Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:08 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Тема Въпрос за Windows XP и 98???нови  
Автор SpeedY (дивак)
Публикувано29.05.03 15:55

Ако имам инсталиран Windows XP Professional на C, мога ли да си инсталирам Windows 98 на друг дял - примерно D или трябва да изтрия XP-то, да инсталирам първо 98 на D:\ и след това XP на C

Тема Re: Въпрос за Windows XP и 98???нови [re: SpeedY]  
Авторneznam (Нерегистриран)
Публикувано29.05.03 16:24

Ako nqma6 kvo da pazi6 ry4kai i 6te vidi6 sam kvo moje i kvo ne kat ne stane i ne ti haresa otnovo dokato ti haresa. Az li4no vinagi pyrvo sam ka4val 98 i sled tova XP obratnoto ne sam probval no sigorno stava.

Тема Re: Въпрос за Windows XP и 98??? [re: SpeedY]  
Авторneznam (Нерегистриран)
Публикувано29.05.03 16:29

a zabravih ako si si napravil NTFS vsi4ki dqlove zabravi za 98 trqbva da se vyrne6 kym FAT32

Тема Re: Въпрос за Windows XP и 98???нови [re: neznam]  
Автор SpeedY (дивак)
Публикувано29.05.03 16:35

На FAT32 са дяловете. Проблема беше друг - когато исках да инсталирам XP не мо позволи от BOOT CD-то, не ми позволи от HDD да инсталира, и затова единственият вариант беше UPGRADE на Windows 98. Иначе моята идея беше да оставя 2-те операционни системи, но не се получи.

Затова вапроса беше дали ще позволи при иснталиран XP да му сложа 98.

Автор amateur (любител)
Публикувано29.05.03 16:49

Какво значи че не ти е позволило от boot CD-то да инсталираш?
Значи процедира се по следния начин ако искаш да имаш и XP и 98-ца. Първо си инсталираш 98-цата, за предпочитане на отделен дял с fat32. След това инсталираш xp-то от boot cd, в друг дял, който можеш и на NTFS да го форматираш. Правил съм го и не съм имал проблеми. След инсталацията XP-то се усеща за другия уиндус и ти дава избор коя операционна система да заредиш. По същия начин става и с 2000 или NT4.0
Изобщо принципа който майкрософт препоръчват е - най-новата операционна система да се инсталира последна. 98-цата е глупава и ако при работещо xp пробваш да я инсталираш, ще ти затрие boot сектора и ще си се намърда само тя. После може да се поправят нещата по един или друг начин, но ако са на един дял, може и да не могат.
Най-глупавото е да правиш ъпгрейд според мен.

Тема Re: Въпрос за Windows XP и 98???нови [re: amateur]  
Автор SpeedY (дивак)
Публикувано29.05.03 17:44

Знам, че това което искам да направя е малко нелогично, но ще обясня.
Какво значи че не ми е позоволило да инсталирам от BOOTCD-то - компютъра е IBM Thinkpad 600 (Notebook) при който CD и флопито се сменят на едно място и при Boot From CD на A:\ ми е CD-то и на E:\ също е CD-то. Инсталацията на XP се бърка и неможе да намери откаде да тегли файловете. Затова единствената алтернатива е UPGRADE на Windows 98, за да мога да сложа Windows XP. Но остава другият въпрос - имам специализирани програми, които работят само под Windows 98 - не тръгват под Windows XP и затова ми е необходим и Windows 98. Затова търся решение на въпроса, ако може да инсталирам и Windows 98 и Windows XP - в краен случай ще остана на 98 но това не е стабилна ОС.

Тема Re: Въпрос за Windows XP и 98???нови [re: bbwolf]  
Автор Eol™ (God Of Winds)
Публикувано30.05.03 08:21

che nali kazwa che mu se pripokriwat A:\ i E:\ i XP-to se shashka (neznaino kak) ... w toq sluchai shte e po-lesno (praktichno i udobno etc.) da kopira i386 na HDD-to i ot HDD da pusne winnt/winnt32
inache za Win98 over XP(NT) nai-razumnoto koeto sam chuwal e da se hide-wa pratition-a s XP-to i togawa install na 98 ... loshoto e che da bootnesh XP trqbwa da unhide ... lichno az nikoga ne sam se probwal da slagam 98 over neshto_po_nowo ot nego... w edinstwenniqt sluchai kogato mi se naloji izpolzwah VM
az taka i ne razbrah zashto i e XP-to (i to FAT) kato sa ti po wajni programite raboteshti pod 98 ama jelezariqta na IBM-a moje da izdyrji ... emulirai si edna 98

You'r catching me at a bad time...

Тема Re: Въпрос за Windows XP и 98???нови [re: bbwolf]  
Автор Eol™ (God Of Winds)
Публикувано31.05.03 14:37

В отговор на:

компютъра е IBM Thinkpad 600 (Notebook) при който CD и флопито се сменят на едно място и при Boot From CD на A:\ ми е CD-то и на E:\ също е CD-то. Инсталацията на XP се бърка и неможе да намери откаде да тегли файловете

ne che moga da si go obqsnq towa ... kakyw e problema da se zabrani w BIOS-a izpolzwaneto na floppy kogato e puhnato CD (ako BIOS-a ne go prawi auto) ama ... whatever ...
moje i da e zaguba na mqsto, no pyk za smetka na towa se pecheli wreme :)

You'r catching me at a bad time...

Редактирано от Eol™ на 31.05.03 14:39.

Автор SfaRelli (неможач)
Публикувано18.06.03 22:08

...ако не си се оправил, само кажи на кфо ти е експито ентиефес или фат32 ...

Който си го неможе, го неможе?! ...
Бе то и аз не го мога, ама поне се мъча!

Авторmladeja (Нерегистриран)
Публикувано19.06.03 12:01

Eto ti edin lesen i efektiven nachin. Instalirash si Bootmagic (boot manager). Nastroivash go edinata os da ti e winXP, a drugata win98 ( na drugia dial ot diska). Restartirash i izbirash che iskash da se bootne win98. Poneje v tozi dial niama nishto, pc-to bootva ot CD, FDD ili kakto si zadal v biosa. Ako si slojil startUp disketa na win98 shte se zadedi dos. Ako predvaritelno si kopiral direktoriata win98(tova shte go napravish s XP-to) ot CD-to s win98 niakade v tozi dial, prosto vlizash v tazi direktoria i puskash setup.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.