Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:39 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Бутон на Language бара-как?нови  
Авторnetwork (Нерегистриран)
Публикувано27.06.04 16:52

Уиндоус ХР, състояние след преинсталация, забравил съм как се правеха някои настройки. Преди имах много удобно бутонче с надписи "en"/"bg"долу вдясно, до часовничето. Веднага се виждаше налага ли се да се сменя езика. Сега там се настани една малка грозна клавиатурка с допълнителни мънички стрелки и чертички-абсолютно нефункционална. Кажете как да си сложа любимите бутончета, с които така бях свикнал?

Тема Re: Бутон на Language бара-как?нови [re: network]  
Автор bass (so deep!)
Публикувано27.06.04 19:23

Десен бутон на "грозната клавиатурка" -> Settings. В частта Installed services трябва да имаш два езика - Bulgarian и English (United States). Кирилските клавиатури (Bulgarian, Bulgarian Phonetic или квото ползваш) трябва да са под Bulgarian.
Подозирам, че при теб кирилските клавиатури са боднати под English (United States) и в момента се третират като алтернативна подредба за английски.
Ако е така,
1. Махаш кирилските подредби от английския;
2. натискаш Add...
3. В Input Language избираш BULGARIAN. Повтарям, BULGARIAN;
4. В Keyboard layout си слагаш каквото ползваш Bulgarian (за BDS) или Bulgarian (Phonetic).

Тема Re: Бутон на Language бара-как?нови [re: bass]  
Публикувано27.06.04 19:44

Благодаря, оправи се както трябваше да бъде. Никога не бих се сетил, че се прави така.

Тема Re: Бутон на Language бара-как? [re: network]  
Публикувано28.06.04 19:38

Абе бутона се оправи, но вдясно до него останаха микроскопични тухлички и стрелкички. Как да ги махна?

Тема Re: Бутон на Language бара-как? [re: network]  
Автор bass (so deep!)
Публикувано28.06.04 21:26

Десен бутон на... бутона с езиците :-) -> Properties -> Долу вляво Language bar... -> Отмаркираш Show Additional Language bar icons in the taskbar.

Баси, този Language bar е някакъв мор за средния юзър :-\\
В офиса показах на няколко души (част от тях със сертификати за владеене на английски) мноооого бавно как се настройва, после някои от тях тръгнаха да показват на другите и след малко половината ми се обадиха да питат що излиза "няква клавиатурка долу, а няма BG"...

Тема Нещо си в грешка бе брат ми...нови [re: bass]  
Публикувано28.06.04 23:22

Няма такива опции въобще при натискане на десен бутон върху бутона с езиците. Да ти припомня, че става дума за ХР, а не за нещо друго. Не знам какво показваш в офиса ти, но ако и там не те разбират, както аз тук, повредата е при тебе. Ми благодаря ти за помощтта, но помагай само там, където можеш, щото тука не става така. Какво е среден юзър? Оная работа ли?

Тема Re: Нещо си в грешка бе брат ми...нови [re: network]  
Автор easy (wanderer)
Публикувано28.06.04 23:29

Доста грубичко - при това незаслужено - изказване...
Пробвай Lock the Titlebar и разкарай чавката на Additional icons in taskbar. Става точно с десен бутон върху езиците. В противен случай проблемът е предмониторен / координативен или в инсталацията на ХР-то ти (най-често - следствие от първото).

Не вървете след никого, вървете само след себе си.

Публикувано28.06.04 23:32

Не е options а settings.
Отмаркирах, но тухличките/restore/ и стрелката /options/ си остават. Въпроса ми е за тях как да ги махна. Отвратителни са, защото случайно кликване върху тях ги активира и т.н. Микрософт са тежки нещастници и некадърници, за хиляден път се убеждавам. Защото е толкова зачукано и неудобно направено, все едно е нещо от съветския съюз 1952г.

Тема Re: Нещо си в грешка бе брат ми...нови [re: easy]  
Публикувано28.06.04 23:40

Сега да кажа нещо грубичко и по адрес на твоите предположения. Ама без да се обиждаш, защото не се заяждам, просто не се прави така-помагаш, само ако можеш. Сто пъти ънлокнах таскбара. Чавката изчезва, но като го локнеш-отново излиза. Опитах същото упражнение и в ънлокнат таскбар-пак нищо, естествено. По простата причина, че чавката на въпросната опция за иконите си е махната поначало. Предположението за грешната инсталация на уиндоуса, е като за предмониторния проблем. Ми като не знаете как се правят тия настройки не се обаждайте, много моля.

Автор easy (wanderer)
Публикувано28.06.04 23:45

Далеч съм от настроение за обиди, а и в случая далеч не си заслужава
Все пак да попитам - пробва ли с онова нещо Additional icons in taskbar?
П.С. Мноооого бавно, както каза bass...

Не вървете след никого, вървете само след себе си.

Редактирано от easy на 28.06.04 23:47.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.