
Публикувано22.11.04 13:03

В КирилаКорект 2003 (или2004 беше) HU (фрий фор хоум-юз) си има вграден конвертор, с който съм вкарвал в Уорд 2003 писания, правени на кирилица в/у РЕ-редактор на Правец-16
Само с няколко щраквания

Автор kyky (изкукал :-))
Публикувано23.11.04 00:22

Аз съм намерил нещо което добавя тази възможност като опция в Tools, но работи само в едната посока - от ANSI към Unicode. Не помня откъде точно съм го изтеглил, но е само 9к, така че ако дадеш емаил ще ти го пратя.

Тема Re: Как да конвертирам ANSI към UNICODEнови [re: kyky]  
Публикувано23.11.04 08:30

Мерси на всички за помоща. Ами вчера пооправих доста неща по начина на инжинера, обаче много щракане,бе! Тендовагинит шъ получа.

П.п. Абе Стерн, първо я кажи как се пише точно тая Сирила корект на латиница, че вчера като я търсих, нищо не намерих и второ- свободен си да шпионираш щом искаш, стига да не правиш пакости.

П.п.2 Ми лошо е, че само към unicode, aма нищо, прати да я пробвам. От прпоба глава не боли: kilikandzer@abv.bg

Автор Mircha ()
Публикувано23.11.04 09:39

Пробвай

.

Става само за Word и е само в едната посока, но няма много щракане. В меню "Tools" ти качва нов инструмент "Fix Broken Text...".

!!! За големи файлове (300Kchar) е доста бавно!!!

Много е хубаво, нищо да не правиш и след това да си починеш. Исп.нар. поговорка

Тема Обобщениенови [re: KlLlKANDZER]  
Публикувано23.11.04 10:19

Предложеният от мен метод има предимство пред другите, както естествения начин пред инвитрото - той си е винаги с теб. ;)))) Като дойде крив документ, разщракваш го и се оправя, независимо колко е голям и дали има таблици. Сейвваш го оправен и всичко е на 6.

Методите с "конвертори" са бавни. Конверторите зависят от версията на Уърда. И предлагат опасността да конвертираш без нужда.

Текстовите файлове от Правец16 са с кодировка МИК ( MIK, MIC, Bulgarian MIC)За тях, както и за всички ТЕКСТОВИ файлове със коя да е КИР кодировка има безплатен редактор -
http://www.rulnote.udmlink.ru/

За ТЕКСТОВИ файлове с многократно сбъркана кодировка има Щирлиц
http://www.shtirlitz.ru/
или гоогле - Штирлиц скачать.

КирилаКорект е спелчекера, с който предпочитам да работя от 1997 досега.Чисто, културно, безпроблемно. Не се учудих, че вече:
"АКТ Софт Кирила 2003 е единственият български софтуерен продукт, отговорил на критериите и преминал тестовете за качество на Microsoft® - Microsoft® Linguistic Evaluation и Microsoft® Test Kit."

С пари, за дома може и без:

НО: никога не съм качвал, няма и да кача друго за "кирилизация" от тях или от други. Несъвместимости не ми трябват, всичко трябва да работи на чист Уърд, където и да било по света.

Светът стана малък. Тук в клубовете много от пишещите не са в България. Мислете глобално!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.