|
Тема
|
Ще свърши ли зимата преди Коледа? Кърваво дерби!
|
|
Автор |
Иво (батко-психопат) |
Публикувано | 12.12.12 10:55 |
|
| |
Тема
|
"Льогкий ветер"
[re: Иво]
|
|
Автор |
Киро ( ) |
Публикувано | 13.12.12 09:33 |
|
"Лек ветрец"
Две изречения си написъл а толкова много грешки! Тъпънар!
| |
Тема
|
Re: "Льогкий ветер"
[re: Киро]
|
|
Автор |
hidrazin4o (пристрастен) |
Публикувано | 17.12.12 20:39 |
|
Ами то там е жега бе човек, с 10-15 градуса по-топло от тук:
| |
|
в Оймякон е норма, в Томск бе отрицателна аномалия. Както и да е, не е това целта и го писах в горния постинг - кой разбрал - разбрал : )
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 18.12.12 00:59 |
|
Мдааа... Не съм разбрал явно. Имам познат от Новосибирск и той наистина не ми е споменавал за толкова ниски температури. Пък и скоро не съм го чувал.
| |
|
Надявам се, не е замръзнал : )
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Публикувано | 18.12.12 11:50 |
|
Снощи му пратих мейл, ама още няма отговор ??? Иначе още добре си личи къде ги е праснало.
| |
|
Да, в последните години се наблюдава повишена устойчивост и дълголетие(дългодневие) на антициклоните, по-точно континенталните(не съм сигурен за субтропичните постоянни такива). Това води до горещи лета на големи площи на сушата и студени зими навътре в Евразия (щях да кажа континентите, ама в С Америка имаме втора поредна много мека зима, поне на тоя етап). Зимата: топла Арктика, топли крайбрежия(с някои изключения) и студена вътрешност на Евразийския континент.
Лете - жега навсякъде, с малки циркулационни изключения.
Нашия район зиме зависи единствено от типа циркулация и разположението ма континенталния студен АЦ - инферно като февруари или относително нормални студове сега. Или топло като в Америка.
| |
|
|
|
|