Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:13 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> Вечни (раз)мисли
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Abe za kostymite, podlezite, svirkite i t.n. ;)))нови  
Автор apkaдaшko (познат)
Публикувано08.05.01 00:01

Shta mi proshtavate kirilicata, ama... opa... latinicata iskah da kaja... ta niama tuka kirilica, ta zatuy, ama ako poluchavate ochevad ot neya ne go chetete ( to az ne znaya kakvo shte napisha vse oshte, ama kakvoto i da e;).
Ta za kakvo reshih da pisha az v toz klub, a? Znam li... may zashtoto prosto ot davna ne sam pisal niyde iz klubovete ( osven vav Velosipedizam, ama to tam si e tiasno specialize za velo... ne moj si otpusna dushata ;)
Ta znam li az kvi razmisli me goniat taz kasna vecher v podleza na "Yalta" (tuk e pusti klub), ne sa vechni obache :) Poslednia edin chas, prez desetina minuti razmishliavam eli kostymirania mlad ciganin beshe realen ili beshe chast ot niakakvo kodoshliysko TV predavane. Kaakov ciganin bre - shte zapitate vie. Ami taakov ;) Slizam si az po parvite stapala na vaprosnia podlez i dochuvam kak ot mraka niakoy mi podvikva - "Ey, sladur!". Obrashtam se az i saziram niakakva nepoznata figura do hrastite, asociiranm neshto v kletata si glava i reshavam che e niakoya "hubavica" deto si e razshirila rayona na deystvie izvan lonoto na Central rail station.
"Iskash li da ti napravia svirka" tuk veche figurata izliza ot mraka na hrastite i vijdam vaprosnia mlad kostymiran ciganin. Yako se opulvam, zahilvam se neadekvatno i pitam "Kakvo?!?"
"Edna svirka da ti izvartia" i se priblijava kam men s blaga fizionomia.
"Aaaaa...ne, ne blagodaria" smutoliavam az i tragvam da si slizam po stalbite.
"Moliate, mnogo si gotin. Shte ti dam tri leva. Nikoy niama da razbere. Edna svirka samo da ti napravim" narejda picha (?) i varvi sled men.
"Ne be ne, blagodaria" usmihvam se pritesneno s obarkani misli det za nishto ne stavat (osven za porciya spageti moje bi).
"Molim te be... ela" ... niama nachin, shte doyda ama drug put i prodaljavam da si slizam podmiatayki porednoto "Ne be ne iskam, blagodaria" s ton siakash po princip si iskam takiva neshta ot mladi kostymirani cigani, ama prosto v momenta ne sam na kef ta za tova... goliam sam idiot v idiotski situacii ;)
Onzi se otkazva i mi vika "Jiv i zdrav da si". Az mu podmiatam sashtoto, a toy veche ot daleche mi podvikva sas strasten glas (takav si beshe be, niama maytap) - "Shte ti iziam ustnichkite be sladur"
Az opulen kat sharan, se iznizvam v tarbuha na podleza i... abe takviz ti mi raboti ;)))
Opa :@... to kasno stanalo... pak s takse shte se pribiram komay ;) A
Abre da me proshtavate che vi palni glavite s gluposti, ama e y tay mi se priiska da vi ponapisha neshto, puk tuy mi se izlia ot dushata ;) To az drugi neshta iskah da ponadrashtia, ama vreme ne ostana.
A sas zdrave na vsite i hitrata det se vika (osobenno okolo podlezite ;)))

Тема : )нови [re: apkaдaшko]  
Автор HeOHeЛ (*)
Публикувано08.05.01 11:01

ама че си : )))
така се занесох докато ти четях историята, че си изпих половината кафе без захар. ако ме познаваше по-детайлно щеше веднага да разбереш, че подобно заплесване, ако и да ми е присъщо, е доста необичайно точно в такова проявление, защото пия кафе най-малко с 5 лъжици захар и затова понякога чашките гъсто преливат.
ама че работа - дали не е било номер, наистина?
брей, ошашавяхме съвсем, значи!
ти си си помислил още в началото, че може да е номер, а пък на мене като ми се случи едно подобно нещо - веднага реагирах твърде погрешно, защото си помислих, че е истина.
значи някакъв грозен образ седеше на "орлов мост" с лента на ръкава и като минеше човек със запалена цигара край него му вземаше цигарата и я угасяваше и с дебилно изражение сочеше една скрита в клоните на някакво дърво табела със знак "пушенето забранено". и казваше "айде сега дай 2 лева глоба." или нещо такова. и с мене постъпи така - най-изненадващо ми измъкна цигарата от пръстите и я угаси, но направи грубата грешка да ме хване изотзад за рамото и... още преди и той и аз да разберем какво става изяде един голям шамар. май аз се учудих повече, защото той явно като се е хванал да прави тези номера на изнервеното минувачество, се е бил подготвил за всякакви изненади. ама взе, че допусна грешката да продължава да настоява да си изиграе театрото докрай, а пък на мене вече ми беше светнала лампичката, че това е номер и реших да му съдействам. ентусиазирано. така че като ми посочи табелата със задрасканата цигара, дето едва се виждаше в листата на горкото дърво, обвито в пушляците на автобуси и автомобили, аз пък му викам: "а я виж ти тука пък какво пише" - и соча на другата страна. там нищо не пише, ама той се обръща да види и аз го ритвам с всички сили (почти) по пищяла и после му зашивам още един двоен шамар - с двете ръце едновременно, а след това пищя: "помооооощ" - и го гледам как подскача на един крак и се чудя какъв кураж имат тези хора и малоумни ли са да се подлагат на такива трудови рискове, като знаят колко кукувци бродят из града...
ама не помня - това ли се чудех, нещо друго ли се чудех... само помня, че нещо се чудех.

