|
Тема
|
За живота и смъртта!!
|
|
Автор |
My_immortal (Българин) |
Публикувано | 09.08.09 07:41 |
|
Здравейте!! Преди доста време гледах един доста буртален филм познат на всички Тексаско клане и в този филм репликата на една от героините ми направи особенно впечатление, няма да давам точна сцена мисля е ненужно, а тя беше следната: "Тя има родители, които я чакат някъде..." Питам се аз защо е всичката тази смърт и всичките тези убийства на този свят??? Защо има войни?? Отговора е ясен за ПАРИ, тези хартийки ли станаха самоцел на човека?? За какво живеем?? Могат да се дадат много примери за войни основани на думата ПАРИ....всички знаете!! Дори животните, които са на по ниско ниво убиват за да се нахранят не за ПАРИ а ние убиваме не за да се нахраним а за да имаме колкото се може повече от тези ненужни хартийки и монети!! Най лошото за един родител да надживее децата си по - голяма мъка няма!! Всеки се пръсва по широкия свят и остава в родния си дом родители, които да тръпнат в очакване да се върне и накрая да дойде вест за най лошото...!! Какви сме ние?? Нямаме право да отнемаме човешки живот само БОГ има това право защото, той го е дал и той има право да го отнема!! Но не трябват много пари и се водят войни и се убиват хората по улиците...!! Живота е безценен не може да се върне щом се отнеме колкото и пари да има!! Всичката тази мъка по света се поражда от ПАРИТЕ...!! Отговорите съм на ясно, че ги знаете аз не питам нищо...просто трябва да се направи коренна промяна на 180 градуса в нашето мислене, ценностна и социалната система по света, много трудно но не невъзможно действие!! Благодаря за обърнатото внимание!! И дано скоро стане така да няма тази мъка по света!!
България над всичко
| |
|
Питам се аз защо е всичката тази смърт и всичките тези убийства на този свят??? Защо има войни?
отговора е ясен, само дето не е този който си мислиш.
от чисто практическа гледна точка войните спомагат за ограничаването на човешката популация, което колкото и да е болезнено, особено за конкретни хора, е жизнено необходимо, помислете малко какво би се получило ако нямаше убийства и войни..... можете ли...?
първо войните си осигуряват доста работа на индустриите, колкото и повърхностно да им звучи на повечето хора е важен елемент
второ колкото повече са хората толкова по-зле става по отношение на липсата на ресурси, особено с днешното ниво на навлезли технологии
та в крайна сметка се получава че(до голяма степен заради механизирането на почти всичко) хората нямат какво да правят.... те повече нямат функция която да е приложима....
хората, като вътрешно усещане(при всеки в различна степен и различна проява) имат нужда, необходимост, потребност да чувстват че правят нещо, каквото и да е то.... дори най-безсмислената или абсурдна цел, за тях е осмисляне на живота, а точно от такива отчаяни действия и "мисли" се пораждат някой от по-тъпите войни, камикадзета, атентати с цел някой да им запомни името и т.п.
ИстинскатаСвобода еСвързана сБолка иУсилия,ТяТиПозволяваДаСеСтремишКъмТова,Което е вСаматаТиСъщност.
| |
|
Ако целта на войните е ограничаване на популацията, то защо не взимат в казармата жени, а мъже? Получава се твърде неефективно спрямо крайната цел, нали?
Смешно е да кажеш, че поради техническия прогрес, хората нямало какво да правят. ТЕ ИЗМИСЛЯТ ТОЗИ ТЕХНИчЕСКИ ПРОГРЕС. И засега не виждам, кой друг може да върши тази работа вместо нас. И ако продължим започната отгоре фашистка линия на мисълта - мечтата хората да отидат пещери - пак ще има войни и то предполагам (както при всички прости хора) в по-голям процентно отношение.
| |
|
|
|
|