|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Как да конвертирам ANSI към UNICODE
|
|
| Автор | KlLlKANDZER (Нерегистриран) |
| Публикувано | 21.11.04 17:57 |
|
|
Служебните компютри са дърти щайги с още по-дрът софтуер. И естествено кагато пиша нещо там и после реша да го доработя в къщи, всичко ми излиза на маймуница. Знам че в Flex Type има вграден конвектор, обаче аз пък не ща да използвам Flex Type. Има ли начин това да стане с вградената кирилизация на Windows-a?
П.п. Ходих в препратките на the_dube_78, обаче не намерих отговор там. Идеи?
| |
|
|
|
Ако НЯМАШ флекс тайп, конвертирането става от самосебе си, при отваряне на файла.
Но ако оригиналите са правени на комп с Флекс тайп и особено ако имат Тимок, Хебър, ТимезеКир и подобни измислици, първо се правят някои процедури.
Ако файла е вече отварян с нещо уникодово, но конверсията не е станала, обикновено без предупреждение файла се сейвва като Уникоде със жаби. Тогава процедурите са още повече, но общо взето се прави със щракане, отваряне и затваряне, без конвертори.
Точноста на отговора е според точността на въпроса. Че става съм сигурен.
| |
|
Тема
|
Re: Как да конвертирам ANSI към UNICODE
[re: Caмия Инжинep]
|
|
| Публикувано | 21.11.04 18:42 |
|
|
Ами с Флекс са писани, то е ясно. С тъп шеф не може да се спори. Колко пъти съм се молил да го разкарам тоз Флекс(3.2), ама той не дава(не знам що). И дават ми писания на някви шрифтове дето са ги изкопали от гъза на географията(всякви там сирилици), и на мен ми коства нерви и време да ги оправям. Пак като си ги оправя и ги давам на колегите, те пък ги не разчитат...Така е то като имаш за шеф дурак . Та става ясно че като взема нещо то не се конвертира от самосебе си . Тъй че драги инжинере, ако имаш търпение(надявам се) и желание, обясни тез процедури(или дай линк дето да се образовам)
| |
|
|
|
За Уорд6/95 файлове:
- Отваряш на читав комп, кирилизиран по моя начин *или* ПОНЕ с IE 5.5. На този комп не трябва да са правени никакви магии по шрифтовете - абе, оргинал да е всичкото.
Отваряш. Селектваш Ол. Слагаш (по усмотрение) Tomes New Roman, Tahoma, Arial или Courier New. През Тулс - Лингуидж сетваш Бългериен.
Кирилицата трябва да се покаже. Сеивваш. Ако ще го връщаш пак на Уорд6/95, го сейвваш ас Уорд6/95 документ.
На службата тихомълком качваш IE поне 5.5. Ъпдейтва тези шрифтове с читави, нова версия, + €. И както мине през теб документ го ошрифряваш с тях.
Ако документа НЕ е Уорд6/95 - Сеивваш копие ас Уорд6/95, затваряш!!!!, отваряш това копие и по гореописания начин.
В особено злобни случаи (документа е мешан с много Кир шрифтове и някои остават на жаби) слагаш шрифт Windings ПРЕДИ да Сеивнеш копие ас Уорд6/95
.
| |
|
Тема
|
Re: Eхааа...
[re: Caмия Инжинep]
|
|
| Публикувано | 21.11.04 19:23 |
|
|
Още утре ще пробвам и имам усещането, че ще стане(дано), щото от сума време ме тормози тоз въпрос.
П.п. Жалко че си в Ботевград, щях да черпя бира(евентуално винце, щото е студено веч). Затова те черпя 1 виртуална такава 
| |
|
|
|
В КирилаКорект 2003 (или2004 беше) HU (фрий фор хоум-юз) си има вграден конвертор, с който съм вкарвал в Уорд 2003 писания, правени на кирилица в/у РЕ-редактор на Правец-16
Само с няколко щраквания
| |
|
Тема
|
[re: KlLlKANDZER]
|
|
| Автор |
kyky (изкукал :-)) |
| Публикувано | 23.11.04 00:22 |
|
|
Аз съм намерил нещо което добавя тази възможност като опция в Tools, но работи само в едната посока - от ANSI към Unicode. Не помня откъде точно съм го изтеглил, но е само 9к, така че ако дадеш емаил ще ти го пратя.
| |
|
Тема
|
[re: kyky]
|
|
| Публикувано | 23.11.04 08:30 |
|
|
Мерси на всички за помоща. Ами вчера пооправих доста неща по начина на инжинера, обаче много щракане,бе! Тендовагинит шъ получа .
П.п. Абе Стерн, първо я кажи как се пише точно тая Сирила корект на латиница, че вчера като я търсих, нищо не намерих и второ- свободен си да шпионираш щом искаш, стига да не правиш пакости .
П.п.2 Ми лошо е, че само към unicode, aма нищо, прати да я пробвам. От прпоба глава не боли: kilikandzer@abv.bg
| |
|
|
|
Пробвай .
Става само за Word и е само в едната посока, но няма много щракане . В меню "Tools" ти качва нов инструмент "Fix Broken Text...".
!!! За големи файлове (300Kchar) е доста бавно!!!
Много е хубаво, нищо да не правиш и след това да си починеш. Исп.нар. поговорка
| |
|
|
|
Предложеният от мен метод има предимство пред другите, както естествения начин пред инвитрото - той си е винаги с теб. ;)))) Като дойде крив документ, разщракваш го и се оправя, независимо колко е голям и дали има таблици. Сейвваш го оправен и всичко е на 6.
Методите с "конвертори" са бавни. Конверторите зависят от версията на Уърда. И предлагат опасността да конвертираш без нужда.
Текстовите файлове от Правец16 са с кодировка МИК ( MIK, MIC, Bulgarian MIC)За тях, както и за всички ТЕКСТОВИ файлове със коя да е КИР кодировка има безплатен редактор -
http://www.rulnote.udmlink.ru/
За ТЕКСТОВИ файлове с многократно сбъркана кодировка има Щирлиц
http://www.shtirlitz.ru/
или гоогле - Штирлиц скачать.
КирилаКорект е спелчекера, с който предпочитам да работя от 1997 досега.Чисто, културно, безпроблемно. Не се учудих, че вече:
"АКТ Софт Кирила 2003 е единственият български софтуерен продукт, отговорил на критериите и преминал тестовете за качество на Microsoft® - Microsoft® Linguistic Evaluation и Microsoft® Test Kit."
С пари, за дома може и без:
НО: никога не съм качвал, няма и да кача друго за "кирилизация" от тях или от други. Несъвместимости не ми трябват, всичко трябва да работи на чист Уърд, където и да било по света.
Светът стана малък. Тук в клубовете много от пишещите не са в България. Мислете глобално!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|