Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:17 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема HEELP помогнетенови  
Авторstekyman (Нерегистриран)
Публикувано30.05.03 23:14

Един колега поискал да преинсталира Вин-а на чисто, ама за всеки случай решил и да форматира С:.
Да ама там имаше една счетоводна база. На всичко отгоре взел че качил и Вин-а докато разбера. Архивните файлове също са затрити.
Дайте програма за recovery, please, фатално еееееееееее.
Пробвах с On track recovery za FAT32 досега, ама това дето го търся не се вижда. Вероятно е затрито, но за всеки случай дайте линк към някоя друга подобна програмка, да се подсигуря.
Предварително благодаря!

Тема Re: HEELP помогнетенови [re: stekyman]  
Автор tiyo (непознат )
Публикувано31.05.03 02:53

prika4i diska kum nqkoi komp. s LINUX.
moje i da stane,no neznam kak.....

Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано31.05.03 08:38

Мда, но recovery може да става само докато нищо не е записвано на диска. Как очакваш, че след форматирането са инсталирани 600 мегабайта без да броим временната директория - как ще е останало нещо за recovery-ване?

Просто принасяйте 40 на тия бази, а на твоя колега му предай много по-здрави, и друг път да не пипа където не му е работата. Между другото - хората са измислили за тая цел пароли за достъп до компютрите. Ваш си е проблема, че не си пазите техниката. ;о) Айде, пожелавам ти "леко набиране на данните".

----------------------------------
помислих, хареса ми, помислих пак...

Тема Re: HEELP помогнетенови [re: tiyo]  
Автор amateur (любител)
Публикувано31.05.03 10:10

Защо ли ми се струва, че отсега нататък красьо ще ни спамва и флудва под ника tiyo. (Справка - вижте кога е регистриран този потребител, а модераторът ще каже и от кое IP влиза. Впрочем може и да го е сменил, иначе нямаше да може да пише дори извинения.)
Твърде наивно е да се мисли че такова едно диване ще се откаже от простотиите. Та той дори с тези "извинения" дето ги написа пак ни се подиграва.

Авторneznam (Нерегистриран)
Публикувано31.05.03 14:15

Моите съболезнования.
Много поздрави на колегата ти.

Тема Re: HEELP помогнетенови [re: amateur]  
Автор tiyo (непознат )
Публикувано31.05.03 14:29

kat gledam Krasjo mai ti e lazil po nervi4kite......

Тема Re: HEELP помогнетенови [re: neznam]  
Публикувано31.05.03 17:55

Аз тук поисках помощ в смисъл линк към някоя полезна програма и алгоритъм да се оправя, а някои просто се бъзикат.
Ей затова няма да си оправим държавата.
Защото много ни е гот да гледаме на другите сеира вместо да помогнем реално.
Да не ви дава Господ и на вас да се случи, все пак, не желая никому нищо лошо.
Но като не знаете как да помогнете, поне не пречете, не замърсявайте въздуха, т.е. форума и не ни губете времето и трафика да ви четем бъзикните.

Тема Мисля, че е възможно - но не и в Българиянови [re: stekyman]  
АвторPhilip (Нерегистриран)
Публикувано31.05.03 19:18

За съжаление - както каза и Щирлиц - няма да можеш. Принципът на този вид софтуер е да запише обратно във FAT таблицата (или NTFS или там с каквато файлова система си) секторите с информация като файлове.

Дотук бяха софтуерните методи. Доколкото съм запознат, съществува апаратура, позволяваща да се възстановяват данни и след записване на други данни на същото място (вероятно някакви специални методи за установяване на предишното магнитно състояние на въпросните сектори на диска), но такава не само, че едва ли ще се намери в България (нормално - цената е шестцифрено число в USD; бях чул, че най-близката такава е в Унгария, ако не - UK/France/Germany/USA), а и цената на услугата едва ли ще се покрие ползата от възстановяването на базата.

Ако искаш, можеш като последна надежда да изпробваш една японска програма за възстановяване на данни - Tiramitsu се казваше, ако помня добре. Отзивите за нея преди няколко години бяха великолепни, но при твоето положение не вярвам даже това да помогне.
Успех все пак!

поздрави
Philip

P.S. - кога най-накрая хората ще се научат, че архивните копия трябва да на външни носители, или най-малкото на други дялове... скръб. И вчера мъчих един повреден диск да заработи, но той нещо не се съгласи. Поне на запад отдавна са разбрали, че данните са по-ценни от носителите, но колко още загуби ще трябват, докато и в България се осъзнае този факт?

Тема Re: Мисля, че е възможно - но не и в Българиянови [re: Philip]  
Публикувано31.05.03 21:30

Много благодаря на Philip.
Дотук неговото мнение бе единственото с нещо като конкретна помощ за мен.
Намерих чрез Google link for Tiramitsu , но на руския сайт на който попаднах пишеше, че тя работи с дискове до 8.4 ГБ, нашият е 15. Ще търся още.

Филипе, ако си същият, който модерира форума на Кайовас, кажи докога ще го търпим оня мунчо дето flood-ва с глупости.Няма ли лек за това?
Не можем да си споделим проблемите...

Тема Re: Мисля, че е възможно - но не и в България [re: stekyman]  
АвторPhilip (Нерегистриран)
Публикувано01.06.03 00:32

Същия, същият... и същият, който преди почти 1/2 година потребителите на PC Help го принудиха да спре работата по сайта...

Адски натоварено ми е в последно време, и просто нямах време за повече от това периодично да трия по 1-200(0) постинга. Но тъй като упорството му явно е повече от търпението ми, скоро форумът ще е друг, вероятно от типа на старите форуми на Dir.bg (т.е. от phorum.org).

До скоро!

P.S. - намерих при мен някаква версия на програмата (от '98 - TIRAMISU FOR DOS/WINDOWS V4.03), в наръчника й не се споменава нищо за ограничение до 8.4 GB. Файлът е 200 KB, ако искаш - драсни ми един мейл да ти го пратя.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.