Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:02 07.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Голям проблем с харда.... Ужас! Help!  
Автор oho-boho (скакауец!)
Публикувано17.08.03 23:00

Имам два отделни хард диска - C и D, по 20 GB всеки. На C ми е Windows 98 SE,а в D няма операционна система.
Но стана нещо и паметта на C се показва, че е 18 GB, а на D - 19. Изгубиха се няколко гигабайта ей така....
Аз си викам айде.... НО в C имам 4 GB свободни, а когато слагам нещо на него ми изскача Disk Cleanup, тоест ми
се показва че диска е препълнен и не мога да запиша нищо! Това възможно ли е? А пък в D ми показва, че имам 13 GB заети, но когато селектирам
всички директории и им дам Properties всичко общо е 10 GB.
Кажете какво да направя, че вече полудявам....

Имам Norton Antivirus с update-и и ZoneAlarm. Уж всичко е чисто....

Тема Re: Голям проблем с харда.... Ужас! Help!нови [re: oho-boho]  
Автор onzi (онзи)
Публикувано18.08.03 12:22

не можах да разбера къде точно ти е проблема с харда. вземи се пообразовай малко. почети за:
1. разликата между милион байта и мегабайт
2. клъстерите и колко място на практика заема един файл от 100 байта непример

след което би трябвало да можеш сам да си отговориш на въпросите за 'паметта на харда'

TANSTAAFL! There AiNt Such Thing As A Free Lunch

Автор gali (отпускарка)
Публикувано18.08.03 12:36

че за чий си го турил 20 GB системен дял? повече от 7-8 едва ли е необходимо, може би ако ползваш някои по-едри програми. не ти ли идва наум, че ако се прецака дял, отиваа цялото инфо? хард от 40 гб не трябва да се цепи на по-малко от 3, че и 4 парчета, мах 15 ГБ всеки

Преди да направиш нещо, преброй до 20. усмихвай се по-често от другите

Тема Re: Голям проблем с харда.... Ужас! Help!нови [re: gali]  
Публикувано18.08.03 18:23

Да но имам 4 GB свободни, ами дава, че диска е full. Постоянно ми изскача Disk Cleanup, а когато изтрия нещо все същото си стои.

Тема За да сме по-изчерпателнинови [re: oho-boho]  
Публикувано18.08.03 18:50

Автор gali (отпускарка)
Публикувано18.08.03 20:59

това са маркираните папки - не смятат хиднатите, ма чак не вярвам, че те са 4 гб. както и да е.

1. аз утилити разни рядко ползвам, затова ми е трудно да се сетя имена, но пусни скандиска да видим той кво ще каже.

2. второто е да заредиш чиста система - от системен диск или дискета. пиши dir и гледай там. ако се оправяш добре, ползвай линукски дискове, те имат добри програми, които вършат работата на fdisk, но са по-добри, пробвай с такава да видиш какво рапортува. както се казва, може уиндоуса да не е добре. не, че някогя е бил... или пък с меджик партишън.... абе изобщо програма за дялове. ако пробваш няколко, е по-добре.

3. сещал ли си се,ч е може червей да те яде? кашперски обновяват базите си постянно, чакай само да намеря линка

ок 15 мб е

Преди да направиш нещо, преброй до 20. усмихвай се по-често от другите

Тема Re: Голям проблем с харда.... Ужас! Help!нови [re: gali]  
Публикувано18.08.03 23:03

Ами скандиска показва, че всичко е наред. Имам си антивирусна с дефиниции от 13 август - чисто. Онези папки бяха със hidden folder-ите :> Пък сега свободното място се редуцира автоматично до 1,7 GB БЕЗ да съм качвал нищо. Ташак, бе, братче.....

Автор PePe ()
Публикувано19.08.03 09:18

Щом имаш Norton Antivirus, най вероятно имаш и Norton Protected Recycle Bin. (ako NAV ти е 2003 и нагоре). Taka, че натисни с десен бутон върху кошчето и дай Empty Norton Protected Files

Редактирано от PePe на 19.08.03 09:19.

Автор sys c:/ (W2K Fan!)
Публикувано19.08.03 09:21

da ne si pisal fdisk /mbr?

Автор Kpacивия® (гледа сеир)
Публикувано31.08.03 03:58

pi4 ia si pusni edin scandisk i stiga reva tuka

Избрани Снимки

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.