|
Тема
|
Може ли да се увеличи мощността?
|
|
Автор |
2V6 (Шофьор) |
Публикувано | 24.09.04 12:53 |
|
Може ли да се увеличи мощността на Linksys WET11 V2 Wireless bridge?
С карта PCI 16 dBi няма проблем с връзката, но с WET11 прекъсва много често.
| |
Тема
|
Re: Може ли да се увеличи мощността?
[re: 2V6]
|
|
Автор |
XVisible () |
Публикувано | 25.09.04 01:08 |
|
Не съм специалист по WiFi, но знам, че с увеличаването на сигнала улечаваш и шума, така че бъди внимателен...
| |
Тема
|
|
|
Автор | Joro (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.09.04 02:30 |
|
Wireless bridges се използват за безжично свързване на мрежи. Тук не става въпрос за увеличена мощност на радиопредавателя, а за устройство (А), комуникиращо с друг безжичен мрежов компонент (B) с цел свързване с мрежата зад ((B). Например така може да се свържат две локални мрежи в две различни сгради, които се намират в радиовидимост.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Joro (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.09.04 03:42 |
|
Увеличаване на мощността на предавателя на Linksys-а е невъзможна без отделен радиоусилвател - вътре платките са правени по SMD технология и не може да се пипа - не е като да хванеш поялника и да смениш HF стъпалото
А услилвател за 2,4 GHz може да излезе дори по-скъпо от самия бридж - за информация може да поразпиташ. Освен това, както по-горе са казали - усилвателя усилва и сигнал и шум - не е ясно как ще проработи в тия условия системата.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Sao (Sys_Admin) |
Публикувано | 25.09.04 09:41 |
|
Потърси в интернетн power hack. Знам че мошноста се регулира софтуерно и нормално я слагат 16дб 64mW но зависи и от чипа който ползват в рутера.
Повечето чипове са с предел 100mW ili 22db
I'm too lame to read /etc/passwd ;-)
| |
Тема
|
[re: Sao]
|
|
Автор | gogo (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.09.04 14:42 |
|
Точно така. И не ги слушай тези телевизонни техници дето изказват нечувани неща. Шум, стъпала - големи глупости.
Ако софт решението не помогне - сложи една външна антена, най-добре една "лампа" и ще заспи. Но първо софтуерното решение, че ще е по-евтино определено.
| |
Тема
|
[re: gogo]
|
|
Автор |
2V6 (Шофьор) |
Публикувано | 28.09.04 09:34 |
|
Благодаря за мненията.
Явно ще трябва сам да се оправям.
Все пак ще внеса някои пояснения по проблема, щото виждам че не всички са наясно за какво става въпрос.
Има AP някъде на 2-3 км. На покрива имам антена, която се води 24 dB. От нея 2-3 метра кабел до PCI Wireless Card. Картата е тайванска MSI 17 dB (50mW), работи без проблем. Поради ред причини ми се налага да ползвам Wireless Ethernet Bridge. Купих си Linksys WET11B, 15 dB (30 mW). Работи от време на време. Когато работи скоростта е перфектна, но повечето време не може да поддържа връзката с AP.
Така че с "жълта" карта за 45 лева (най-евтината която успях да намеря) работи, а с марков бридж за 180 лева (със стикер Cisco - най-скъпарската фирма производител, която може да се намери по магазините) не става.
Между временно вчера направих ъпгрейд на фирмуеъра. Около 1 един час след това бриджа си работеше без проблем. Времето ще покаже дали това е достатъчно.
Все пак бих предпочел да пробвам и с по-добра антена.
Някой знае ли къде може да се намери?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Eddie Koisy (aka John Smyth) |
Публикувано | 30.09.04 07:52 |
|
Towa raboti - ot lichen opit go znam. Struva ot 70 do 100 USD no si zaslujava.
Яденето е най - добрата храна!
| |
Тема
|
[re: Eddie Koisy]
|
|
Автор |
2V6 (Шофьор) |
Публикувано | 30.09.04 17:08 |
|
Този експандер за какво ми е?
Той може само да разшири обхвата на АР, така че клиенти които са извън него да се свържат. Използва се като се монтира между АР и клиентите. Ако обхвата на АР е 300 метра, този експандер може да го удвои на 600 метра ако се монтира точно по средата.
| |
|
|
|
|