Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:17 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WiFi
*Кратък преглед

Тема WiFi на 1 км.нови  
Автор 666666 (член)
Публикувано18.12.08 05:20

Мъча се да направя това:
http://store.picbg.net/pubpic/E6/B0/3eb84dd7bd01e6b0.jpg

Двете мрежи работят но трябва да се сложат повторители на сигнала между рутерите и антените,които са на покривите на две вили .Какво да сложа за да предава сигнала и какво да го приема ?Имам монтирани секторни антени и прекарани кабели до покривите.

Тема Re: WiFi на 1 км.нови [re: 666666]  
Автор TEHЧO (непознат)
Публикувано18.12.08 19:11

http://www.cantenna.com/howtouseit.html
http://www.cantenna.com/

Тема Re: WiFi на 1 км.нови [re: TEHЧO]  
Автор 666666 (член)
Публикувано18.12.08 23:37

Изчел съм почти всичко в мрежата и все повече се обърквам - особеното в моя случай е че Белкина остава на мястото си за да се свързва с лаптопа в първата локална мрежа,а до покрива с антеата има 20 метра и там трябва да има някакво АП,само че ако това е Едимакс EW-7206APG (kakywto imam)как да го конфигурирам така че лаптопа да се конектва с Белкина а не с АП то като се разхождам из къщата.

Автор s.prodanov (новак)
Публикувано19.12.08 13:20

Принципно се прави с две АПта. От едната страна може и да е рутер. На другото АП ще трябва да вържеш и някакъв суич. Абе както си го нарисувал, и с тези устройства май нема да проработи.... Задължителни ли са тези устройства, или?

Тема Re: WiFi на 1 км.нови [re: s.prodanov]  
Автор 666666 (член)
Публикувано21.12.08 02:03

Имам ЕW - 7206APg;BR-6204Wg;DI 524 и WLI3-TX1-G54-EU нямам пари за други.

Автор 666666 (член)
Публикувано26.12.08 11:45

Явно нещата не са толкова прости щом няма наплив от мнения!Опитах се да вържа 6204 и 7206 на едимакс като мост,но не стана :http://www.snimka.bg/album.php?album_id=322507

Някъде греша,обаче явно само с четене няма да се оправя!Дали някой от вас ще помогне?

Тема EDIMAX [re: 666666]  
Автор 666666 (член)
Публикувано28.12.08 10:57

От толкова много специалисти само един ми отговори нещо смислено и то беше че не е виждал продуктите на ЕДИМАКС.Това WiFi bridge толкова голям проблем ли е?

Тема Re: EDIMAXнови [re: 666666]  
Автор bira_more (бира)
Публикувано29.12.08 21:57

Ми не знам дали е проблем, аз лично съм си играл доста с WiFi, ама никога bridge. Та по скоро малко се ползва, съответно и малко хора имат опит.

Bеer? Mоre?

Автор mithbuster ()
Публикувано04.01.09 17:44

Така нека изясним някой неща...

"Белкина остава на мястото си за да се свързва с лаптопа в първата локална мрежа,а до покрива с антеата има 20 метра и там трябва да има някакво АП,само че ако това е Едимакс EW-7206APG (kakywto imam)как да го конфигурирам така че лаптопа да се конектва с Белкина а не с АП то като се разхождам из къщата."

Искаш да направиш бежична връзка между WIFI рутера в къщата и линка на покрива ли?
Защото, ако е така трябва да настроиш устройството на покрива като бридж (ти това го знаеш май). В бридж режим лаптопа няма да се свърже с него, само друго устройство в режим клиент ще може да се свърже с бридж устройство... Разбира се ако не съм разбрал и искаш да направиш връзката кабелно работат става доста по-лесна.А именно устройството на покрива в режим АП и приемното устройство на другия край - клиент. За да не свързва лаптопа с него просто от настройките на лаптопа ще зададеш да се свързва само към мрежата на вътрешното устройство по подразбиране.
Ако не си направил мрежата все още аз с удоволствие ще помогна с каквото мога защото съм правил бридж с EDIMAX устройства и предполагам нещата няма да са толкова различни.

Понякога мрежта изглежда проста, но става една...

Късмет...

МИР Skype: mitko_ml <P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от mithbuster на 04.01.09 17:48.</EM></FONT></P>

Редактирано от mithbuster на 04.01.09 17:54.

Тема Re: WiFi на 1 км.нови [re: mithbuster]  
Автор666666 (Нерегистриран)
Публикувано04.01.09 21:19

Най после някий да ми обърне внимание!
Значи да поясня за mithbuster:Има две вили на покривите на които монтирах две секторни антени.Поради голямото разстояние между антената при мен и входния ми рутер не мога към него директно да свържа антена заради загубите.тогава реших да сложа втори рутер (6204, свързан с лан кабел с входния ми рутер) и в отсрещната къща едно АП (7206) като двете последни неща да бъдат в режим бридж.
Значи сегашната ми мрежа не се пипа.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.