|
Тема
|
Лаптопа не вижда мрежата...
|
|
Автор |
daoford ((sastradatelen)) |
Публикувано | 05.10.10 22:38 |
|
В службата шефа сложи рутер WGR614 v8 (нетгиър), но моя лаптоп при сканиране не вижда тази мрежа(мрежовата карта е RTL8187B)... Въведох я ръчно с паролата и пак нищо...? Аз съм с ХР а на шефа лаптопа е със Win 7... ? Доставчика е БТК... Може ли в настройките да съм пропуснал нещо? Ако мрежата в настройките на рутера е скрита, дали ще я видя след като съм я въвел ръчно в списъка с мрежи... ?
Човек отнася със себе си на Онзи Свят само Oнова, което е Раздал на Този!!!Редактирано от daoford на 05.10.10 22:44.
| |
Тема
|
Re: Лаптопа не вижда мрежата...
[re: daoford]
|
|
Автор |
Чo :) (търси Дипл. раб) |
Публикувано | 07.10.10 21:44 |
|
От някой друг компютър или телефон "вижда" ли се мрежата?
Ако има (поне една) скрита мрежа със стандартни wireless client на:
- Vista/7 дава най-отдолу дава "Other network" (и тук трябва само SSID и парола)
- на XP не се вижда, а трябва да я въведеш ръчно с всички параметри, освен SSID и парола, трябват и кодиране (wep, wpa/2) и криптиране (aes, tkip), автоматично да да се връзва дори да не я "вижда".
Разбери и на кой канал е мрежата?
Може да ползваш програмката
Примерно може да е на 12 или 13, а параметрите на wifi картата ти да е поставена на 1-11.
| |
Тема
|
[re: Чo :)]
|
|
Автор |
Публикувано | 08.10.10 17:10 |
|
Мрежата се вижда от лаптопа на шефа,като "Други мрежи", но той е с 7-ца.След това се отваря прозорец и въвежда името и паролата на мрежата...
Въведох ръчно, "Други мрежи" и засега пак не става...? Тази вечер ще проверя на кой канал е... А как мога да променя обхвата на каналите на мрежовата карта?
Благодаря засега !!!
Човек отнася със себе си на Онзи Свят само Oнова, което е Раздал на Този!!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Чo :) (търси Дипл. раб) |
Публикувано | 09.10.10 02:21 |
|
При "скрита" мрежа 7цата сама си извлича останалите параметри (които писах горе), но при XP трябва да ги въведеш ръчно.
За обхвата от канали (не всяка карта има):
Control Panel > Network Connections > Wireless картата > Properties > |General| > [Configure] > |Advanced| и там търсиш.
Друга причина може да е филтриране по MAC адреси в рутера.
Пробвай с друго (трето устройство).
Сещам се за още една много малко вероятна причина, с която съм се "сблъсквал" веднъж.
Беше сложен 14 канал, който не се поддържа от всички устройства.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 13.10.10 07:45 |
|
Проблема беше в един интервал между двете думи в името на мрежата...Оказа се, че между двете думи нямало интервал... Просто пробвах този вариант и се вързах...
Благодаря ти за съдействието !!!
Лек и успешен ден !!!
Човек отнася със себе си на Онзи Свят само Oнова, което е Раздал на Този!!!
| |
|
|
|
|