Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:58 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Windows
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Mодемска задачанови  
Автор OKL (*Mr. Nice Guy*)
Публикувано26.09.02 17:10

постановката е следната:
Windows XP със SP1
модем Acorp M-56IRW
неще да набира

тегля драйвърите от "съпорта" на Acorp (има за WinXO), но setup програмката гърми като я пусна. Ако го инсталирам ръчно или гърми на син екран като аксесна модема или забива цялата система.

Някой да се е справил с него, говорим за WinXP.

Мъж без брада е като жена с мустаци

Тема Re: Mодемска задачанови [re: OKL]  
Автор Cтepн (любопитко)
Публикувано26.09.02 18:38

да не си забравил да сложиш магическото p преди номера за достъп?

Сигурно е тъпо предположението ми, но обикновенно точно дресбните (и познати) неща ни убягват

"Всъщност мн.малко неща има,които наистина са невъзможни",мислеше сиАлиса

Тема Re: Mодемска задачанови [re: Cтepн]  
Публикувано27.09.02 11:32

eee, tи пък...
верно, че не съм разказал подробно как не набира, ама щях да си поставя до др. начин въпроса тогава.

Дори и да разреша х4 (детект дайъл тоун) и да няма кабел, той трябва да ми даде съобщение от типа "no dial tone..." ама не стигаме до там.
Пускам терминал, бачка си модема, отговаря за АТ командите. Дам ли му атдп или атдт - пак зависва. Ясно е че е някакъв др. модификация и с generic драйвърите на ХР нема да стане. А тоя дето го тегля от сайта производител (дееба и производителя аз) с него пък гърми на син екран.

Някъде прочетох че чипсета, който е ползван в тоя модем бил нова ганерация на HSF модемите и всъщност това се водил HSF2 модем.

Автор Cтepн (любопитко)
Публикувано27.09.02 19:40

Ми то и аз през седмицата свалих най-новия драйвер за моя хубавец Конексан от тяхния сайт - версия за ХР, ама като почнах да го инсталирам ХРто ми се намръщи, че не бил ХР-съвместим и отказа уизардската инсталация. Е, натиках му го ръчно и засега не е възроптало, ама уж свалям драйвер за ХР

Автор Syncro (otka4en)
Публикувано28.09.02 09:41

аз имах същия проблем обаче с моторола 56к рових се навсякъде и накрая го махнах

От Изкъро по-дълбоко , от Витоша повисоко и от VW по убаво нема

Публикувано30.09.02 12:01

гнусното е, че тоя модем въобще не е това дето пише отгоре. Кой го знае в кой гараж са го правили. Пробвах с драйверите от официалния сайт 1 път на това което пише на модема, след това на това, което го разпознава ВинХР - нищо. Под 98 работи с някакви драйвъри, които естествено не стават за ХР. Сега го зърнах какво пише на чипа и ще дейтсвам по това описание.

Автор Ulysses (Voyager)
Публикувано30.09.02 12:12

bre ot kyde go pipna towa SP1?
daj edno i nasam ceto da ne pishti che iska da sym w teftera na chichko Bili?
az imam edna izmislitsa na Acorp n znam tochnoto ime na modela, 56k, v90, chipsett na Lucent
predi tri dni neoobjasnimo (abe rowih po systemata, no ne pomnja kakwo razmestih, samo znam che dadoh Automatic Update i si swalih drivera za C-MEDIA... ;-o ) zapochna da mi zaspiwa PC, modema e soft, iska minimum 450 MHz CPU - lakomo zhiwotno ;-(
zapochnah da rowja i maham wsicki nastrojki za LAN, Bridges, sprjah polowinata services, mahnah si dori i LAN kartata, no nishto ne pomaga sled 5-10 minuti rabota zawizwa i ne muyrda, MB e a7v333, a CPU ne e o/c, taka che prawih kakwo li ne, no dori i s razkarwaneto na driver kato "uninstall" i posldwash install nishto ne stana, naj-nakraja go premestih na now PCI slot, kato predi towa izchistih wasjakakwo info za modema ot registry i startirah standartnata programka za instalatsii, kojato si wyrwi s modema, a ne ot site na Acorp ;-(
goljama mizerija beshe i podoziram che e nameseno neshto s wave devices - bjah i dyrpal WHQL driver za wgradenija chip na c-media ot site na MS ...
sega si raboti dobre
predpolagam che se kara s neshto osobeno ako imash ACPI, pri men sa 24 IRQ-ta i e neshto kato da si kazhesh EGN-to w OCT systema
naj-dobre e da si razkarash driver-a za Sound, i da si spresh kakwito imash services swyrsani s communications i da osawish modem setup da gi startira sam ako imash IIS, syshto mu daj malko pochiwka - ne mislja che e ot nego, no njama da ti nawredi ;-) i razbira se pusni w windows/.. search za wseki edin file kojto namerish w instalation na drivers za modema, zatrij go s chista sywest i posle daj na nowo ;-)

Винаги има изход ...

Автор Eol™ (The God Of Wind)
Публикувано30.09.02 18:30

abe da ne bi taya gadinka da e naistina XP uncompatible we deba?

Press [ESC] to detonate or any other key to explode.

Автор Cтepн (любопитко)
Публикувано30.09.02 19:51

Това е мн.вярна идея - да прочетеш какво пише на чипа.
Веднъж така пуснах 1 модем, бях забравил вече.

Успех

Автор Eol™ (The God Of Wind)
Публикувано01.10.02 17:25

izwinqwam se che pak se wryshtam kum tazi tema koqto may weche e closed, no i pri men se iztyrbushi edin modemski problem a ne iskah da otwarqm nowa tema :)
ta ... WinMe 750MHz Duron 64 RAM modem koito se razpoznawa ot Me-to kato Rockwell DPF PnP 33.6kb/s
problemyt mi se systoi w slednoto :
1. ot wreme na wreme modemyt prosto si zaspiwa ... ne se razkacha, transfera prez/ot nego e =0
2. kato mi zaspi taka (puk i ne samo kato e zaspal) mu dawam disconnect i krai ... totalno umira ... Probwal sum da go kill-na s CCTask kato startirana programa, sys syshtiqt CCtask se opitwam da kill-na i swyrzanite s nego procesi kato RNAPP i Tapiserv ama nishto ... nalaga se restart i chak togawa weche moga da se swyrja otnowo
Priemam wsqkakwi idei oswen reinstall Windows (zashtoto weche e praweno :)) i change Windows with Linux zashtoto w tozi sluchai nqmashe da pisha tuk :)))

Press [ESC] to detonate or any other key to explode.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.