|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Човек се ражда сам, умира сам, а през целия си живот се опитва да си докаже, че това не е така.
...И си мисля, че колкото по-рано приемем това - толкова по-леко ни става нататък...
Така ли е според вас?
Уточнение: Иска ми се (ако е възможно) да спасим тази тема от тези, които в момента са на прага на някакво разочарование или са обхванати от песимистични настроения.
Нека се включат повече положително мислещи хора. Спокойни, овладяни...
И така?
| |
|
мислила по този начин!
"Защо имаш граници?" - защото ЗНАМ, че трябва да ги имам, за да запазя себе си.
"Защо не вярваш на думите ми?" - защото ЗНАМ, че тези думи са ТВОИ и рекошират в стъклото на вътрешната ми, съвсем непреодолима самота, в която обаче няма нищо страшно.
"Защо бързаш да тръгнеш насред хубавия момент?" - защото те усещам чужд (а), външен, ИЗВЪН мен.
"Защо не ти е весело в нашата компания?" - беше ми весело, в един момент, в който се опитах да дойда при вас, а след това за миг разбрах, че НЕ МОГА изцяло - вие сте зад стъклото на вашата си самота, прилепили нос към него, а моята зад мен тихо въздиша и ме връща.
"Защо понякога си толкова изкуствено весела и предизвикателно шумна?" - за да заглуша мисълта, че е ИЗЛИШНО да бъда такава.
За съжаление всичко това, казано писмено и концентрирано, изглежда страшно и неестествено, и плашещо, и неискрено. Но ако хвърлите пръски от тази естествена самота по деня си, ще видите, че е дори някак успокояващо. И не е тъжно, защото може да бъде и защита от външния свят и разочарованията, и убежище...
Не знам дали съм права, но понякога това усещане е много красиво - стоиш си вътре и гледаш света като на екран...
:о)))
| |
|
Тъкмо мислех да отговоря, когато видях уточнението за разочарованите и се отказах, защото със сигурност в момента съм разочарована. Нещо като че ли не успявам да си докажа, че не съм сама. А и това май по принцип е недоказуемо. но успех на всички, които ще го направят!
| |
|
Е, верно си е, ама е малко роботски подход към живота тая гледна точка. Хубаво е да знаеш че е така, но само колкото да го знаеш. Прилагането не е препоръчително, още повече че става дума за гледна точка, която не може да претендира за изчерпателност.
С други думи - така изглежда, но никак не е сигурно ....
| |
|
Za men nai-vajno e nastoiashteto...i se staraia maksimalno da go izjiveia..., a sama sam samo s mislite si!:)
| |
|
Ni e taka. Rajda se sam, umira sam, i nishtu ni se upitva da dokazvu. Shtotu aksiomiti ne podlejat na dukazvuni.
Poneje se namesvam nespokoen i neovladian, she se vurna da dopisha tuka sled kat pukna.
Spokoinoovladiano.
A ti spasiavai temata si!
KRETEN
| |
|
e tva ako ne si ti:)
| |
|
значи такова...
разбрах ли от казаното‚ че човек е сам като апендикс в търбуха на живота и цел живот си вика: "черво съм‚ черво!" и се мъчи да докаже това‚ като събира във вътрешността си шлюпки от семки. да ги преработва‚ уж. да участва в...
и после не може да ги изкара‚ щото е еднопроходен‚ та често се възпалява и събира гной.
и‚ понеже всеки е доктор на самия себе си‚ взема едни инструменти (ножици там‚ чук‚ клещи) и си отрязва краката!
ако не сгреши(реши) да си отреже другия край... и тогава му става едно леко‚ леко... и пърха‚ пърха... ех‚ че кеф!
но може пък да не разбрах‚ де да знам.
може пък да е така:
човек е сам върху лицето на земята.
и си вика: "колкото съм – толкова." и се успокоява и си чопли комедоните по носа пред огледалото.
или пък:
"абе сам съм. други нема." – и веднага отива да го сподели с околните.
ама я‚ моля ви се...
не‚ усмивкепочти. не е възможно. обаче карай да върви.
| |
|
Бръм, Бръм,
Страшен съм,
Страшен Роуз-Ройс съм ! >:)
| |
|
za tozi vid samota stavashe duma onia pat .
Samo, che ponakoga zabraviam, che tia vsashtnost e priatna...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|