Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:22 17.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Тема windows nt 4.0  
Автор ch (непознат )
Публикувано24.04.03 11:00

Ima li nachin za sazdawane na startowa disketa za windows nt 4.0 server. Sazdal sam awarijna disketa no se okaza che tja ne startira sistemata i ne moga da razbera zashto mi e togawa.

Тема Re: windows nt 4.0нови [re: ch]  
Автор Jair (кюнец)
Публикувано24.04.03 13:47

аварийната дискета ще ти свърши работа само ако разполагаш със цд-то с нт 4.0 - като му дадеш repair ще си я търси. Друг е въпроса, че от 3-4 случая нито един път подобен repair не ми е оправял работата

иначе има една програмка ntfs dos, с която можеш да видиш нтфс партишън през дос. какъв е точно проблема?

АвторToнчo (Нерегистриран)
Публикувано24.04.03 16:31

Хмммм.....
Форматираш дискета под nt. после преписваш на нея boot.ini, ntldr, ntdetect.com. Би трябвало да работи.

Автор amateur (любител)
Публикувано24.04.03 17:56

Какъв точно ти е проблема? Искаш да разбереш за какво служи repair дискетата ли? Хората са ти отговорили. Идеята е, че ако нещо ти се скапе да си пуснеш наново инсталация на уиндоуса и на даден етап да те попита дали искаш да ти поправи старата инсталация, в този момент си поисква такава дискета ако имаш. Истината е обаче, че и при мен никога не се е оправяло нито с дискета нито без дискета.
А ако искаш WIn NT 4.0 server стартови дискети - разбирай дискети с които се стартира инсталация на уиндоус, а не дискети с които се старита уиндоуса при прецакан ntldr или нещо подобно, тогава процедурата е следната - вземаш инсталационно CD, отиваш в директория i386 и пускаш Winnt или winnt32 в зависимост от това под какво го пускаш и то ти прави три дискетки.

Автор sys c:/ (непознат )
Публикувано24.04.03 19:45

V NT nema takiva mahlenski istorii kato boot disketi ima repair disketa

Тема Re: windows nt 4.0нови [re: sys c:/]  
АвторToнчo (Нерегистриран)
Публикувано24.04.03 20:14

Не се излагай, моля те...

Тема Re: windows nt 4.0нови [re: Toнчo]  
Авторch (Нерегистриран)
Публикувано25.04.03 08:45

Problema e slednija : pri startirane na sistemata mi izliza slednoto saobshtenie : Windows NT could not start because the following file is missing or corrupt : \WINNT\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM Hardware Profile/last Known Good Menu
Posle mi iska instalacionnite CD-ta no az gi njamam . Taka zawarih tozi komputar kakwo da se prawi . Kato go pusna prez (VGA Mode) spira na system.alt i pak izliza sashtoto saobshtenie . Moje bi ako kopiram tozi system.alt ot repair disketata shte se oprawjat neshtata no trjabwa da se dobera do NTFS djal

Авторch (Нерегистриран)
Публикувано25.04.03 09:59

NTFS Reader for DOS mi dawa za logical C: Error reading sector #0 or boot sector is invalid dokato drugite ustrojstwa gi chete normalno. C mi e sistemnija djal

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.