Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:11 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Ужасен проблем с кирилицата....  
Автор oho-boho (колега)
Публикувано17.03.04 16:12

Нищо не съм пипал в настройките, но ето как виждам на места кирилицата от известно време:

Така е във форума на бубу.то, в дата.бг, дори тук ми прави този проблем на заглавията. Става ми и на някои интернет страници.
View > Encoding ми е и на Autoselect и Cyrillic.... как ли не го ръчках там.... но не става.....
Inernet Options - настроих и с Verdana, Arial Cyr и други ..... пак същото.
Със Internet Explorer 6 съм. На Windows 98 SE.
Преинсталирах Win-a, а на IE-то дадох repair - НЕ ПОМАГА!
Как се оправя това чудо?

Тема Re: Ужасен проблем с кирилицата....нови [re: oho-boho]  
Авторппп (Нерегистриран)
Публикувано17.03.04 18:19

Да беше споменал и дали си си настроил правилно регионалните и езикови опции. Или пускаш Windows да се инсталира на самотек, без да настройваш нищо? Качвал ли си кирилизатор и какъв? Това ми изглежда като пълна липса на поддръжка на кирилица в Windows, а не като проблем с шрифтове. Виж в Контрол панел - Регионални и езикови опции (или както беше там за Win98) и сложи Location да е България, абе където имаш възможнст слагаш България, може и да се оправи частично. Другия вариант е да преинсталираш, и по време на инсталацията да си избереш тези опции, така със сигурност няма да имаш проблеми с кирилицата.

Автор naki (DOS/Win32 guru)
Публикувано17.03.04 19:37

Махни Autoselect, и избери Cyrillic... Поне при мене с WinXP Pro прави проблеми понякога на Аутоселект.

Тема Re: Ужасен проблем с кирилицата....нови [re: naki]  
Автор oho-boho (колега)
Публикувано18.03.04 09:33

Ами ти как мислиш за Windows-а - разбира се, че навсякъде съм настроил да е на български. Кирилизатор си имам.... всичко трябва да е ОК. Обаче не е....
А за Autoselect-а - как ли не го ръчках там..... не става :>

Автор easy (wanderer)
Публикувано18.03.04 09:54

"Кирилизатор", казваш?

Не вървете след никого, вървете само след себе си.

Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано18.03.04 20:17

Ако си качвал нещо от рода на FlexType - да не си! Понеже не казваш какъв "кирилизатор" имаш - смятам, че си с FlexType. Ако не си - не чети въобще следващото.

Flex Type маже, и лъже, че кирилизира системата. Всъщност разкапва тотално половината таблици, поддръжката на ъникод е нулева, а за файлови имена на кирилица - да не споменаваме майките на писачите.

Прегледай тази страница:

Прочети всичко. При нещо неясно - питай. Изтегли Де-инсталатор на флекса, разкарай го от системата, ресторни си оригиналните таблици с инсталационния диск на Windows, и ще имаш кирилица. Ако ползваш фонетична подредба - там има и такова. Слага се с едно кликване, появява се заедно с оригиналните клавиатурни подредби в Windows, и можеш да ги сменяш произволно.

Запомни: Фонетична клавиатурна подредба няма нищо общо с шрифтовете, и кирилизирането им. Клавиатурната подредба съдържа информация на кое копче от клавиатурата - кой код на буква съответства. И ако някой ти разправя, че само FlexType ти дава фонетична - значи те лъже! ИнжИнера е направил и сложил на сайта си едно малко KBD файлче, което си е точно като оригиналните на Майкрософт, но е настроено за фонетика. Добавя се, не променя нищо, не подменя нищо!!! Може по всяко време да бъде махнато, като не оставя следи, бози или други повреди по системата.

Просто прочети. Ще ти стане много забавно. Но преди да правиш каквото и да било по системата си - смени имената на файловете, ако имаш такива на кирилица, защото може да не се четат после.

Тема Как не ти омръзна?нови [re: Щиpлиц]  
Автор ClD (акъл wanted)
Публикувано18.03.04 23:50

Железен си.

Work like a slave.
Command like a king.
Create like a god!

Тема Re: Как не ти омръзна?нови [re: ClD]  
Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано19.03.04 01:51

Ами, как да ми омръзне. ;о) ... При поредната подобна тема говорих с инжИнера, и го питах защо не направим нещо по-мащабно по въпроса. А той ми отговори: "то омръзва сам да нося проблема". Та сега му правя компания... ;о)

инжИнере, понеже знам, че ще прочетеш и тази тема, ... то клуб "Windows", и тема за кирилица просто не могат да ти убягнат... още веднъж искам да ти благодаря от името на всички препатили, и на които си разрешил проблемите forever.

Тема Re: Как не ти омръзна?нови [re: Щиpлиц]  
Автор StS ()
Публикувано19.03.04 12:23

Аз също се присъединявам към благодарностите и се чудя как може да има хора които ВСЕ ОЩЕ инсталират тази гнус Flex Type, от нея се отказах още от времето когато излезе 95.

Между другото случвало ли ви се е когато пишете тук да не може да смените на латиница, натискам алт+шифт, сменям го с мишката, долу пише ЕН а продължава да пише на кирилица :)

Тема Ти да не искаш...нови [re: StS]  
Автор Koтapakът нa Шpьoдинrep (Bloody Furious)
Публикувано19.03.04 12:49

да кажеш че за първи път чуваш за Кредор? Онова дето ти е над едит полето?

There are three determined states the cat could be in: Alive, Dead, and Bloody Furious.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.