Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:58 15.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Тема Hardware upgrade и уин ХРнови  
АвторXP (Нерегистриран)
Публикувано22.04.03 16:00

Предстои ми смяна на дъно и процесор на машината ми, която сега е с ХР. Трябва ли да направя нещо /деинсталация на драйвери и устройства и тн/ за да може безпроблемно уиндоуса да си разпознае новия хардуер или просто сменям и пускам?

Тема Re: Hardware upgrade и уин ХРнови [re: XP]  
Автор the_dude_78 (ГАЗЯ НАРЕД!!!!!)
Публикувано22.04.03 16:53

това менние не претендира за абсолютна то4ност
така, н вин2к сървър процеспр се сменя без проблем, доколкото знам дъно не може без преинсталация
а за ХП съм 4увал 4е няма да минеш без преинсталация
не знам, по- компетентните ще си кажат думата

Автор OKL (*Mr. Nice Guy*)
Публикувано22.04.03 17:50

новата платка аналогична ли е на старата, в смисъл старата да е с Интел чипсет, както и новата?

Имаше едно време един съвет за Вин2000 беше, преди да смениш хардуера, да смениш драйверите на ИДЕ_тата със стандард ИДЕ.

Др. начин е (лично изпитан) да ползваш System Preparation Tool (Sysprep.exe), който за ВинХР е доста "умен", подобно на Sysprep 1.1 за Вин2000. На сайта на М$ има дооооста инфо за работа със Sysprep!

* За да го набутате по-лесно -

Автор easy (мотаещ се)
Публикувано23.04.03 00:09

какво да ти кажа - след наистина драстичен ъпгрейд (дъно, процесор, памет, видео, мрежова и звукова карта) просто пуснах компютъра и кюспето си поиска диска на дъното, след което си продължи да работи като ново.
От някакво дъно на Abit с VIA KT7A и процесор Athlon Thunderbird на 850 MHz, видео GEForce2 (пак на Abit) и 256 МВ памет минах на Gigabyte K7 Triton 400, Athlon XP 2000+, GEForce4 MX 440 и 512 МВ памет.
Но моят случай може и да е изключение. OKL е прав - чипсетът на платката ми е пак на VIA.

Редактирано от easy на 23.04.03 00:11.

Тема уловкатанови [re: XP]  
Автор Плaмeн (член)
Публикувано23.04.03 06:35

от техническа гледна точка, е по-вероятно да нямаш проблеми.
както винаги проблема е измислен и идиотски, activation key на xp е обвързан с хардуера, така че най-вероятно е дко има проблем, да изскочи от там.

Тема Re: Hardware upgrade и уин ХР [re: easy]  
Автор Hиkoлaй (експерт)
Публикувано23.04.03 09:46

Аз сменям Дурон с П4, така че и дъната са тотално различни и като чипсет и като производител. Ама в крайна сметка докато не пробвам няма как да разбера. Една преинталация повече или по малко....все тая

Тема Re: Hardware upgrade и уин ХРнови [re: Hиkoлaй]  
Автор lvaylo (Maniac)
Публикувано23.04.03 13:03

Аз като минах от K6-2 300Mhz на celeron 1700Mhz и дъно Gigabyte 8PE 800 като пуснах Xp-to даде син джам и до там ,не се разминах с преинсталацията

Тема Re: Hardware upgrade и уин ХРнови [re: Hиkoлaй]  
Автор easy (мотаещ се)
Публикувано23.04.03 13:57

Мда, май това се очертава. Ама лично на мен вече идеята за преинсталация хич не ми харесва. Сложих съм кюспето през октомври или ноември 2001 и оттогава не съм го пипал. Само дето сървис пака му лепнах. Бачка, да му се не види. И не забива. А хич не го щадя.

Тема Re: уловкатанови [re: Плaмeн]  
Автор beasty boy (cod123)
Публикувано25.04.03 10:31

mi az polzvam xp prof(upgrade) i sum smenql nqkolko puti dunoto ,ama ne sum imal nikvi qdove

kompres na 4alga v techno format

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.