Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:10 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За какво е всичко това?нови  
Автор slipstream ()
Публикувано29.05.03 18:38

Защо всички не спрат да се правят на интересни?
Хора кито използват FreeBSD псуват Linux, Linux-users псуват Windows, Windows-users псуват Linux...
Тъпо е според мен. В карайна сметка всеки си решава сам каква операционна система да използва.
Сега, не може да се отрече, че от Windows форума някои са псували и флудвали нашия форум, и от Linux-форума се намериха доста селяни.
([UHK] KrassYo).
Абе селяния отвсякъде. Само че никой нищо не постига с това. Само се разпалва никому не нужна война.

In Unix we trust!

Тема Re: За какво е всичко това?нови [re: slipstream]  
АвторOsogovetz (Нерегистриран)
Публикувано29.05.03 18:59

az moga puk da ti kazha che nikakvi takiva neshta ne sushtestvuvat. tova e nai-veroyatno edin chovek, deto pravi flame war ina dvete mesta, a vie se izbivate edni drugi. nikoi ot club linux nyama da trygne da ti se zanimava da plue tuka, tova sa bezmislici i dolni spekulacii. te moderatorite si znayat koi e

Тема Re: За какво е всичко това?нови [re: Osogovetz]  
Автор amateur (любител)
Публикувано29.05.03 19:05

не е един и същ, днес и аз бях замесен и съм сигурен.

Тема Re: За какво е всичко това?нови [re: slipstream]  
Автор KrassYo (WindowsSkaper:))
Публикувано30.05.03 04:44

Vij kakvo priqtel. Az moje da sym chobanin ama ima neshto, koeto vsichko moje da kajem s ryce na syrceto:
I sys i bez nas Windows, Linux, Unix, BSD, Mac shte prodyljat da syshtestvuvat. Obqvaqvam primirie tuk. Nadqvam se, che nikoj nqma nishto protiv tova!
Kolkoto do glupostite, koito se izpisaha ot men - slojena e tochka. Malko poveche istisnko info za men:
Ime: Krasimir Panayotov
Mestojiveene: gr. Rousse obl. Rousse
Adresna registraciq: Sliven
Vyzrast: 23 (80/06/27)
Eto moeto lichno mnenie po vyprosa Win<->Lin<->BeOS Pro

WinNT (za Win9x nqma da govorq poradi meshanicata ot 16 i 32 bitovi komandi, koito izpolzva) Pros:
-Sravnitelno stabilen (moje da se izbegne BSOD s po-zadylbochena dejnost ot strana na M$)
-DirectX...

WinNT Cons:
-Closed source
-Slab i zablujdavasht support
-Security holes!!!
-Chesta nujda ot restartove
-Tromav FAT32 i NTFS (ili pone po-tromav ot ReiserFS i ext3)

Linux Pros:
-po-stabilen ot WinNT (MNOGO rqdko se nalaga istisnki da restartirate ili da polzvate Reset)
-Open Source
-Apache
-Console (da jivee konzolata, koqto pozvolqva da vlezete v grafichniq interface ako e sluchajno zabil bez da se nalaga da restartirate... network etc prodyljavat da si rabotqt)
-Mnogokonzolnost
-byrzi ReiserFS, ext3
-...

Linux Cons:
-vse oshte ne maximalna lesnota na OS-a
-Redki zabivaniq na programi svyrzani s grafichniq interface (vse pak linux e syzdaden kato moshtna otkym konzolata OS a GUI e oshte mlad i nedorazvit do stepenta na Win i Mac)
-dependencies (ako imate nepylni biblioteki ili stara i neupgrade-nata versia!)
-DirectX:(

BeOS Professional Pros:
-Leka
-Stabilna
-Multimediata e razvita na Max!!!
-Mnogo sw na bebits.com

BeOS Professional Cons:
-Closed Source
-Prestana da byde poddyrjana poradi prodajbata na source na Palm
-Games:(((

za tezi, koito shte kajat kakvo razbira edin linux maniak ot Win shte kaja:
1998-ma si kupih pyrviqt PC s Intel PII @350Mhz. Rabotih s Windows do momenta, vkojto izleze SP2 na Win2K kojto pozvolqva na M$ da pipat i po naj-lichnata mi informaciq. Rabotih do togava paralelno i na Lin... Togava se otkazah ot Win. Kojto ne vqrva moje da vidi che imam licenzirano kopie lichno za men na Win98. Daje go prodavam za $30 ako nqkoj ima interes...
Blagodarq za vnimanieto!
Kysmet!

Разбери Линукс за да го обикнеш!

