Тема
|
ROUTER-i
|
|
Автор |
pafo16 (непознат
) |
Публикувано | 27.10.07 20:49 |
|
Zdraveite na vsi4ki! Otskoro vka6ti imam 2 laptopa koito imat vgraden wireless.Doskoro namirah bezplaten internet(qvno sam go kradql ot nqkoi no si nqmah i predstava..) no otskoro ne moga da namiram nikakvi vrazki.Molbata mi e nqkoi da mi prepora4a router s koito da si sazdam vrazka vka6ti za 2-ta laptopa.ako moje da mi kajete magazini(ot sofiq sam) i modeli(ne6to koeto da mi var6i rabota za vka6ti-trqbva mi vrazka za apartamenta mi samo i vazmojno nai-evtino no ne i bokluk nqkav se pak..)Imam nastolen PC-moje li da se vurje router-a kam nego i taka s 1 taksa da imam internet i na 3-te PC-ta.Ne sam mnogo v 4as s tiq tehnologii..mersi predvaritelno za otgovorite!
|
|
Тема
|
Re: ROUTER-i
[re: pafo16]
|
|
Автор | astra18nz (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.10.07 11:26 |
|
Първо пиши на кирилца.
Второ си докарай интернет в вас по някакъв начин.
Трето избери си рутер с wifi и 4 портов суич или аксес поинт ... аз ти препоръчвам рутер.
Четвърто ако стигнеш до тук и си изпълнил всичко имаш нет.
|
|
Тема
|
Re: ROUTER-i
[re: pafo16]
|
|
Автор |
Бypaн (ентусиаст) |
Публикувано | 28.10.07 18:19 |
|
и като ще вързваш рутер и на него няколко компютъра имай предвид, че някои доставчици не позволяват рутери или ограничават броя на компютрите ( в смисъл че трябва да плащаш допълнително ако споделяш достъпа). Така че гледай като избираш доставчика
|
|
|
Това се нарича TTL пусни един ping примерно до mail.bg ако ти върне ttl=2 или повече нямаш проблеми ако е 1 ще трябва рутер с поддръжка на ттл но и да няма може да се смени firmware-а и пак става примерно www.dd-wrt.com.
|
|
|
Един от начините за ограничение е брой връзки.
Разбира се пак можеш да включиш няколко компа, но ....
Bеer? Mоre?
|
|
|
Четете си договорите ако не ви устройва сменяте доставчика търсите подходящ винаги има избор ...
|
|
|
И да четеш и да не четеш - за 20 - 30 кинта не можеш да получиш бръз надежден гарантиран достъп (поне не в БГ).
Четенето е важно да за няма "изненадки", или поне да са по малко.
Bеer? Mоre?
|
|
|
TTL е ясен. аз имах предвид условията в договора. макар че то и от доставчика зависи - може в договора да е записано че не може, ама технически нищо да не е направено
|
|
|
И нещо повече - доставчика да ти осигури дребна техническа помощ, въпреки условията.
Поне на мен ми се случи.
Bеer? Mоre?
|
|