Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:21 13.07.25 
Култура и изкуство
   >> Вечни (раз)мисли
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Споделете с мен, моля ви!нови  
Автор Rama (призрак)
Публикувано10.09.01 10:48

Случвало ли ви се е да мислите за смъртта? Представяли ли сте си я? Искало ли ви се е поне за малко да умрете? Плаши ли ви тази мисъл? Какво точно си мислите? В какви състояния се намирате тогава?

Аз например си мисля за това понякога. Напоследък малко по-често. Не ми е неприятно, нито страшно. И не мисля, че човек трябва непременно да е отчаян или тъжен, за да си мисли за това. Смъртта е част от живота, бидейки негов естествен завършек.

Това, че този въпрос ме занимава, не означава, че искам да умирам точно сега. Напротив. Но признавам, че ми доставя някаква странна, тъмна наслада...любопитство, което е толкова силно, че прекрачва границата на естествения ужас, който смъртта буди в живите хора. А може би просто не успявам да я разбера напълно...

И не се плашете от въпроса ми - около него не витае депресия или суицидни намерения. Просто интерес. Бих била наистина много благодарна, ако някой сподели с мен своите мисли и преживявания по темата!

Тема Re: Споделете с мен, моля ви!нови [re: Rama]  
Авторзy (Нерегистриран)
Публикувано10.09.01 10:55

Смъртта като състояние на промяна или изчезване (кой както го вижда) ме интересува слабо. И аз като повечето хора се страхувам от болката преди нея. Никой не се е върнал да разкаже как е В смъртта, но съм виждала много близки хора да умират в мъки. Това нито се забравя, нито лично аз успявам да преживея с махване на ръка. Ако си била свидетел на такова нещо, страхът, свързан с думата "смърт" е всъщност страх от болката, от физическото страдание.

За метафизичната част от въпроса не ми се говори. Всеки е възприел някое от съществуващите учения, или си е направил собствен карашик от тях и се справя някак. Интелектуалният продукт не боли. Боли тялото.

Тема Re: Благодаря...нови [re: зy]  
Автор Rama (призрак)
Публикувано10.09.01 11:04

за отговора и откровеността, зу...
А вярваш ли, че от човека остава нещо (освен кости) след това?

Тема Сигурнонови [re: Rama]  
Авторзy (Нерегистриран)
Публикувано10.09.01 11:22

остава още нещо. Иначе няма логика някои добри хора да се мъчат с нас в настоящия живот.

Тема Споделямнови [re: Rama]  
Автор oddisei (изчезнал)
Публикувано10.09.01 11:57

Единственото, което зная със сигурност за Нея е, че е неизбежна.
А когато те забрави и последният човек, който може да си спомня за теб по някакъв повод - окончателна.

Няма лабиринт, на който да не може да намерим входа...

Тема Re: а тинови [re: oddisei]  
Автор Rama (призрак)
Публикувано10.09.01 13:34

мислиш ли понякога за нея?
Кога?
И как се чувстваш тогава?

Тема Един стар цитат:нови [re: Rama]  
Автор dePhil (--=<@>=--)
Публикувано10.09.01 13:43

"Смъртта, сама по себе си, е философски въпрос и в нея страх не би могло да има, умирането е нещото, което може да уплаши".

Повече, а и по-добре от това не бих могъл да ти отговоря, Рамщайн, като тук бих се поблазнил да върна топката с Воландовското "Въпросът не е в това, че човешкият живот свършва, а в това, че свършва неочаквано' ...

?

~*~

Тема Мисълта за смъртанови [re: Rama]  
Автор wasteLAND (investigator)
Публикувано10.09.01 13:51

обикновено ме спохожда изневиделица. Винаги съм в покой, когато се сещам за нея. Това е усещането, че може би правя нещо за последен път...
Дълго време считах, че знам как ще умра. Беше ми страшно, след това свикнах и приех, че се умира не само героично, но и ненадейно, глупаво, без време. Смятам да изчакам, за да видя

Тема Re: а тинови [re: Rama]  
Автор oddisei (изчезнал)
Публикувано10.09.01 14:55

Общо взето не ме вълнува. Моля се само това да стане ненадейно, или когато животът съвсем ми е омръзнал
Най-лесно е да умреш.
Най-трудно - до живееш насила - това по ме плаши

Няма лабиринт, на който да не може да намерим входа...

Тема da!нови [re: Rama]  
Автор NUT (ot ada)
Публикувано10.09.01 21:32

...umna krasvica...poiaviavashta se na vreme...
vremeto - to e striaskashto!
...iznenadite sa s dosta ostrieta, koito niamat obshto...s neia
tva e

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.