Тема Re: За какво е всичко това? [re: KrassYo]  
Автор ADMlN$ (...реже наред.)
Публикувано30.05.03 09:00

Е не! Писна ми! Бях решил да не се намесвам но вече прекали! Сега какво? Ще си мерим пишките ли?
ЕГН 700122хххх.
Компютър пипнах за първи път още си търсил да сучиш... в далечната 1982г.
За тези 21 г. съм преминал през ... мамка му даже не помня как се казваше ОС-а на 82-ките, ДОС-16, DRDos, VMS, ето на - и на Есемката не помня как се казваше, Вин3.0, ОС-2, Вин3.11, Некакъв Новел, дето между другото още си работи, Линукс ( това беше 1997 или и 8 ) и всичките Бози нагоре.
И да ти кажа ли? Линукса го изтърпях точно 2 дена от петък до неделя.
И още - от всичките тези най-стабилна и най-добра си остава VMS-а 34 лузера тормозят една БД + управление на 2 принтера и всичко това на 6 Мб защото едната платка на Vax-a, беше измъкната и нямаше кой да я отремонтира...
После поставям Новела - не съм запознат, но щом без никакви познания успях да го инсталирам на 16МБ и той да работи вече 7 година, а и ако не се налагаше да го местя, щеше да си заформи годинка без спиране....
Така че, колкото и да ми го хвалиш този твой Линукс - не можеш ме убеди, че е най-доброто! Ти просто не си имал база са сравнения! Не казвам, че няма добри страни...това не! Но хайде вече спри да се самоизтъкваш - защото не го можеш само ти, нали?

A да не забравя: Моята любима ос се нарича IOS 11.3 - прави точно това което и кажеш, от конзолата...

"Няма да я целувам засега" си казал принца и слязал от Спящата Красавица

Тема Хубаво си се научилнови [re: KrassYo]  
Автор ClD (акъл wanted)
Публикувано30.05.03 12:00

да работиш с компютри... Ако се беше научил и на кирилица да пишеш... Това е уважение към този, с когото общуваш... Ама какво ли да ти ги говоря тези неща, така и няма да (поискаш да) ме разбереш...

Да не споменавам, че възрастта ти в случая не говори добре за теб. Спамване, флъдване и т.н. са си приемливи за 16-17 годишен хлапак... Но човек би се надявал, че си се научил да мислиш (поне малко). Напразни надежди...
Не вярвам да се надяваш, че по този начин ще спечелиш някой на страната на Линукс. Дори и ти не би могъл да си толкова...
Единственото, което успя да постигнеш тук, е да станеш НЕсимпатичен на доста хора...

Work like a slave.
Command like a king.
Create like a god!

Редактирано от ClD на 30.05.03 12:21.

Тема Re: За какво е всичко това?нови [re: ADMlN$]  
Автор onzi (онзи)
Публикувано30.05.03 12:29

хехе
пишкомерство, а? аз съм малко по-голям от теб (690326хххх)
а работил ли си на графична станция на вакс? имаше 1-2 в меи-то в софия.

има едни големи щайги - ама наистина големи - 2 такива пълнят 2 декара мазе - ибм 360. е те това е сериозно желязо, дето нема отказ. бачкат поне 30 години и могат съвсем спокойно да си бачкат още толкоз.

пък за иос-отдавна има вер 12.

преди 2 месеца форматираха един линукс, който бях уп-вал през 1998. и който си бачкаше досега. последните 2-3 години без никаква поддръжка (напуснах и съм ходил точно веднъж да го погледна). ама банката като реши да мине на 'the microsoft way' и вече точно тези комуникации спряха да бъдат необходими.

TANSTAAFL! There AiNt Such Thing As A Free Lunch

Тема Re: Хубаво си се научилнови [re: ClD]  
Автор slipstream ()
Публикувано30.05.03 15:35

Не съм съгласен с теб. Аз съм на 17 в момента, учих Linux 3 години, сега минах на FreeBSD. Искам да стана хакер, но си имам собствени представи за това, що е хакерството. Накратко: не искам да използвам някоя utility, а искам да МОГА ДА си я напиша сам, а след това да си я използвам.

Така че не бива да слагаш всички тинейджъри под един корен.

И в крайна сметка не това е темата, която исках да обсъдим.

In Unix we trust!

Тема Извинявай,нови [re: slipstream]  
Автор ClD (акъл wanted)
Публикувано30.05.03 17:16

прав си. Визирах конкретен случай, и вероятно ще разбереш какво ме мотивира в този конкретен случай.

Work like a slave.
Command like a king.
Create like a god!

Тема Re: За какво е всичко това?нови [re: ADMlN$]  
Автор KrassYo (WindowsSkaper:))
Публикувано30.05.03 18:19

Bratle. Ne iskam da si mrq s nikogo nishto! Prosto utochnih zashtoto predi bqh pisal edni gluposti za godinite si. Kolkoto do opita znaq, che ima hora s mnogo po-golqm opit. Nikyde v MSG si ne sym kazal "Vijdate li... az sym s golqm opit shtoto ot 5 godini se zanimavam s PC". Ako ti si me razbral pograshno - zdrave da e

Разбери Линукс за да го обикнеш!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.