|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Философия?
|
|
Автор |
Rauch (Steppenwoelfin) |
Публикувано | 05.08.03 12:20 |
|
Цялата философия се иЗживява, вместо да се иЗуЧава. Останалото е битка на угриЗенията.
| |
Тема
|
Re: Философия?
[re: Rauch]
|
|
Автор |
pravist (seriozna) |
Публикувано | 05.08.03 15:45 |
|
що само на угризенията?!
did i ask too much
more than a lot
you gave me nothing
now it's all i got
| |
|
... а тези с най-многото угризения пишат книжки...
Аз съм за изживяването - изучаването си идва само после.
~ Живата памет на Сърцето ~
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Day () |
Публикувано | 07.08.03 10:35 |
|
Философията...май най-вече се изплаква..ако не се изучава...
Угризенията...мда...те са също добра основа....на..знам ли, нещо като философия ще е :-)
Всъщност не схванах мисълта за угризенията, я дай по-подробно :-)
| |
Тема
|
[re: pravist]
|
|
Автор |
Rauch (Steppenwoelfin) |
Публикувано | 07.08.03 11:55 |
|
УгриЗения, съвест, всичко онова, което се обажда, когато не действаме според личния си морал. Цитатът е от един раЗкаЗ. АЗ го раЗбрах така.
| |
Тема
|
[re: geminiled]
|
|
Автор |
Rauch (Steppenwoelfin) |
Публикувано | 07.08.03 11:57 |
|
Ти За бирите си ЗнаеШ.:) ПоЗдрави ти блиЗнаШка!
Aпропо, пак мъча фонетичната на дира.
| |
Тема
|
[re: Day]
|
|
Автор |
Rauch (Steppenwoelfin) |
Публикувано | 07.08.03 12:00 |
|
УриЗенията, когато намерения, желания и принципи се раЗминават с действията. Ще постна, когато намеря време, целия откъс от раЗкаЗа.
ПоЗдрави!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pravist (seriozna) |
Публикувано | 07.08.03 14:05 |
|
ако успееш да я изживееш философията, не би трябвало да се обажда у теб каквото и да било. щото ще си разбрал, че няма полза от подобно нещо - или постъпваш както те влече в момента, или просто след известен размисъл не постъпваш така, ами иначе - само че тогава повечето неща няма да ги изживееш.
did i ask too much
more than a lot
you gave me nothing
now it's all i got
| |
Тема
|
|
|
Автор | Hannibal (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.08.03 22:57 |
|
Мислия че не си съвсем наясно как протичат нещата-философията се изгражда, ЕВОЛЮИРА а не се изживява. А угризението е нещо прекрасно-показва че все още си човек. Това би триабвало да те удовлетвориава. Защото може да си човек или по-нисше същество от човека... Или може би по-висше - зависи как го разбираш. Определяй сам животът си и го живей както мечтаеш. Животът е една илюзия с изключение на времето в което се създава тази илюзия, твоето време....
| |
Тема
|
[re: Hannibal]
|
|
Автор |
Rauch (Steppenwoelfin) |
Публикувано | 08.08.03 05:28 |
|
Тук става въпрос за философия като личнен морал и лично разбиране за живота и в този смисъл тя може и да еволюира, но като цяло не се променя особено във времето и определено се изживява (или по-правилно - живее е се според принципите й). Цитатът е от роман, а в литературата неточностите са позволени (аман от точни науки).
Колкото до угризенията - не мисля, че те са това, което ни прави хора. А когато определяш сам живота си и го живеееш както мечтаеш, тогава и угризения няма.
Поздрави!
Апропо - животът е утрините с чаша кафе и хората, които обичаме. Ако е илюзия, е твърде осезаема.
Редактирано от Rauch на 08.08.03 05:31.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|