|
|
Здравейте,
Имам следния проблем:При стартиране на WinXP(SP2),още на черния екран,честотата на монитора е 50Hz?!
Не би ли трябвало да е 60 Hz?Поне така беше при Win'98.
Не,че е голям проблем,но ме дразни,а най ме дразни това,че в началото не беше така.Стана след като ръчнах нещо(разучавайки XP-то),но за съжаление не помня какво съм пипал.
Видеото е Radeon 9600 с драйвери Catalyst 4.5
Пробвах със смяна на драйверите,но не помогна.
А иначе под Windows нямам проблеми или забележки
Ще се радвам,ако някой ми помогне.
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка.
Закон на Мърфи.
| |
|
случайно да имаш ТВ-аут и да ти е закачен телевизора за него?
при мене се получи точно същото е момента в който разреших телевизора (а той е 50 херца), и предполагам картата или драйверите нещо се ошашкват и пускат на другия изход пак 50 херца...
ама мене лично не ме бърка, все пак тоя екран с 50-те херца го виждам по няколко пъти в месеца :)
Just a genius
| |
|
Прав си -имам TV-Out и най-вероятно проблема е такъв,какъвто казваш.
Действително и аз го виждам рядко,но ме дразни това,че не знам как да го оправя.
Закон на Мърфи.
| |
|
Малко е гадно, ама кво да се прави - при мене тва се случи, както споменах, след като бучнах кабела в ТВ-аута (аз съм с Уин2000Про + Радеон 7000)
Проблема според мен е от хардуера, щото тва става преди да е тръгнал Уиндоуса. След като тръгне - драйверите поемат и оправят нещата... даже мисля, че причината е, че по дефолт двата изхода работят в режим "Клониране" (имам друг такъв Радеон, който е с дуалхед + ТВ, и на другия ми компютър с Уин 98 и 2 монитора стартъп екрана се появява и на 2-та монитора едновременно), и съответно се взема по-малката максимална честота от двете закачени устройства, и двата канала работят с нея (тва си е и резонно предполагам, щото не знам кво ще стане ако се пусне на телевизора/другия монитор честота, по-голяма от тази, която поддържа)
Just a genius
| |
|
Най-вероятно си прав-за съжаление .
Мерси много за отговорите!
Закон на Мърфи.
| |
|
|
|
|