|
Тема
|
windows nt 4.0
|
|
Автор |
ch (непознат
) |
Публикувано | 24.04.03 11:00 |
|
Ima li nachin za sazdawane na startowa disketa za windows nt 4.0 server. Sazdal sam awarijna disketa no se okaza che tja ne startira sistemata i ne moga da razbera zashto mi e togawa.
| |
Тема
|
Re: windows nt 4.0
[re: ch]
|
|
Автор |
Jair (кюнец) |
Публикувано | 24.04.03 13:47 |
|
аварийната дискета ще ти свърши работа само ако разполагаш със цд-то с нт 4.0 - като му дадеш repair ще си я търси. Друг е въпроса, че от 3-4 случая нито един път подобен repair не ми е оправял работата
иначе има една програмка ntfs dos, с която можеш да видиш нтфс партишън през дос. какъв е точно проблема?
| |
Тема
|
|
|
Автор | Toнчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.04.03 16:31 |
|
Хмммм.....
Форматираш дискета под nt. после преписваш на нея boot.ini, ntldr, ntdetect.com. Би трябвало да работи.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
amateur (любител) |
Публикувано | 24.04.03 17:56 |
|
Какъв точно ти е проблема? Искаш да разбереш за какво служи repair дискетата ли? Хората са ти отговорили. Идеята е, че ако нещо ти се скапе да си пуснеш наново инсталация на уиндоуса и на даден етап да те попита дали искаш да ти поправи старата инсталация, в този момент си поисква такава дискета ако имаш. Истината е обаче, че и при мен никога не се е оправяло нито с дискета нито без дискета.
А ако искаш WIn NT 4.0 server стартови дискети - разбирай дискети с които се стартира инсталация на уиндоус, а не дискети с които се старита уиндоуса при прецакан ntldr или нещо подобно, тогава процедурата е следната - вземаш инсталационно CD, отиваш в директория i386 и пускаш Winnt или winnt32 в зависимост от това под какво го пускаш и то ти прави три дискетки.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
sys c:/ (непознат
) |
Публикувано | 24.04.03 19:45 |
|
V NT nema takiva mahlenski istorii kato boot disketi ima repair disketa
| |
Тема
|
[re: sys c:/]
|
|
Автор | Toнчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.04.03 20:14 |
|
Не се излагай, моля те...
| |
Тема
|
[re: Toнчo]
|
|
Автор | ch (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.04.03 08:45 |
|
Problema e slednija : pri startirane na sistemata mi izliza slednoto saobshtenie : Windows NT could not start because the following file is missing or corrupt : \WINNT\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM Hardware Profile/last Known Good Menu
Posle mi iska instalacionnite CD-ta no az gi njamam . Taka zawarih tozi komputar kakwo da se prawi . Kato go pusna prez (VGA Mode) spira na system.alt i pak izliza sashtoto saobshtenie . Moje bi ako kopiram tozi system.alt ot repair disketata shte se oprawjat neshtata no trjabwa da se dobera do NTFS djal
| |
Тема
|
|
|
Автор | ch (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.04.03 09:59 |
|
NTFS Reader for DOS mi dawa za logical C: Error reading sector #0 or boot sector is invalid dokato drugite ustrojstwa gi chete normalno. C mi e sistemnija djal 
| |
|
|
|
|