|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
питанка
|
|
| Автор |
pravist (seriozna) |
| Публикувано | 22.09.03 20:32 |
|
|
all the world's a stage
and all the men and women are merely players...
на картичка за отдавна отминал мой рожден ден под цитата пишеше, че ми пожелават да играя ролята, която искам.
и ...днес си мисля, че може би я играя. кога убедително, кога не толкова. докога?!
и цял живот ли ще си харесвам разни роли, които да играя...
опитвайки се да намеря себе си, откъде ще съм сигурна, че това не е поредната роля, защото актьорът, добрият актьор, живее с героя си, взема нещо от нещо...
did i ask too much
more than a lot
you gave me nothing
now it's all i got
| |
|
|
|
самият живот е роля и нашата цел е да я изиграем възможно най-добре. колкото по-добър е актьорът, толкова и по-добре ще бъде изиграна ролята. за да стане това, този актьор трябва да се справи и с най-малките детайли - това са всъщност онези всевъзможни роли, за които говориш. когато се справяме с детайлите през годините, неминуемо по нещо от тях ще остане като спомен или като опит у нас. а без този опит не може да се завърши пълноценно голямата Роля
Ако не успях да те объркам, поне обърках себе си 
~Така Трябва.~
| |
|
|
|
Аз пък си мисля, че най-често играем самите себе си. Но ни се иска да си мислим, че играем роля. Един път защото искаме да сме по-добри, отколкото (не)сме (пък и всъщност не е практично), друг път защото не можем да повярваме, че сме чак толкова добри (щото май на глупаци чак изглеждаме:-)
Редактирано от Day на 23.09.03 12:26.
| |
|
|
|
Не само актьорите вземат от героите си.
Обикновено, всеки човек "прихваща" от всеки, с когото общува.
Най-типичен пример: погледни колко общи интонации, жестове и мимики /съвсем повърхностен пример/ имат хора, които са роднини или гаджета... Е, какво - една и съща роля ли играят?!?
А ролята... хъм... то пък в какво ли може да е сигурен човек?
~ Ребята! Давайте жить дружно... ~
Кот Леополд
| |
|
Тема
|
Re: питанка
[re: pravist]
|
|
| Автор | Poвя (Нерегистриран) |
| Публикувано | 23.09.03 17:49 |
|
|
Не се играят роли единствено когато си разбрал че нищо няма смисъл или тогава когато си влюбен, всичко друго се определя от целите, а те целите искат своята игра за да вървиш към тях с умерена и твърда крачка.
Поздрави.
| |
|
Тема
|
[re: Poвя]
|
|
| Автор |
Day () |
| Публикувано | 24.09.03 08:25 |
|
|
До какво различие на ролята от себе си можеш да стигнеш в името на дадена цел? И пак да попитам - не мислиш ли, че се самозаблуждаваш, че играеш роля, за да постигнеш целта - защото така е по-успокояващо: аз не съм такъв, но за да постигна целта си, се правя на такъв :-)
И в края на краищата кое определя какви сме - май действията ни и последиците от действията ни - какви сме си в мислите май никого не интересува, само нас :-)
| |
|
Тема
|
[re: Day]
|
|
| Автор |
pravist (seriozna) |
| Публикувано | 24.09.03 15:39 |
|
|
уф, обърках се. но нали ако следваме потока на мислите си, може да променим действията си...
did i ask too much
more than a lot
you gave me nothing
now it's all i got
| |
|
|
|
Именно тук идва противоречието в думите на тези, които казват, че преследвайки определена цел играят роля само за да постигнат целта, а иначе, видиш ли, те не са такива :-)
За да стигнат до действието, те са допуснали в мислите си това действие, приели са го като възможно, като правилно и като ефективно, а иначе на общи приказки могат да го обсъждат и да наричат подобно действие неморално, неправилно, глупаво и т.н.
И ти просто потвърждаваш моите думи - действието е следствие на мислите ни, т.е. на самите нас - тогава каква роля играем, след като следваме мислите си?
| |
|
Тема
|
[re: Day]
|
|
| Автор |
pravist (seriozna) |
| Публикувано | 24.09.03 16:13 |
|
|
ми да, ама при мен от мисъл до мисъл...
а и съм импулсивен човек
did i ask too much
more than a lot
you gave me nothing
now it's all i got
| |
|
|
|
И аз така :-)
Ама с годините вече се усещам кога мислите ми са пълни глупости и благодаря на Господ, ако не мога да ги превърна в действителност веднага. Че иначе никакво усещане не ме спира   Редактирано от Day на 24.09.03 16:17.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|