Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:37 12.11.25 
Автомобили
   >> VW
*Кратък преглед

Тема Охладителната система на транспортер  
АвторVWT (Нерегистриран)
Публикувано30.01.06 19:07

Здравейте!
Отскоро ми се налага да карам един Транспортер 1989 година. Въпроса ми е следния: догоре ли трябва да е пълно казанчето за антифриза (това до акумулатора) след като няма белези мин. и макс.? При мен е пълно до горе, а разширителното (това отзад до капака с номера) малко над белега мин. Връзката между двете е проходима. Проблема е, че нивото в разширителното казанче не се променя при студен и загрял двигател. Та къде се разширява тогава антифриза при загряване? Моля, някой който кара такава машина да ми разясни кое как трябва да бъде.

Тема Re: Охладителната система на транспортернови [re: VWT]  
Автор MAP (himself)
Публикувано31.01.06 19:17

Така е нормално.
В капачката на 1'вото казанче(вътрешното - до акумулатура) има двоен клапан който при налягане от разширение пропуска навъм (към второто казанче) а при свиване си засмуква от там. Можеш да видиш че маркуча влиза/излиза от долната част на второто казанче. Много е важно там винаги да има течност. Явно затова са го направили лесно-достъпно под капака с рег.номер.

Дисел ли е?

Не е...това на което ти прилича

Тема Re: Охладителната система на транспортернови [re: MAP]  
АвторVWT (Нерегистриран)
Публикувано31.01.06 21:20

Да, дизел е. То и аз мисля, че от първото казанче прелива към задното, но при мен нивото в задното казанче при загряване на двигателя (стрелката извън бялата зона) изобщо не се повишава. Няма никъде течове. Та все още се чудя къде се разширява тогава антифриза. Да е блокирал клапана в капачката? Но така върви вече няколко месеца. Пък и течностите при загряване не може да не се разширят (физичен закон).

Автор MAP (himself)
Публикувано31.01.06 23:13

Трудно ще забележиш разлика в нивото. Част от разширението се поема от маркучите на безкраино дългата охл. система, така че не се притеснявай.
Все пак ако ти се види че при загрял двигател маркучите са подозрително по-твърди отколкото при студен, няма лошо да смениш капачката.

До преди 2 години имах такава машина 1.6Д'87 и бях супер доволен, с изключение на шума който на дълъг път ме изморяваше.
Скъсах се да я изолирам и накрая я продадох
Беше изумително че със скромните си 50 к.с. вдигаше 120

АвторVWT (Нерегистриран)
Публикувано01.02.06 20:50

Благодаря ти за отговорите. Като казваш шум, при мен се чува някакъв шум от трансмисията, нещо като триене, особено при движение по инерция, когато не се чува двигателя (той по принцип се чува доста тихо). Да имаш на представа от какво може да е?

P.S. Тия Транспортери май са доста сполучливи машинки!

Автор MAP (himself)
Публикувано01.02.06 22:20

Нямам идея какво може да е. Виж да не виси нещо да опира в полуоските или пък шум от триене в задните главини, нещо като накладки в барабани, знам ли.
Казваш много тих шум от двигателя??? Да не би твоя да е товарен с отделена кабина?
Моя беше пътнически 7+1, но аз си бях преправил седалките да стават за легло. Така в "походно положение" ми беше за ежедневна кола а през свободното време къмпинг-мобил.
Спартанска машинка, но супер надеждна! С нея бях готов за околосветско

Редактирано от MAP на 01.02.06 23:53.

АвторVWT (Нерегистриран)
Публикувано02.02.06 20:41

Да, моя е товарен с отделна кабина. Може би затова е доста тихо в кабината. Благодаря ти за отговорите.

Авторios (Нерегистриран)
Публикувано10.02.06 22:25

shumat e ot lagerite na glavinite

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.