Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:34 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> WiFi
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проблем с рутер Едимакснови  
Автор lngenieur (непознат )
Публикувано18.06.08 18:00

Преди известно време направих тема и в нея писах:
мрежата изгражда връзка между компютрите в къщи ,но не ги свързва с нета и май е от MAC-a. според мен има ограничение по МАC от ISP. Как да го опраявя? Опитвам се да си инсталирам рутер.

Та сега пак имам нужда от помощ. Реших проблема със свързването, оказа се че е трябвало да въведа МАC адреса и IP-то ръчно сега вече имам нет на всички компютри:)и Разбира се се появи нова чуденка...на приблизително всеки 2 часа връзката се дропва и след unplug u plug на кабела от доставчика връзката се възстановява.Вчера направих upgrade на firmware,но не даде резултат. Рутерът е Edimax BR-6204 Wg. Aко някой има идеи или предложения, ще бъда благодарен да ги сподели.

Тема Re: Проблем с рутер Едимакснови [re: lngenieur]  
Авторddd (Нерегистриран)
Публикувано20.06.08 23:19

Случайно да не си на ADSL?

Автор lngenieur (непознат)
Публикувано21.06.08 00:13

Не. Става въпрос за Евроком кабел в Пловдив....

АвторCaшo (Нерегистриран)
Публикувано21.06.08 10:56

А как успя да въведеш mac при този рутер - аз искам да си взема такъв, но като му гледах настройките не видях от къде се задава mac адрес като на лан картата ми. Аз съм с реално ip - може би това е проблема?
Интернета ми е по лан и много ми се искаше да си включа лаптопа без кабели...

Тема Re: Проблем с рутер Едимакснови [re: Caшo]  
Автор lngenieur (прагматик)
Публикувано21.06.08 11:32

Това не представлява никакъв проблем. Не зная ти от къде си разглеждал настройките, но ако имаш достъп до service manual-a сам ще се убедиш, че съществъва подобна настройка. Възможно е обаче твоят ISP да ти е въвел и ограничени по TTL, но рутерът позволява да се преодолее и тази пречка. Аз ползвам такъв от повече от година и съм много доволен. Обаче другият, който инсталирах на скоро прави описаните проблеми и направо не ми дава мира. Дано някой успее да разпознае симптомите и да помогне със съвет.

Публикувано25.06.08 18:24

За съжаление проблемът, който описах продължава да ме измъчва...Още не съм загубил надежда,че някой, който има идеи или предположения, ще бъде така добър да се отзове.

Авторcool (Нерегистриран)
Публикувано21.07.08 21:32

1. Сваляш ли торенти в момента когато се случва увисването?
2. Ако рестартираш рутера решва ли се проблема или е задължително изваждането на ЛАН кабелите?

Тема Re: Проблем с рутер Едимакснови [re: cool]  
Публикувано22.07.08 21:45

Към момента на поява на описания проблем, торенти не са сваляни от тази мрежа и единственият начин за възстановяване на връзкта е чрез изваждане на ЛАН кабела, поставянето му в десктоп ПЦ до свързване и едва след това да се върне в рутера.Всякакви други опити за рестарт -от копчето "ресет", или чрез изключване и включване в мрежата, не дават резултат. Връзката си остава сякаш "задръстена" и този проблем продължава да се проявява до ден днешен...със загадъчна цикличност- приблизително 2 часа. Ще се радвам ако споделите някакви предположения!

Авторcool (Нерегистриран)
Публикувано22.07.08 22:37

Да ти кажа и на мен веднъж ми стана така/аз си го взезх скоро/. Оправи се по начина, който си описал. Интересното беше, че когато установих, че има проблем и страниците не се отваряха, Skype си работеше/не съм чатил, но не беше и изпаднал, а той изпада веднага ако усети че няма нет/. Не съм голям спец, но да не е нещо свързано с DHCP на рутера. Гледах му настройките там на моя, но честно не виждам кво може да се обърка там (от само себе си). Аз съм с Edimax BR6504N. Загрява ли ти много рутера?

Тема Re: Проблем с рутер Едимакс [re: cool]  
Публикувано23.07.08 12:53

Не мисля,че има как DHCP да има връзка с описания проблем. А когато се прояви няма абсолютно никаква връзка,все едно си дисконектнал нета изцяло. Наистина продължавам да се мъча с това, но без успех...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.