|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
има ли смисъл от вечни мисли
|
|
Автор |
Мислеща () |
Публикувано | 21.12.99 14:05 |
|
Незнам защо си мисля, че такова понятие като "вечна мисъл" е нелепо. Всяка една мисъл е подходяща за определена ситуация, но не и за всяка. Трябва гъвкавост хора, гъвкавост в разсъжденията, а не догматични "вечни мисли"
| |
Тема
|
[re: Мислеща]
|
|
Автор |
Арчи () |
Публикувано | 21.12.99 15:13 |
|
аха, има Мислеща.....
...дори и само заради това, да се съмняваш в смисъла им (((-9)...
..а покрай съмненията току виж научим по нещо....
А.
| |
Тема
|
[re: Арчи]
|
|
Автор |
Мислеща () |
Публикувано | 21.12.99 17:04 |
|
Какво ще научим, Арчи, животът ще ни научи, а не съмнението. Истинският живот е този, който ще ни подскаже дали сме на прав път или сме объркали нещо. Вечните мисли каточели тук са безсилни, така поне си мисля в този момент.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
odd () |
Публикувано | 21.12.99 18:35 |
|
"Вечни" - е свързано с времето, а не със ситуацията. Как да разберем дали една мисъл е вечна, ако не и позволим да покълне в човешките умове. Чета си аз разни мисли от преди повече от 2000 години и не виждам нещо принципно ново да вълнува хората в областта на човешките отношения.
| |
|
нелепо...според теб е нелепо да има вечни мисли или определението "вечни" пред мисли... или да има мисли изобщо...:)
вечните мисли определено са се появили съвсем НЕ случайно (онова са банализми), а точно с гъвкавост на ръзсъжденията и изразно майсторство. Чудя се дали разбираш какво точно се крие зад понятието "вечни мисли"?
| |
|
Естествено че не оспорвам понятието, нито пък мислите на древните мъдреци. Оспорвам прекаленото заравяне в тях, защото все пак е по-добре чрез собствения си опит да стигнеш до две-три значими за теб самия мисли, отколкото да прочетеш 100 архивни и да си кажеш: тц тц тц, колко добре го е казал мислителят! И на следващия ден пак да постъпиш според собствения си характер и нагласа, а не както те е съветвала прочетената ЧУЖДА мисъл. Схващаш ли, Аврора? И защо реагираш като лично засегната, не разбирам, аз не искам да обидя никого : ) Харесват ми много от темите тука и начина, по който ги развивате : )
| |
|
последното нещо, което съм искала да изразя е, че съм "лично засегната". Схващам много добре какво искаш да кажеш и преди обяснението и след него (особено след:))
| |
Тема
|
определете "вечно"
|
|
Автор |
Roy () |
Публикувано | 28.12.99 18:40 |
|
Съгласен съм с Мислеща. Какво ознаачава "вечно"? Сигурно е доста повече от 2000 години, даже и от цялата история на човечеството. Древните мисли запазват своята валидност просто защото човешката психика не се е променила коренно. Но дали ще важат те във времето на кибер-съществуване, когато генетичните мутации ще са променили базовите инстинкти и вътрешни стремежи на хората?
| |
|
Spored vas vechna li e misalta "Lubovta vinagi shte sashtestvuva"?
| |
Тема
|
[re: somebody]
|
|
Автор |
Roy () |
Публикувано | 02.01.00 05:49 |
|
Ne, stoto "vinagi" e nesto kato "vechno" b.red.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|