Тема
|
Проблем с WI-FI рутер Linksys WRT54GC
|
|
Автор |
luboznatelniq (ентусиаст) |
Публикувано | 04.01.08 10:43 |
|
Здравейте скоро си купих лаптоп Асус той има вграден хардуер за WI-FI " Atheros".Линксиса купих от Интернет провайдера си който го настрои за работа със лаптопа ми.При тях всичко въврвеше добре. Но във нас връзката постоянно се разкача на 4-5 минути и се налага да се реконектвам постоянно което никак не е приятно. Пробвах многократно и със смяна на профила на софтуера на Атхерос и на Уиндоуса.Но и при двата вида клиент връзката се разпада постоянно. Някой би ли ми дал някакви идеи да оптимизирам положението.
|
|
Тема
|
Re: Проблем с WI-FI рутер Linksys WRT54GC
[re: luboznatelniq]
|
|
Автор | линkcиc (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.01.08 14:23 |
|
Ами взел си линксис все пак повече ли очакваше ?
|
|
|
Сега на спор за фирми ли ще го обръщаме. Какво и е на Линксис .Тя е дъщерна фирма на Циско ако сте забравили Г-не, и доста know-how което Циско притежава от собствени разработки и което получава на готово от поглъщането на други фирми се предоставя на Линксис.Спомнете си серията ПАП Войп АТА адаптери които Линксис пусна на пазара бяха чисто и просто Войп адаптери на погълнатата от Циско фирма Сипура .Само че в нова кутийка.Даже в юзер гайда на ПаПчето пишеше Сипура.
А пропо проблема ми вече е оправен и връзката ми не се разпада вече. Оказа се дублиране на инсталациите на драйверите. След корекцията нямам проблеми ,така че Линксис това наистина е сериозна фирма поне за мен и поне за любителските устройства. Не смея да и приписвам лидерски качества между професионалистите.
|
|
Тема
|
|
|
Автор | :) (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.01.08 10:03 |
|
още един заблуден, че ползва cisco радвай се на пръчката си и не се ядосвай все пак не си се набутал толкова много
|
|
|
Брах много ядове с Линксис WRT54G
Най накрая му качих dd-wrt - и започнах да си го ползвам като човек.
От поддръжката им са "страхотни".
Оплаквам им се - при PPPoE моя провайдер иска service name - те ми обясняват - а не ти трябва такова нещо....
Е dd-wrt - знаят за какво става дума.
Опитай няколко неща - разцъкай канали, врътни антена (нагоре-надолу, под ъгъл, настрани), размести устройстват.
Bеer? Mоre?
|
|
Тема
|
|
|
Автор |
bst (~!~) |
Публикувано | 09.01.08 20:53 |
|
Качи си dd-wrt и ще си решиш проблема.
|
|
Тема
|
[re: :)]
|
|
Автор | paздвижeнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.01.08 09:33 |
|
боже, а ти си поредния фиклю дето акъл за 10 кБ нема но пък пращи с фукня за 5 гХц!
|
|
Тема
|
[re: линkcиc]
|
|
Автор | Пpoфaнчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.01.08 19:44 |
|
По-профанско заключение от това може ли някой да измисли? Просто не е сериозно!
|
|
Тема
|
|
|
Автор | rospc (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.01.08 11:50 |
|
И аз имам същия проблем,можеш ли по то4но да ми кажеш какво направи с драйверите
|
|
Тема
|
|
|
Автор | .. (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.01.08 22:52 |
|
леле човече колко си заблуден.
Ще те замерям 10 км с линксис боклуци, да не говорим за цицко боклуците като например ATA186 . бтв дай 100 лв за АТА-та и ти давам 'върха' на цицко технологията.
|
|