Тема Re: Abe za kostymite, podlezite, svirkite i t.n. ;)))нови [re: apkaдaшko]  
Автор efir (wаr-horse)
Публикувано08.05.01 11:28

Като твоя фенка, не мога да не те поздравя, Аркадашко:))))))
Просто не мога да не ти кажа, че цвилих в клуба на глас като го четох!
Мноого си ТАЛАНТЛИВ!!!!!!!!!

И ти си от хората, които много ми липсват, ама това сега го пиша по изключение, много жалко, да.
Щях да умра от смях,
честно.

Желая ти много вдъхновение - и пиши, плз!

Късмет и щастие също, и всичко на света.

Оценка: 1000000000000 golden гуГУТа
:)))))
.

Тема Re: Abe za kostymite, podlezite, svirkite i t.n. ;)))нови [re: apkaдaшko]  
Автор Aurora (клявка)
Публикувано08.05.01 11:43

много яко, бе, човек:)
какъв си такъв, че можеш да разкажеш най-баналното нещо по nai-zabavnia начин:)

Тема абе как ше е банално, бе : )нови [re: Aurora]  
Автор HeOHeЛ (*)
Публикувано08.05.01 11:50

да не му се случва на човек всеки ден, като се опитва да премине през подлез, от храсталака да се изсули костюмиран циганин, с оферта за свирка?
леле, къде живееш ти? : )))

Тема Изобщо не мога да разберанови [re: apkaдaшko]  
Автор Див (мАченик)
Публикувано08.05.01 12:55

какво й е смешното на тази случка, че се хилите толкова...
Я се поставете на мястото на нашият половоосъзнал се мургав съгражданин. Ами човекът си е облякъл костюм, пременил се е като на годен циганин брат му един вид. Спестил е цели 3 (словом: три) лева за непредвидени разходи ( като се има впредвид, че килограм скраб струва .59 лв. без ДДС смятай колко жица е това!), оклецал се е в храстите с абсолютно далаверска оферта за свирка... И какво? След толкова приготовления да попадне на сексуалноинертен и расово неосъзнат тип, който не само, че не се държи адекватно на кандърмите, но и се пули като натровен коч с вафли?!
Еми тва ако не е по-трагично дори от индийски филм, в който на главният герой му умира слона, здраве му кажи...

НЯМАМ !

Тема Re: Бравос! Браво.нови [re: Див]  
Автор OneFly ()
Публикувано08.05.01 13:24

Точно така, господине. Точно така. Тук преждеговорищите се опитаха да превърнат или да видят в писанието на Аркадашко литература? А не е така. Ама никак не е.
Циганинът в подлеза е част от асоциираните и асо... кво беше... Сетих се - интегрирането на малцинствата.
И не само икономически интегрирани, ами и поетично пазарно. Ей пич, искаш ли свирка?! Каква поезия, какви думи, каква красота... А Аркадашко явно не е чел словата предизборни. Лошо, Аркадашко, лошо.

Шегувам се. Но просто, господине Див, се разсмях на мъдрия ви извод. Браво.
Само не разбрах дали костюмът е бил бял. Черен сиганин с бял костюм, китка зад ухото и похотлив поглед. Веднъж!

Тема Re: Боже,нови [re: HeOHeЛ]  
Автор OneFly ()
Публикувано08.05.01 13:30

Ти си направо опасна. Да бе закарала след това човечеца загрижен за околната среда до "Пирогов".
И тва само заради два лева? Свидят ли ти се, а? Скръндза, пушачка.

Тема Re: абе как ше е банално, бе : )нови [re: HeOHeЛ]  
Автор Aurora (клявка)
Публикувано08.05.01 13:33

еййй, не знам, ама пак не можах да оформя комплимент, пу начи:)

Тема мамаааааааа, [re: OneFly]  
Автор Aurora (клявка)
Публикувано08.05.01 13:39

човека просто е седнал и е разказал случка без претенции за дълбокомисленост, а вие .... ъъъъъ... а вие...ех:)

костюмът е много важен обаче, мдаа...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.