Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:23 01.11.25 
Култура и изкуство
   >> Вечни (раз)мисли
*Кратък преглед

Тема Какви ти "вечни", какви ти "размисли"?нови  
Автор лилитyk (chicken soup)
Публикувано08.02.02 03:38

Нито съм от "вечните", нито съм от "размисливите"... но понякога се случва и аз да имам, уж... нещо да казвам, пък няма на кого... защото това дето ми се върти из "вътрето" не е нито важно, нито за отбелязване, нито за запомняне, нито за показване... обаче!... го има.

И ето ти парадокс.
Парадоксът на дребните неща, притежание на парадоксално дребният човечец (в случая - лилитук)... хем е дребно това дето ме човърка, но хем не ми дава мира. От друга страна - хем не си заслужава никого да товаря точно с това, хем... ако не го направя... така лошо ще се подуя, че ще е въпрос на съвсем малко време да се пръсна и да оплескам по равно и заслужаващи и незаслужаващи. Излишъците са опасно нещо... да.

Понякога намирам в себе си Обществено Полезни Излишъци (ОПИ).
Тогава е някак си хубаво да ги разхвърлям наляво-надясно с непремерен жест и да се отдръпна, за да погледам ЩЕ ли се хване зрънцето, или ще изгние... (не говоря за случаите, в които се оказва, че просто храня птиците, защото този случай го слагам в графата - "вместо да изпиша очи, изписвам вежди"... т.е. става не точно това, което съм искала да стане, но поне това, което става не вреди никому).

Та.... думата ми беше за това, че се справям някак си с ОПИ-тата, но определено имам проблеми с неОПИ-тата или по друг начин казано - НеОбщественоПолезнитеИзлишъци са си бреме и е цяло чудо ако след чудовищното има натрупване... все пак остане някакво място и за мен самата в това Не Обществено Полезно мое "вътре"... защо го наричам така? Ами защото нали средата била определяща и с каквото си заобиколен, на такова заприличваш. И ако това е максима, определяща външната среда... кое в нея не би могло да се приложи и за вътрешната, а? Изглежда много логично. Направо не мога да се самооспоря.
Ако някой може - нека го оспори :)
.... защото някак е тъпо... ако е вярно.

Май се отплеснах. Бях започнала да пиша за нещо дето уж не ми дава мира... пък така и не успях да стигна до него. Може би така е по-добре. Ще увеличавам баланса на НеОбщественоПолезнитеИзлишъци вътре в себе си... и нядвайки се, че нищо в света не се губи, а само преминава от едни ръце в други... ще ми е хубаво да знам, че и аз съм спестила нещо на света (спестила, в смисъл, че съм му го спестила от случване, а не, че съм си открила спестовен влог за неполезности... макар, че и това не е съвсем невярно ако го погледнем откъм балансната му стойност :)

Важното е, че завършвам писанието си с усмивка.
Бъдете здрави!... А! И ако ви е на сърце - теглете по една усмивка... пък ако ще и да е снизходителна :)

:)))

Тема Re: Какви ти "вечни", какви ти "размисли"?нови [re: лилитyk]  
Автор screamBoy (затревен)
Публикувано08.02.02 06:27

:)))

<..

..>

Тема Re: ами тонови [re: лилитyk]  
Автор Cивия вълk (единак)
Публикувано08.02.02 19:37

май ние хората си прехвърляме взаимно НОПИ-та и ги рециклираме след това. важното е, че не замърсяваме околната среда

така че аз си тегля умивка или НОПИ, каквото се падне
може ли така?

Тема Re: Какви ти "вечни", какви ти "размисли"?нови [re: лилитyk]  
Автор ПЪTниk (ПЪТник)
Публикувано08.02.02 19:53

Тема Re: Какви ти "вечни", какви ти "размисли"? [re: ПЪTниk]  
Автор peacemaker (новак)
Публикувано08.02.02 22:46

и от мен една....голяма я тегля

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.