Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:09 17.07.25 
Култура и изкуство
   >> Вечни (раз)мисли
*Кратък преглед

Тема Истината боли един миг, лъжата - много по-дълго.нови  
Автор *Sunshine* (слънчева)
Публикувано09.06.03 21:00

хората са казали, че рано или късно лъжата ще бъде разкрита...но пък е трудно човек да събере смелост и да я каже... Има различни видове лъжа.. лъжа когато нараняваш човека до себе си(изневеряваш му)...лъжа, с която се измъкваш от заплетени ситуации(казваш на родителите си, че си бил при приятел/ка да учите вместо че си бил с гаджето....лъжа от тактичност(че новите дрехи на приятелката ти й седи супер при положение че буквално прилича на буре в лятна рокля... и тогава като се замислиш..има и лъжи които водят към по-добре..или поне частично..вие какво ще кажете...има ли добри лъжи или всички са ужасни.../green]

"In dreams and in love there are no impossibilities. "
~ by Janos Arany ~

Тема Re: Истината боли един миг, лъжата - много по-дълго.нови [re: *Sunshine*]  
Автор HAMELEONA (хамелеон)
Публикувано10.06.03 02:57

Няма благородна лъжа от всички лъжи боли

Глупостта е също толкова безграни4на,колкото и мъдростта

Автор Day ()
Публикувано10.06.03 14:44

Понякога е здравословно да излъжеш себе си.

Автор Day ()
Публикувано10.06.03 14:45

Но пък щастлив е онзи, който умее да си казвам истината и на това отгоре да си вярва.
То пък кое е истина и кое лъжа кой може да знае?
Днес истина, утре лъжа..и после пак така...

Автор minos (непознат )
Публикувано28.06.03 13:27

Zdraveite,
shte si pozvolq da se namesq v tozi razgovor.Zabludata e zamuglila 4istiq pogled na suznanieto.Tabuta sa nalojili horata predi nas za sobstvena oblaga.Na nqkoi nikak ne mu iznasqlo da go lujat i toi kazva 4e kujata e losho neshto.Obiknovenite hora nemogat da razberat koe e dobro i losho i eto ti klishe.Ne otri4am zloupotrebqvaneto s lujata no puk v kraina smetka v edna molitva kum bog proiznasqme priziv za poroshtenie na vsi4ki greshki-toest dela i pomisli.Istinata se krie v edin ot mnogoto smisli.Ako si pregreshila s muj pred priqtelq si i naistina povqrvash,4e ne si....togava nqma smisul da te tormozi 4uvstvo na vina i toi i az shte povqrvame v tvoiata nevinost makar i dvamata da sme ubedeni v protivnoto.
Shte mi se da ti priznaq 4e nqma dobro i zlo,4e vsushtnost v izgradenite ot nas predstavi za protivopolognost ima mnogo pove4e shodstva ot kolkoto razli4iq.
LOSHOTO E NAI-NISKATA FORMA NA DOBROTO.NO ISTINSKI LOSHOTO E PREKALQVANETO S TAZI FORMA

Тема Ау, я виж...нови [re: *Sunshine*]  
Автор oтвopeнa (open-minded)
Публикувано29.06.03 16:18

...къде са ме цитирали!

Поласкана съм!

Истината боли един миг,
лъжата - много по-дълго.

Тема По тематанови [re: *Sunshine*]  
Автор oтвopeнa (open-minded)
Публикувано29.06.03 16:39

Често бях чувала фразата "Истината боли".

Да! Верно боли, понякога повече, понякога по-малко...
Но...осъзнах, че във всички случаи, тя боли много по-кратко от лъжата.

Лъжата, колкото и благородна да е тя, просто хвърля прах в очите и забавя излизането на истината на бял свят. А че истината винаги излиза наяве, рано или късно, просто е неоспоримо!

И какво става?

Лъжата(благородната) уж предпазва хората от нараняване, пък, когато излеза наяве, се оказва, че болката от заблудата, понякога с години, и осъзнаването, че сме били "глупаци" да вярваме в лъжата и да отдаваме всичко от себе си за нещо неистинско, е много голяма.

От друга страна, истината, макар и в момента да боли, ни дава правото на избор. Да изберем как да действаме в дадената ситуация, как да се нагодим психически спрямо нея. Истината е сила, най-мощното оръжие за оцеляване.

Колко боли и горчи само, когато осъзнаем, че в даден момент, ако сме знаели истината, не бихме действали, реагирали или чувствали по същия начин, и разочарованието от пропуснатото време, пропиляно в изживяването на една лъжа...

Объркано?
Да, просто не мога да изразя чувствата с думи.

Истината е, че МРАЗЯ лъжата, понеже тя ме поставя в неизгодната позиция на дезинформираност, съответно подтиквайки ме да взимам погрешни решения по чужда вина.

Истината ми дава свобода да действам както аз пожелая, без да се страхувам или срамувам. Истината ме прави силна, понеже хората не могат да ме изнудват, ако знаят, че съм лъгала и ме заплашат, че ще го разгласят. Просто такъв сценарии няма да има. Съответно истината ме прави силна и неподвластна на никой!!!

Истината боли един миг,
лъжата - много по-дълго.

Тема Re: По темата [re: oтвopeнa]  
Автор minos (непознат )
Публикувано30.06.03 09:31

Stranoto e,4e nqma mnogo istini.Istinata e edna i vseki q znae.Tq nosi imeto Bog.Vsi4ko ostanalo e mnenie na horata...otnositelnost nqkakva.Ot istinata ne biva da se otri4ame no trqbva da q poznaem vuv vsi4kite i formi.4isto 4oveshkata ne vodi do nishto drugo osven do zabluda zashtoto nqma dva ednakvi mirogleda. Ne vijdam nikakuv smisul v lujata,ako ne e osuznata,ako ne sa predvideni vsi4ki shteti i vuzlizaniq sprqmo celta koqto si postavqsh i rezultata koito tursish. Ne davaite prioritet na pozitiva ili negativa zashtoto istinata e vinagi nqkude posredata i ne stignesh li do neq nqma kak da q preminesh,sledovatelno nqma kak da izlujesh.....e osven ako ne e bezcelno

Тема Re: По тематанови [re: oтвopeнa]  
Автор new (sometimes)
Публикувано30.06.03 17:13

Не мога да се сьглася сьс обобщения.Има различни льжи и истини.Всьщност ситуациите са различни.И понякога наистина е по-добре да изльжеш, или поне да премьлчиш истината.По-добре и за двамата.А и доколкото си спомням според философията не сьществува абсолютна истина, а само относителна. Тогава?Може твоята истина да не е моята и толкова.Но предполагам, че тук става вьпрос за льжата в любовта.Тя наистина боли дьлго, а в повечето случаи е безмислена.В смисьл, че почнат ли льжите-това е началото на края, и няма смисьл да се отлага вьв времето нещо, което така или иначе ще се случи.

Be who you want to be, not who the others want you to be.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.